FASOLA I GROCH

Melvit Fasola biała drobna 400 g

Melvit Fasola biała drobna 400 g Zobacz większe

Nazwa: Melvit Fasola biała drobna 400 g

Ilość: 400 g

Cena 9,51 zł

Cena za kilogram 23,78 zł

9,51 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta MELVIT S.A.
ul. Grójecka 194/91
02-390 Warszawa

Zakład produkcyjny:
ul. Nowowiejska 35
Kruki
07-415 Olszewo-Borki
Zalecenia dla alergików Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Orzechy: Może zawierać
Sezam: Może zawierać



Informacja dla alergików: produkt może zawierać gluten, sezam, orzechy.
Składniki fasola biała drobna
Przechowywanie Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Adres zwrotny MELVIT S.A.
ul. Grójecka 194/91
02-390 Warszawa
tel./+48 29 / 760 98 51
fax/+48 29/ 760 98 41
handel@melvit.com.pl
www.melvit.pl
Nazwa produktu uregulowana prawnie Fasola biała drobna
Wartości odżywcze Wartość odżywcza suchego produktu w 100 g
Wartość energetyczna : 1290 kJ / 306 kcal
Tłuszcz : 0,9 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 0,1 g
Węglowodany : 45 g
- w tym cukry : 3 g
Błonnik : 19 g
Białko : 20 g
Sól : 0,01 g
Instrukcje dotyczące przyrządzenia Gotować
Od temperatury otoczenia
1. Przed ugotowaniem moczyć fasolę w chłodnej wodzie przez około 12 godzin (na 100 g fasoli około 0,5 l wody).
2. Po namoczeniu gotować pod przykryciem 2 godziny.
Przepisy Przepis: Fasola w sosie pomidorowym

Składniki: 40 dag białej fasoli drobnej Melvit, 1 cebula, 3 ząbki czosnku, 5 dag boczku wędzonego, 15 dag cienkiej kiełbasy, sól, pieprz, ziele angielskie, 1 liść laurowy, 3 ziarenka pieprzu ziarnistego, 10 dag koncentratu pomidorowego, zioła prowansalskie, 1-2 łyżki oleju.

Opis przygotowania: Fasolę należy opłukać i zalać zimną wodą i pozostawić na noc do nasiąknięcia. Następnego dnia fasolę przełożyć do dużego garnka i zagotować razem z pozostałą wodą. Dolać ok 1-1½ szkl. wody i gotować. Do gotującej fasoli dodać ziele angielskie, liść laurowy, pieprz ziarnisty, sól i zwykły pieprz. Gotować fasolę do miękkości. Cebulę należy pokroić w kostkę, boczek i kiełbasę także, następnie razem zesmażyć na oleju, na końcu dodać czosnek pokrojony w paseczki. Gdy fasola jest miękka należy dodać do niej usmażoną cebulę, boczek i kiełbasę. Wszystko razem wymieszać, dodać koncentrat pomidorowy, zioła i przyprawić do smaku solą i pieprzem. Gotować jeszcze razem ok. 20 minut. Smacznego!

Opis produktu

Melvit Fasola biała drobna 400 g

25 inne produkty w tej samej kategorii: