Brak produktów
Minimalna kwota: 50,00 zł
Brakuje jeszcze: -50,00 zł
DOWÓZ | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Piątek 2024-04-19 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Poniedziałek 2024-04-22 |
||||||
Wtorek 2024-04-23 |
||||||
Środa 2024-04-24 |
||||||
Czwartek 2024-04-25 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
ODBIÓR W SKLEPIE Lublin, ul. Turystyczna 1 |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Piątek 2024-04-19 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Poniedziałek 2024-04-22 |
||||||
Wtorek 2024-04-23 |
||||||
Środa 2024-04-24 |
||||||
Czwartek 2024-04-25 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
DOWÓZ dla niektórych kodów (dwa przedziały) |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Piątek 2024-04-19 |
10:30-12:30 |
16:30-18:00 |
||||
Poniedziałek 2024-04-22 |
||||||
Wtorek 2024-04-23 |
||||||
Środa 2024-04-24 |
||||||
Czwartek 2024-04-25 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
Nazwa: Gellwe Przyprawa do piernika 40 g
Ilość: 40 g
Ten produkt obecnie nie występuje w magazynie
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Adres producenta | FoodCare Sp. z o.o. ul. Spokojna 4, 32-080 Zabierzów |
Zalecenia dla alergików | Mleko: Może zawierać Soja: Może zawierać Pszenica: Zawiera Może zawierać soję i mleko. |
Składniki | mąka pszenna 15 % przyprawy (cynamon mielony, kolendra mielona, goździki mielone) kakao o obniżonej zawartości tłuszczu |
O produkcie | Przyprawa do piernika na 400 g mąki. Dzięki przyprawie każdy piernik nabierze niezwykłego smaku i aromatu. |
Przechowywanie | Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. |
Adres zwrotny | FoodCare Sp. z o.o. ul. Spokojna 4, 32-080 Zabierzów |
Przygotowanie i stosowanie | Przygotować: 400 g mąki, 120 g margaryny, 250 g cukru, 2 jaja, 4 łyżki powideł, 3 łyżeczki kakao Gellwe, 1 opakowanie przyprawy do piekarnika Gellwe , 1 szklanka mleka, 1 łyżeczkę sody Gellwe oraz bakalie. Sposób przygotowanie: Margarynę roztopić i ostudzić. Jaja z cukrem ubić mikserem. Dodać mleko, kakao, mąkę wymieszać z sodą, 1 opakowanie przyprawy di piernika Gellwe. Mieszając dołożyć powidła. Następnie wlać tłuszcz, mieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Do tak przygotowanego ciasta dodać oprószone mąką bakalie i wymieszać. Gotowe ciasto przełożyć do przygotowanej formy. Piec w piekarniku w temp. 180 °C przez 60 minut. Piernik można polać polewą czekoladową o przełożyć marmoladą lub powidłami śliwkowymi. Więcej pomysłów i porad znajdziesz na www.gellwe.pl |
Nazwa produktu uregulowana prawnie | Przyprawa do piernika. |
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza w 100 g produktu Wartość energetyczna: 1416 kJ / 338 kcal Tłuszcz: 3,3 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,1 g Węglowodany: 58,0 g w tym cukry: 0,7 g Białko: 10,2 g Sól: 0,05 g |
Przepisy | Pomysł na: Piernik krakowski Przygotuj: 400 g mąki, 120 g margaryny, 250 g cukru, 2 jajka, 4 łyżki powideł, 3 łyżeczki Kakao extra ciemne Gellwe, 1 opakowanie Przyprawy do piernika Gellwe, 1 szklankę mleka, 1 łyżeczkę Sody Gellwe oraz bakalie. Sposób przygotowania: Margarynę rozpuść i ostudź. Jajka z cukrem ubij mikserem. Dodaj: mleko, kakao, mąkę wymieszaną z sodą oraz przyprawę do piernika. Mieszając dołóż powidła. Następnie wlej rozpuszczoną margarynę i wymieszaj do uzyskania jednolitej konsystencji. Do tak przygotowanego ciasta dodaj oprószone mąką bakalie i delikatnie wymieszaj. Gotowe ciasto przełóż do wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką lub wyłożonej papierem do pieczenia podłużnej formy 12 x 35 cm. Piecz w temp. 180°C góra-dół (bez termoobiegu) przez ok. 60 minut. Piernik udekoruj polewą czekoladową i posyp bakaliami. |
40 g
60 g
20 g
2 g
20 g
30 g
20 g
20 g
20 g
10 g
50 g
125 g
8 g
26 g
530 g
25 g
9 g