Brak produktów
Minimalna kwota: 50,00 zł
Brakuje jeszcze: -50,00 zł
DOWÓZ | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Piątek 2024-03-29 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Poniedziałek 2024-04-01 |
||||||
Wtorek 2024-04-02 |
||||||
Środa 2024-04-03 |
||||||
Czwartek 2024-04-04 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
ODBIÓR W SKLEPIE Lublin, ul. Turystyczna 1 |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Piątek 2024-03-29 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Poniedziałek 2024-04-01 |
||||||
Wtorek 2024-04-02 |
||||||
Środa 2024-04-03 |
||||||
Czwartek 2024-04-04 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
DOWÓZ dla niektórych kodów (dwa przedziały) |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Piątek 2024-03-29 |
10:30-12:30 |
16:30-18:00 |
||||
Poniedziałek 2024-04-01 |
||||||
Wtorek 2024-04-02 |
||||||
Środa 2024-04-03 |
||||||
Czwartek 2024-04-04 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
Nazwa: Melvit Soczewica zielona 400 g
Ilość: 400 g
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Adres producenta | MELVIT S.A. ul. Grójecka 194/91 02-390 Warszawa Zakład produkcyjny: ul. Nowowiejska 35 Kruki 07-415 Olszewo-Borki |
Zalecenia dla alergików | Zboża zawierające gluten: Może zawierać Informacja dla alergików: produkt może zawierać gluten pochodzący ze zbóż. |
Składniki | 100% soczewica zielona |
Przechowywanie | Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. |
Adres zwrotny | MELVIT S.A. ul. Grójecka 194/91 02-390 Warszawa tel./ +48 29/ 760 98 51 fax./ +48 29/ 760 98 41 handel@melvit.com.pl www.melvit.com.pl |
Przygotowanie i stosowanie | Soczewicę przed gotowaniem namoczyć 30 minut soczewicę zieloną gotować na wolnym ogniu około 30 minut często mieszając |
Kraj pochodzenia | Kanada |
Nazwa produktu uregulowana prawnie | Soczewica zielona |
Wartości odżywcze | w 100 g Wartość energetyczna : 1464 kJ/346 kcal Tłuszcz : 2,0 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 0,3 g Węglowodany : 55 g - w tym cukry : 3,9 g Błonnik : 8,0 g Białko : 23 g Sól : <0,01 g |
Instrukcje dotyczące przyrządzenia | Gotować Od temperatury otoczenia 1. Soczewicę przed gotowaniem namoczyć na 30 minut 2. Soczewicę zieloną gotować na wolnym ogniu około 30 minut często mieszając |
Przepisy | Grecka zupa z zielonej soczewicy Składniki: 250 g zielonej soczewicy Melvit, 250 g dojrzałych pomidorów, 1/2 szklanki oliwy, 2 marchewki, 2 cebule, 2 ząbki czosnku, 1 łyżka koncentratu pomidorowego, listek laurowy, sól, pieprz, oregano (najlepiej świeże i suszone), 2 łyżki czerwonego octu winnego Opis przygotowania: cebulę, marchewkę i pomidory pokroić w kostkę. Na rozgrzanej oliwie podsmażyć cebulę i utarty czosnek. Dodać marchew, listek laurowy i opłukaną soczewicę. Zalać zimną wodą (ok. 1 l) i gotować pół godziny, aż zmięknie. Dodać posiekane pomidory bez skórki, koncentrat. Doprawić solą, pieprzem i oregano. Gotować dalsze 15 minut. Na koniec dodać ocet. Smacznego! |
500 g
400 g
400 g
400 g
400 g
400 g
400 g
400 g