DODATKI INNE

Dr. Oetker Żelatyna-fix deserowa 60 g

Dr. Oetker Żelatyna-fix deserowa 60 g Zobacz większe

Nazwa: Dr. Oetker Żelatyna-fix deserowa 60 g

Ilość: 60 g

Cena 3,49 zł

Cena za kilogram 58,17 zł

3,49 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Zalecenia dla alergików Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Składniki cukier
20% żelatyna wieprzowa instant
skrobia modyfikowana
regulator kwasowości (kwas cytrynowy)
aromat
substancja zagęszczająca (sól sodowa karboksymetylocelulozy)
Przechowywanie Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Adres zwrotny Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk

Serwis Konsumenta
tel.: 801 100 700
koszt 1 impulsu poł. lokalnego
serwis@oetker.pl
www.oetker.pl
Przygotowanie i stosowanie Zastosuj Żelatynę-fix deserową do swojego przepisu zamiast zwykłej żelatyny lub galaretki.
Z jednego opakowania produktu przygotujesz:
Sernik na zimno z samych serków (ok. 750 g - 800 g serków homogeniz. plus cukier do smaku)
Sernik na zimno z serków lub twarogu (400 g - 600 g serków homogeniz. lub mielonego twarogu plus dodatki, np.: 250 ml słodkiej śmietanki 30% tł. ubitej z cukrem pudrem)
Masę śmietanową (500 ml słodkiej śmietanki 30% tł. ubitej z cukrem pudrem)
Masę jogurtową (500 g jogurtu plus cukier puder do smaku)
Mus owocowy (ok. 500 g zmiksowanych z cukrem owoców świeżych, z puszki lub mrożonych)

Sposób przyrzadzenia:
Uwaga: Przygotowanie wymaga użycia miksera
1 W misce przygotować składniki według proporcji podanych w tabeli.
2 Do wysokiego naczynia wlać 50 ml zimnej wody i 100 ml wrzątku, wsypać zawartość opakowania i krótko zmiksować mikserem, aż do całkowitego rozpuszczenia.
3 Rozpuszczoną żelatynę stopniowo dodawać do przygotowanych wcześniej składników, cały czas miksując do uzyskania jednolitej konsystencji.
4 Całość przelać do formy i odstawić na ok. 2 godz. do stężenia.

Porady:
Na duży sernik z 1 kg serków z dodatkami (mleko, jajka, masło) użyj dwóch opakowań produktu.
Świeże owoce kiwi oraz ananasa uniemożliwiają tężenie masy.
Kraj pochodzenia UE
Nazwa produktu uregulowana prawnie Żelatyna spożywcza pochodzenia wieprzowego z dodatkami.
Wartości odżywcze Wartości odżywcze: na 100 g produktu w proszku:

Energia1646 kJ/387 kcal /
Tłuszcz 0 g /
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone 0 g /
Węglowodany 77,6 g /
w tym Cukry 61,7 g /
Białko 18,6 g /
Sól 0,2 g /

Opis produktu

Żelatyna -fix deserowa łatwo i szybko rozpuszcza się w wodzie oraz idealnie łączy się z serkami, twarogiem, śmietanką, jogurtem a także z owocami. Dzięki temu każdy sernik, masa, czy deser na zimno są niezwykle aksamitne, puszyste i bez żadnych grudek! Nowa Żelatyna - fix deserowa Dr. Oetkera jest idealna do : serników na zimno, śmietanowców, mas śmietanowych, mas jogurtowych, wszelkich deserów na zimno typu Tiramisu, czy Panna Cotta.

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

30 inne produkty w tej samej kategorii: