MASY I KREMY

Gellwe Krem do tortów i ciast smak czekoladowy 140 g

Gellwe Krem do tortów i ciast smak czekoladowy 140 g Zobacz większe

Nazwa: Gellwe Krem do tortów i ciast smak czekoladowy 140 g

Ilość: 140 g

Cena 5,82 zł

Cena za kilogram 41,57 zł

Ten produkt obecnie nie występuje w magazynie

5,82 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta FoodCare Sp. z o.o.
ul. Spokojna 4
32-080 Zabierzów
Dodatki Barwniki sztuczne: Nie zawiera
Substancje konserwujące: Nie zawiera
Zalecenia dla alergików Mleko: Zawiera
Soja: Może zawierać
Pszenica: Zawiera



Może zawierać soję.
Składniki cukier
syrop glukozowy
oleje roślinne całkowicie utwardzone (kokosowy, palmowy)
kakao o obniżonej zawartości tłuszczu
skrobie (ziemniaczana, pszenna)
emulgator (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem octowym)
żelatyna wieprzowa
białka mleka
aromat
sól
Przechowywanie Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Adres zwrotny FoodCare Sp. z o.o.
ul. Spokojna 4
32-080 Zabierzów
Przygotowanie i stosowanie Do sporządzenia kremu czekoladowego przygotuj:
- 300 ml zimnego mleka (ok. 1 i ¼ szklanki),
- 100 g masła lub margaryny.

Sposób przygotowania:
1. Do wysokiego naczynia wlej 300 ml zimnego mleka.
2. Zawartość torebki wsyp do mleka, miksuj najpierw na najniższych, a następnie na najwyższych obrotach przez 2 minuty.
3. W osobnym naczyniu utrzyj miękkie masło lub margarynę, a następnie dodaj do uprzednio przygotowanego kremu. Całość miksuj do momentu uzyskania gładkiej konsystencji (około 1 minutę).
Nazwa produktu uregulowana prawnie Krem do ciast i tortów w proszku o smaku czekoladowym.
Wartości odżywcze Wartość odżywcza po przygotowaniu z mlekiem 2 % tłuszczu: w 100 g
Wartość odżywcza po przygotowaniu z mlekiem 2 % tłuszczu: w 1 porcji (około 33 g)
Wartość energetyczna: 1241 kJ/299 kcal
408 kJ/98 kcal 5 %*
Tłuszcz: 22,2 g
7,3 g 10 %*
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 16,3 g
5,4 g 27 %*
Węglowodany: 20 g
6,6 g 3 %*
w tym cukry: 14,2 g
4,7 g 5 %*
Białko: 4 g
1,3 g 3 %*
Sól: 0,11 g
0,04 g 1 %*
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).:

Z jednego opakowania otrzymujemy około 540 g gotowego kremu, co wystarcza na przygotowanie tortu o średnicy 24 cm i podzielenie go na 16 porcji (1 porcja = około 33 g kremu):
Przepisy Pomysł na: Tort czekoladowy

Przygotuj: 100 g mąki pszennej (ok. 3/4 szklanki), 130 g cukru pudru Gellwe (ok. 1 szklanka), 5 jajek, łyżeczkę proszku do pieczenia Gellwe, 2-3 łyżeczki kakao Gellwe.

Sposób przygotowania:
Piekarnik nagrzej do temp. 180°C. Tortownicę o średnicy 24 cm lub formę 25 x 28 cm posmaruj tłuszczem i oprósz mąką. Jajka ubij z cukrem pudrem do momentu aż masa zgęstnieje (przez ok. 5 minut). Dodaj przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i wymieszaj delikatnie łyżką. Ciasto przełóż do tortownicy i piecz przez około 30 minut. Upieczone i wystudzone ciasto przekrój poziomo na dwie równe części. Otrzymanym kremem przełóż części ciasta.
Słodkiego dnia :)

Opis produktu

Gellwe Krem do tortów i ciast smak czekoladowy 140 g

21 inne produkty w tej samej kategorii: