Brak produktów
Minimalna kwota: 50,00 zł
Brakuje jeszcze: -50,00 zł
DOWÓZ | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Czwartek 2024-04-25 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Piątek 2024-04-26 |
||||||
Poniedziałek 2024-04-29 |
||||||
Wtorek 2024-04-30 |
||||||
Środa 2024-05-01 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
ODBIÓR W SKLEPIE Lublin, ul. Turystyczna 1 |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Czwartek 2024-04-25 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Piątek 2024-04-26 |
||||||
Poniedziałek 2024-04-29 |
||||||
Wtorek 2024-04-30 |
||||||
Środa 2024-05-01 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
DOWÓZ dla niektórych kodów (dwa przedziały) |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Czwartek 2024-04-25 |
10:30-12:30 |
16:30-18:00 |
||||
Piątek 2024-04-26 |
||||||
Poniedziałek 2024-04-29 |
||||||
Wtorek 2024-04-30 |
||||||
Środa 2024-05-01 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
Nazwa: Gellwe Krem do tortów i ciast smak czekoladowy 140 g
Ilość: 140 g
Ten produkt obecnie nie występuje w magazynie
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Adres producenta | FoodCare Sp. z o.o. ul. Spokojna 4 32-080 Zabierzów |
Dodatki | Barwniki sztuczne: Nie zawiera Substancje konserwujące: Nie zawiera |
Zalecenia dla alergików | Mleko: Zawiera Soja: Może zawierać Pszenica: Zawiera Może zawierać soję. |
Składniki | cukier syrop glukozowy oleje roślinne całkowicie utwardzone (kokosowy, palmowy) kakao o obniżonej zawartości tłuszczu skrobie (ziemniaczana, pszenna) emulgator (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem octowym) żelatyna wieprzowa białka mleka aromat sól |
Przechowywanie | Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu |
Adres zwrotny | FoodCare Sp. z o.o. ul. Spokojna 4 32-080 Zabierzów |
Przygotowanie i stosowanie | Do sporządzenia kremu czekoladowego przygotuj: - 300 ml zimnego mleka (ok. 1 i ¼ szklanki), - 100 g masła lub margaryny. Sposób przygotowania: 1. Do wysokiego naczynia wlej 300 ml zimnego mleka. 2. Zawartość torebki wsyp do mleka, miksuj najpierw na najniższych, a następnie na najwyższych obrotach przez 2 minuty. 3. W osobnym naczyniu utrzyj miękkie masło lub margarynę, a następnie dodaj do uprzednio przygotowanego kremu. Całość miksuj do momentu uzyskania gładkiej konsystencji (około 1 minutę). |
Nazwa produktu uregulowana prawnie | Krem do ciast i tortów w proszku o smaku czekoladowym. |
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza po przygotowaniu z mlekiem 2 % tłuszczu: w 100 g Wartość odżywcza po przygotowaniu z mlekiem 2 % tłuszczu: w 1 porcji (około 33 g) Wartość energetyczna: 1241 kJ/299 kcal 408 kJ/98 kcal 5 %* Tłuszcz: 22,2 g 7,3 g 10 %* w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 16,3 g 5,4 g 27 %* Węglowodany: 20 g 6,6 g 3 %* w tym cukry: 14,2 g 4,7 g 5 %* Białko: 4 g 1,3 g 3 %* Sól: 0,11 g 0,04 g 1 %* *Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).: Z jednego opakowania otrzymujemy około 540 g gotowego kremu, co wystarcza na przygotowanie tortu o średnicy 24 cm i podzielenie go na 16 porcji (1 porcja = około 33 g kremu): |
Przepisy | Pomysł na: Tort czekoladowy Przygotuj: 100 g mąki pszennej (ok. 3/4 szklanki), 130 g cukru pudru Gellwe (ok. 1 szklanka), 5 jajek, łyżeczkę proszku do pieczenia Gellwe, 2-3 łyżeczki kakao Gellwe. Sposób przygotowania: Piekarnik nagrzej do temp. 180°C. Tortownicę o średnicy 24 cm lub formę 25 x 28 cm posmaruj tłuszczem i oprósz mąką. Jajka ubij z cukrem pudrem do momentu aż masa zgęstnieje (przez ok. 5 minut). Dodaj przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i wymieszaj delikatnie łyżką. Ciasto przełóż do tortownicy i piecz przez około 30 minut. Upieczone i wystudzone ciasto przekrój poziomo na dwie równe części. Otrzymanym kremem przełóż części ciasta. Słodkiego dnia :) |
30 g
86 g
850 g
400 g
400 g
400 g
250 g
120 g
140 g
120 g
122 g
120 g
800 g
460 g
400 g
89 g
56 g
70 g
850 g
400 g
400 g