DODATKI INNE

Gellwe Przyprawa do piernika 40 g

Gellwe Przyprawa do piernika 40 g Zobacz większe

Nazwa: Gellwe Przyprawa do piernika 40 g

Ilość: 40 g

Cena 1,84 zł

Cena za kilogram 46,00 zł

Ten produkt obecnie nie występuje w magazynie

1,84 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta FoodCare Sp. z o.o.
ul. Spokojna 4,
32-080 Zabierzów
Zalecenia dla alergików Mleko: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Pszenica: Zawiera



Może zawierać soję i mleko.
Składniki mąka pszenna
15 % przyprawy (cynamon mielony, kolendra mielona, goździki mielone)
kakao o obniżonej zawartości tłuszczu
O produkcie Przyprawa do piernika na 400 g mąki.
Dzięki przyprawie każdy piernik nabierze niezwykłego smaku i aromatu.
Przechowywanie Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Adres zwrotny FoodCare Sp. z o.o.
ul. Spokojna 4,
32-080 Zabierzów
Przygotowanie i stosowanie Przygotować:
400 g mąki, 120 g margaryny, 250 g cukru, 2 jaja, 4 łyżki powideł, 3 łyżeczki kakao Gellwe, 1 opakowanie przyprawy do piekarnika Gellwe , 1 szklanka mleka, 1 łyżeczkę sody Gellwe oraz bakalie.

Sposób przygotowanie:
Margarynę roztopić i ostudzić. Jaja z cukrem ubić mikserem. Dodać mleko, kakao, mąkę wymieszać z sodą, 1 opakowanie przyprawy di piernika Gellwe. Mieszając dołożyć powidła. Następnie wlać tłuszcz, mieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Do tak przygotowanego ciasta dodać oprószone mąką bakalie i wymieszać. Gotowe ciasto przełożyć do przygotowanej formy. Piec w piekarniku w temp. 180 °C przez 60 minut. Piernik można polać polewą czekoladową o przełożyć marmoladą lub powidłami śliwkowymi.
Więcej pomysłów i porad znajdziesz na www.gellwe.pl
Nazwa produktu uregulowana prawnie Przyprawa do piernika.
Wartości odżywcze Wartość odżywcza w 100 g produktu
Wartość energetyczna: 1416 kJ / 338 kcal
Tłuszcz: 3,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,1 g
Węglowodany: 58,0 g
w tym cukry: 0,7 g
Białko: 10,2 g
Sól: 0,05 g
Przepisy Pomysł na: Piernik krakowski

Przygotuj: 400 g mąki, 120 g margaryny, 250 g cukru, 2 jajka, 4 łyżki powideł, 3 łyżeczki Kakao extra ciemne Gellwe, 1 opakowanie Przyprawy do piernika Gellwe, 1 szklankę mleka, 1 łyżeczkę Sody Gellwe oraz bakalie.

Sposób przygotowania:
Margarynę rozpuść i ostudź. Jajka z cukrem ubij mikserem. Dodaj: mleko, kakao, mąkę wymieszaną z sodą oraz przyprawę do piernika. Mieszając dołóż powidła. Następnie wlej rozpuszczoną margarynę i wymieszaj do uzyskania jednolitej konsystencji. Do tak przygotowanego ciasta dodaj oprószone mąką bakalie i delikatnie wymieszaj. Gotowe ciasto przełóż do wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką lub wyłożonej papierem do pieczenia podłużnej formy 12 x 35 cm. Piecz w temp. 180°C góra-dół (bez termoobiegu) przez ok. 60 minut. Piernik udekoruj polewą czekoladową i posyp bakaliami.

Opis produktu

Gellwe Przyprawa do piernika 40 g

30 inne produkty w tej samej kategorii: