Brak produktów
Minimalna kwota: 50,00 zł
Brakuje jeszcze: -50,00 zł
DOWÓZ | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Poniedziałek 2024-04-22 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Wtorek 2024-04-23 |
||||||
Środa 2024-04-24 |
||||||
Czwartek 2024-04-25 |
||||||
Piątek 2024-04-26 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
ODBIÓR W SKLEPIE Lublin, ul. Turystyczna 1 |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Poniedziałek 2024-04-22 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Wtorek 2024-04-23 |
||||||
Środa 2024-04-24 |
||||||
Czwartek 2024-04-25 |
||||||
Piątek 2024-04-26 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
DOWÓZ dla niektórych kodów (dwa przedziały) |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Poniedziałek 2024-04-22 |
10:30-12:30 |
16:30-18:00 |
||||
Wtorek 2024-04-23 |
||||||
Środa 2024-04-24 |
||||||
Czwartek 2024-04-25 |
||||||
Piątek 2024-04-26 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
Nazwa: Melvit Fasola biała drobna 400 g
Ilość: 400 g
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Adres producenta | MELVIT S.A. ul. Grójecka 194/91 02-390 Warszawa Zakład produkcyjny: ul. Nowowiejska 35 Kruki 07-415 Olszewo-Borki |
Zalecenia dla alergików | Zboża zawierające gluten: Może zawierać Orzechy: Może zawierać Sezam: Może zawierać Informacja dla alergików: produkt może zawierać gluten, sezam, orzechy. |
Składniki | fasola biała drobna |
Przechowywanie | Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. |
Adres zwrotny | MELVIT S.A. ul. Grójecka 194/91 02-390 Warszawa tel./+48 29 / 760 98 51 fax/+48 29/ 760 98 41 handel@melvit.com.pl www.melvit.pl |
Nazwa produktu uregulowana prawnie | Fasola biała drobna |
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza suchego produktu w 100 g Wartość energetyczna : 1290 kJ / 306 kcal Tłuszcz : 0,9 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 0,1 g Węglowodany : 45 g - w tym cukry : 3 g Błonnik : 19 g Białko : 20 g Sól : 0,01 g |
Instrukcje dotyczące przyrządzenia | Gotować Od temperatury otoczenia 1. Przed ugotowaniem moczyć fasolę w chłodnej wodzie przez około 12 godzin (na 100 g fasoli około 0,5 l wody). 2. Po namoczeniu gotować pod przykryciem 2 godziny. |
Przepisy | Przepis: Fasola w sosie pomidorowym Składniki: 40 dag białej fasoli drobnej Melvit, 1 cebula, 3 ząbki czosnku, 5 dag boczku wędzonego, 15 dag cienkiej kiełbasy, sól, pieprz, ziele angielskie, 1 liść laurowy, 3 ziarenka pieprzu ziarnistego, 10 dag koncentratu pomidorowego, zioła prowansalskie, 1-2 łyżki oleju. Opis przygotowania: Fasolę należy opłukać i zalać zimną wodą i pozostawić na noc do nasiąknięcia. Następnego dnia fasolę przełożyć do dużego garnka i zagotować razem z pozostałą wodą. Dolać ok 1-1½ szkl. wody i gotować. Do gotującej fasoli dodać ziele angielskie, liść laurowy, pieprz ziarnisty, sól i zwykły pieprz. Gotować fasolę do miękkości. Cebulę należy pokroić w kostkę, boczek i kiełbasę także, następnie razem zesmażyć na oleju, na końcu dodać czosnek pokrojony w paseczki. Gdy fasola jest miękka należy dodać do niej usmażoną cebulę, boczek i kiełbasę. Wszystko razem wymieszać, dodać koncentrat pomidorowy, zioła i przyprawić do smaku solą i pieprzem. Gotować jeszcze razem ok. 20 minut. Smacznego! |
500 g
400 g
400 g
400 g
400 g
400 g