DODATKI INNE

Dr. Oetker Żelatyna uniwersalna 20 g

Dr. Oetker Żelatyna uniwersalna 20 g Zobacz większe

Nazwa: Dr. Oetker Żelatyna uniwersalna 20 g

Ilość: 20 g

Cena 2,99 zł

Cena za kilogram 149,50 zł

2,99 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Przechowywanie Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Adres zwrotny Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk

Serwis Konsumenta
tel.: 0 801 100 700
koszt 1 impulsu poł. lokalnego
serwis@oetker.pl
www.oetker.pl
Przygotowanie i stosowanie Sposób przygotowania:
Zawartość torebki wsyp do 1 l przegotowanej, gorącej wody lub wywaru.
Dokładnie wymieszaj aż do rozpuszczenia. Nie gotuj!
Ostudzoną galaretkę wstaw do lodówki do stężenia.

Porady:
Świeże owoce kiwi, ananasa, figi, papai i mango zawierają enzymy, które uniemożliwiają tężenie żelatyny. Można temu zapobiec zagotowując owoce przez kilka minut lub stosując owoce z puszki.

Aby uzyskać równomierne rozłożenie składników w naczyniu, stopniowo zalewaj rozpuszczoną żelatyną. Po zalaniu pierwszej warstwy wstaw naczynie do lodówki do częściowego zastygnięcia. Następnie wylej drugą warstwę.

Żelatynę można rozpuścić w małej ilości wody, na przykład w celu zagęszczenia deseru. Pamiętaj, że przygotowując desery, rozpuszczoną żelatynę należy mieszać z produktami o temperaturze pokojowej.

Zawartość opakowania wystarcza na 1 litr płynu.
Kraj pochodzenia UE
Nazwa produktu uregulowana prawnie Żelatyna spożywcza wieprzowa zdatna do spożycia przez ludzi.

Opis produktu

Żelatyna spożywcza zwykła pochodzenia wieprzowego. W każdym domu choć raz w roku używa się żelatyny - na przykład tradycją wigilijną w Polsce jest karp w galarecie. Poprzez swoją klarowność i szybkość tężenia żelatyna Dr. Oetkera jest nie tylko idealna do galaret z ryb, mięs i warzyw, ale także do kremów, serników na zimno i musów. Użycie jej jest bardzo proste: odmierzoną ilość wsypać do gorącego płynu (wywaru lub wody) i dokładnie wymieszać aż do rozpuszczenia. Jeżeli użyjesz żelatyny do słodkich potraw, rozpuść ją w małej ilości gorącej wody i po wystudzeniu dodaj do mleka lub bitej śmietany.

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

30 inne produkty w tej samej kategorii: