DODATKI INNE

Dr. Oetker Żelatyna-fix deserowa 60 g

Nazwa: Dr. Oetker Żelatyna-fix deserowa 60 g

Ilość: 60 g

Cena 3,42 zł

Cena za kilogram 57,00 zł

Ten produkt obecnie nie występuje w magazynie

3,42 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15,
80-339 Gdańsk
Zalecenia dla alergików Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Mleko: Może zawierać



Możliwa obecność GLUTENU i MLEKA.
Składniki cukier
20 % żelatyna wieprzowa instant
skrobia modyfikowana
regulator kwasowości (kwas cytrynowy)
aromat
substancja zagęszczająca (sól sodowa karboksymetylocelulozy)
Przechowywanie Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Adres zwrotny Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15,
80-339 Gdańsk

Serwis Konsumenta
tel.: 585 111 001
opłata zgodna z cennikiem operatora
serwis@oetker.pl
www.oetker.pl
Przygotowanie i stosowanie Zastosuj Żelatynę-fix deserową do swojego przepisu zamiast zwykłej żelatyny lub galaretki.
Z jednego opakowania produktu przygotujesz:
Sernik na zimno z samych serków (ok. 750 g - 800 g serków homogeniz. plus cukier do smaku)
Sernik na zimno z serków lub twarogu (400 g - 600 g serków homogeniz. lub mielonego twarogu plus dodatki, np.: 250 ml słodkiej śmietanki 30% tł. ubitej z cukrem pudrem)
Masę śmietanową (500 ml słodkiej śmietanki 30% tł. ubitej z cukrem pudrem)
Masę jogurtową (500 g jogurtu plus cukier puder do smaku)
Mus owocowy (ok. 500 g zmiksowanych z cukrem owoców świeżych, z puszki lub mrożonych)

Sposób przyrzadzenia:
Uwaga: Przygotowanie wymaga użycia miksera
1 W misce przygotować składniki według proporcji podanych w tabeli.
2 Do wysokiego naczynia wlać 50 ml zimnej wody i 100 ml wrzątku, wsypać zawartość opakowania i krótko zmiksować mikserem, aż do całkowitego rozpuszczenia.
3 Rozpuszczoną żelatynę stopniowo dodawać do przygotowanych wcześniej składników, cały czas miksując do uzyskania jednolitej konsystencji.
4 Całość przelać do formy i odstawić na ok. 2 godz. do stężenia.

Porady:
Na duży sernik z 1 kg serków z dodatkami (mleko, jajka, masło) użyj dwóch opakowań produktu.
Świeże owoce kiwi oraz ananasa uniemożliwiają tężenie masy.
Kraj pochodzenia Produkt UE
Nazwa produktu uregulowana prawnie Żelatyna spożywcza pochodzenia wieprzowego z dodatkami.
Wartości odżywcze Wartość odżywcza na 100 g produktu w proszku:
Energia: 1650 kJ/388 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone: 0 g
Węglowodany: 78 g
w tym Cukry: 62 g
Białko: 19 g
Sól: 0,16 g
Przepisy Użyj zamiast żelatyny lub galaretki

Z jednego opakowania produktu przygotujesz:

Sernik na zimno z samych serków (ok. 750 g - 800 g serków homogenizowanych plus cukier do smaku)
Sernik na zimno z serków lub twarogu (400 g - 600 g serków homogenizowanych lub mielonego twarogu plus dodatki, np. 250 ml słodkiej śmietanki 30 % tł. ubitej z cukrem pudrem)
Masę śmietanową (500 ml słodkiej śmietanki 30 % tł. ubitej z cukrem pudrem)
Masę jogurtową (500 g jogurtu plus cukier puder do smaku)
Mus owocowy (ok. 500 g zmiksowanych z cukrem owoców świeżych, z puszki lub mrożonych)

Sposób przygotowania:
Uwaga: Przygotowanie wymaga użycia miksera.
1. Wlej 50 ml zimnej wody i 100 ml wrzątku, wsyp zawartość opakowania żelatyny deserowej i krótko zmiksuj do całkowitego rozpuszczenia.
2. Rozpuszczoną żelatynę deserową stopniowo dodawaj do pozostałych składników (według proporcji podanych obok), cały czas miksując do uzyskania jednolitej konsystencji.
3. Całość przelej do formy i odstaw do lodówki na ok. 2 godziny do stężenia.

Porady:
Niektóre owoce zawierają enzymy, przez które żelatyna nie stężeje. Unikaj świeżych owoców: ananasa, kiwi, figi, papai, mango lub świeżego korzenia imbiru.

Opis produktu

Dr. Oetker Żelatyna-fix deserowa 60 g

30 inne produkty w tej samej kategorii: