DODATKI INNE

Gellwe Kwasek cytrynowy 20 g

Gellwe Kwasek cytrynowy 20 g Zobacz większe

Nazwa: Gellwe Kwasek cytrynowy 20 g

Ilość: 20 g

Cena 0,94 zł

Cena za kilogram 47,00 zł

0,94 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta FoodCare Sp. z o.o.
ul. Spokojna 4
32-080 Zabierzów
Zalecenia dla alergików Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Soja: Może zawierać



Może zawierać soję, mleko i zboża zawierające gluten.
Przechowywanie Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Adres zwrotny FoodCare Sp. z o.o.
ul. Spokojna 4
32-080 Zabierzów
Przygotowanie i stosowanie Sos Winegret
Składniki: ¾ szklanki oliwy z oliwek, 1 łyżeczka cukru, 1 drobno posiekany ząbek czosnku, ½ łyżeczki musztardy, 2 łyżki zmieszanych ziół: zielona pietruszka, szczypiorek, tymianek, mięta; ½ łyżeczki kwasu cytrynowego Gellwe oraz sól i pieprz do smaku. Wszystkie składniki umieścić w słoiczku, szczelnie zakręcić i energicznie potrząsnąć, aż sos nabierze jednolitej konsystencji.
Nazwa produktu uregulowana prawnie Kwas cytrynowy E 330 do celów spożywczych.
Przepisy Pomysł na:
Surówkę z czerwonej kapusty

Przygotuj: 0,7 kg czerwonej kapusty, 250-300 g marchewki, 2 małe jabłka, 2 łyżki oleju , 3/4 łyżki cukru, 1/4 łyżeczki kwasku cytrynowego, sól do smaku.

Sposób przygotowania: Warzywa oraz jabłka umyj, obierz i zetrzyj na tarce. Przełóż do miski, dodaj olej, cukier, kwasek i wymieszaj. Dopraw solą do smaku. Ugnieć i zostaw na kwadrans, aby smaki się wymieszały.
Smacznego :)

Opis produktu

Gellwe Kwasek cytrynowy 20 g
Zastosowanie kwasku cytrynowego: - Idealny do zakwaszania różnego rodzaju zup oraz sałatek warzywnych, buraczków i kapusty; - Doskonały do przygotowywania marynat mięsnych, sosów i dressingów; - Dodany do owoców i warzyw, zarówno świeżych jak i mrożonych, zapobiega ich ciemnieniu; - Polecany do wody mineralnej, herbaty lub lemoniady.

30 inne produkty w tej samej kategorii: