Brak produktów
Minimalna kwota: 50,00 zł
Brakuje jeszcze: -50,00 zł
DOWÓZ | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Piątek 2024-04-19 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Poniedziałek 2024-04-22 |
||||||
Wtorek 2024-04-23 |
||||||
Środa 2024-04-24 |
||||||
Czwartek 2024-04-25 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
ODBIÓR W SKLEPIE Lublin, ul. Turystyczna 1 |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Piątek 2024-04-19 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Poniedziałek 2024-04-22 |
||||||
Wtorek 2024-04-23 |
||||||
Środa 2024-04-24 |
||||||
Czwartek 2024-04-25 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
DOWÓZ dla niektórych kodów (dwa przedziały) |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Piątek 2024-04-19 |
10:30-12:30 |
16:30-18:00 |
||||
Poniedziałek 2024-04-22 |
||||||
Wtorek 2024-04-23 |
||||||
Środa 2024-04-24 |
||||||
Czwartek 2024-04-25 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
Nazwa: Dr. Oetker Żelatyna-fix deserowa 60 g
Ilość: 60 g
Ten produkt obecnie nie występuje w magazynie
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Adres producenta | Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15, 80-339 Gdańsk |
Zalecenia dla alergików | Zboża zawierające gluten: Może zawierać Mleko: Może zawierać Możliwa obecność GLUTENU i MLEKA. |
Składniki | cukier 20 % żelatyna wieprzowa instant skrobia modyfikowana regulator kwasowości (kwas cytrynowy) aromat substancja zagęszczająca (sól sodowa karboksymetylocelulozy) |
Przechowywanie | Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. |
Adres zwrotny | Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15, 80-339 Gdańsk Serwis Konsumenta tel.: 585 111 001 opłata zgodna z cennikiem operatora serwis@oetker.pl www.oetker.pl |
Przygotowanie i stosowanie | Zastosuj Żelatynę-fix deserową do swojego przepisu zamiast zwykłej żelatyny lub galaretki. Z jednego opakowania produktu przygotujesz: Sernik na zimno z samych serków (ok. 750 g - 800 g serków homogeniz. plus cukier do smaku) Sernik na zimno z serków lub twarogu (400 g - 600 g serków homogeniz. lub mielonego twarogu plus dodatki, np.: 250 ml słodkiej śmietanki 30% tł. ubitej z cukrem pudrem) Masę śmietanową (500 ml słodkiej śmietanki 30% tł. ubitej z cukrem pudrem) Masę jogurtową (500 g jogurtu plus cukier puder do smaku) Mus owocowy (ok. 500 g zmiksowanych z cukrem owoców świeżych, z puszki lub mrożonych) Sposób przyrzadzenia: Uwaga: Przygotowanie wymaga użycia miksera 1 W misce przygotować składniki według proporcji podanych w tabeli. 2 Do wysokiego naczynia wlać 50 ml zimnej wody i 100 ml wrzątku, wsypać zawartość opakowania i krótko zmiksować mikserem, aż do całkowitego rozpuszczenia. 3 Rozpuszczoną żelatynę stopniowo dodawać do przygotowanych wcześniej składników, cały czas miksując do uzyskania jednolitej konsystencji. 4 Całość przelać do formy i odstawić na ok. 2 godz. do stężenia. Porady: Na duży sernik z 1 kg serków z dodatkami (mleko, jajka, masło) użyj dwóch opakowań produktu. Świeże owoce kiwi oraz ananasa uniemożliwiają tężenie masy. |
Kraj pochodzenia | Produkt UE |
Nazwa produktu uregulowana prawnie | Żelatyna spożywcza pochodzenia wieprzowego z dodatkami. |
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza na 100 g produktu w proszku: Energia: 1650 kJ/388 kcal Tłuszcz: 0 g w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone: 0 g Węglowodany: 78 g w tym Cukry: 62 g Białko: 19 g Sól: 0,16 g |
Przepisy | Użyj zamiast żelatyny lub galaretki Z jednego opakowania produktu przygotujesz: Sernik na zimno z samych serków (ok. 750 g - 800 g serków homogenizowanych plus cukier do smaku) Sernik na zimno z serków lub twarogu (400 g - 600 g serków homogenizowanych lub mielonego twarogu plus dodatki, np. 250 ml słodkiej śmietanki 30 % tł. ubitej z cukrem pudrem) Masę śmietanową (500 ml słodkiej śmietanki 30 % tł. ubitej z cukrem pudrem) Masę jogurtową (500 g jogurtu plus cukier puder do smaku) Mus owocowy (ok. 500 g zmiksowanych z cukrem owoców świeżych, z puszki lub mrożonych) Sposób przygotowania: Uwaga: Przygotowanie wymaga użycia miksera. 1. Wlej 50 ml zimnej wody i 100 ml wrzątku, wsyp zawartość opakowania żelatyny deserowej i krótko zmiksuj do całkowitego rozpuszczenia. 2. Rozpuszczoną żelatynę deserową stopniowo dodawaj do pozostałych składników (według proporcji podanych obok), cały czas miksując do uzyskania jednolitej konsystencji. 3. Całość przelej do formy i odstaw do lodówki na ok. 2 godziny do stężenia. Porady: Niektóre owoce zawierają enzymy, przez które żelatyna nie stężeje. Unikaj świeżych owoców: ananasa, kiwi, figi, papai, mango lub świeżego korzenia imbiru. |
40 g
60 g
20 g
2 g
20 g
30 g
20 g
20 g
20 g
10 g
50 g
125 g
8 g
26 g
530 g
25 g
9 g