Brak produktów
Minimalna kwota: 50,00 zł
Brakuje jeszcze: -50,00 zł
DOWÓZ | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Czwartek 2024-04-25 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Piątek 2024-04-26 |
||||||
Poniedziałek 2024-04-29 |
||||||
Wtorek 2024-04-30 |
||||||
Środa 2024-05-01 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
ODBIÓR W SKLEPIE Lublin, ul. Turystyczna 1 |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Czwartek 2024-04-25 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Piątek 2024-04-26 |
||||||
Poniedziałek 2024-04-29 |
||||||
Wtorek 2024-04-30 |
||||||
Środa 2024-05-01 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
DOWÓZ dla niektórych kodów (dwa przedziały) |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Czwartek 2024-04-25 |
10:30-12:30 |
16:30-18:00 |
||||
Piątek 2024-04-26 |
||||||
Poniedziałek 2024-04-29 |
||||||
Wtorek 2024-04-30 |
||||||
Środa 2024-05-01 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
Nazwa: Cenos Groch żółty łuskany połówki 400 g
Ilość: 400 g
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Adres producenta | Cenos Sp. z o.o. ul. Gen. Sikorskiego 22 62-300 Września www.cenos.pl |
Zalecenia dla alergików | Zboża zawierające gluten: Może zawierać Produkt może zawierać gluten. |
Przechowywanie | Przechowywać w suchym miejscu. |
Adres zwrotny | Cenos Sp. z o.o. ul. Gen. Sikorskiego 22 62-300 Września www.cenos.pl |
Nazwa produktu uregulowana prawnie | Groch żółty łuskany połówki. |
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza w 100 g produktu % RWS* wartość energetyczna: 1396 kJ 17 wartość energetyczna: 330 kcal 17 tłuszcz: 1,8 g 3 w tym kwasy nasycone: 0,3 g 2 węglowodany: 52 g 20 w tym cukry: 2,6 g 3 błonnik: 11 g białko: 21 g 42 sól: <0,01 g <1 * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).: |
Instrukcje dotyczące przyrządzenia | Gotować we wrzątku Od temperatury otoczenia Groch żółty łuskany połówki nie wymaga moczenia. Po opłukaniu gotować do miękkości około 30 minut w dużej ilości wody. Proporcja grochu do wody powinna wynosić 1:3. |
Przepisy | Pasta kanapkowa z grochu Czas przygotowania 40 minut. Składniki: 1 szklanka grochu żółtego łuskanego, 2 ząbki czosnku, 1 mała cebula, 1 łyżka pestek słonecznika, 1 łyżka nasion sezamu, łyżeczka soku z cytryny, ½ łyżeczki mielonej, ostrej papryki lub kawałek papryczki chili, ½ łyżeczki kurkumy, 2 łyżki oliwy z oliwek + 1 łyżka do zeszklenia cebuli, sól, pieprz, kminek. Przygotowanie: Groch żółty łuskany gotujemy do miękkości, aż do odparowania wody. Cebulę kroimy w piórka i szklimy na oliwie. Nasiona sezamu i pestki słonecznika prażymy na złoty kolor. Do blendera przekładamy groch, cebulę, uprażone pestki i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodajemy oliwę, sok z cytryny, pokrojoną papryczkę i przyprawy. Dokładnie miksujemy na gładką masę. W razie potrzeby ponownie doprawiamy według własnego uznania. Podajemy z pieczywem i ulubionymi dodatkami. Smacznego! |
500 g
400 g
400 g
400 g
400 g