FASOLA I GROCH

Cenos Fasola czerwona 400 g

Nazwa: Cenos Fasola czerwona 400 g

Ilość: 400 g

Cena 8,94 zł

Cena za kilogram 22,35 zł

8,94 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Cenos Sp. z o.o.
ul. Gen. Sikorskiego 22
62-300 Września
Zalecenia dla alergików Zboża zawierające gluten: Może zawierać



Produkt może zawierać gluten.
Przechowywanie Przechowywać w suchym miejscu.
Adres zwrotny Cenos Sp. z o.o.
ul. Gen. Sikorskiego 22
62-300 Września
www.cenos.pl
Przygotowanie i stosowanie Porada: Fasolę należy posolić dopiero po ugotowaniu.
Nazwa produktu uregulowana prawnie Fasola czerwona
Wartości odżywcze w 100 g produktu
% RWS*
wartość energetyczna : 1084 kJ
13
wartość energetyczna : 260 kcal

tłuszcz : 1,8 g
3
w tym kwasy nasycone : 0,4 g
2
węglowodany : 18 g
7
w tym cukry : 5,3 g
6
błonnik : 39 g

białko : 23 g
46
sól : <0,01 g
<1
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).:
Instrukcje dotyczące przyrządzenia Gotować we wrzątku
Od temperatury otoczenia
Fasolę Czerwoną przed ugotowaniem umyć i namoczyć w przegotowanej, ostudzonej wodzie. Proporcja fasoli do wody powinna wynosić 1:3. Namaczać około 12 godzin, po czym ugotować do miękkości w świeżo zmienionej wodzie. Czas gotowania około 50 minut.
Przepisy Zupa meksykańska z piersią z kurczaka
Składniki dla 4 osób, czas przygotowania 2 godziny (nie uwzględnia czasu namaczania fasoli)

Składniki: 400 g fasoli czerwonej, 1,5 litra bulionu warzywnego, 1 podwójna pierś z kurczaka, 1 cebula, 3 ząbki czosnku, 1 papryczka chili, 2 pomidory, puszka kukurydzy, 3 łyżki mąki, sól, pieprz, ½ łyżeczki ostrej papryki, 1 łyżeczka kurkumy, 2 łyżki oleju.

Przygotowanie: Fasolę gotujemy według przepisu na opakowaniu. Pierś z kurczaka kroimy na małe kawałki, doprawiamy solą i pieprzem, obtaczamy w mące wymieszanej z ostrą papryką i kurkumą. Pomidory parzymy, ściągamy skórki, kroimy w kostkę. W garnku o grubym dnie rozgrzewamy olej, dodajemy cebulę i papryczkę chili pokrojone w drobną kostkę. Po podsmażeniu (około 3-4 minuty), dodajemy drobno pokrojony czosnek i pierś z kurczaka. Przesmażamy na małym ogniu około 10 minut. Następnie dodajemy odsączoną kukurydzę, pomidory oraz fasolę i smażymy około 5 minut często mieszając. Następnie dodajemy bulion, gotujemy 10 minut na małym ogniu. Na koniec doprawiamy sola i pieprzem.
Smacznego!

Więcej przepisów znajdziesz na stronie: www.cenos.pl i Facebook.com/Cenosinspiruje

Opis produktu

Cenos Fasola czerwona 400 g
Jest znakomitym źródłem białka i błonnika. Idealnie nadaje się do zup, sałatek i past kanapkowych. Jest jednym z głównych składników potraw meksykańskich. Jej bogaty smak nada każdemu daniu wyjątkowości.

25 inne produkty w tej samej kategorii: