FIXY

Winiary Pomysł na... Gulasz z cebulą i papryką 47 g

Nazwa: Winiary Pomysł na... Gulasz z cebulą i papryką 47 g

Ilość: 47 g

Cena 3,51 zł

Cena za kilogram 74,68 zł

3,51 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Nestlé Polska S.A.
ul. Domaniewska 32
02-672 Warszawa
Porozmawiajmy
800 174 902
www.winiary.pl
Dodatki MSG (glutaminian): Nie zawiera
Substancje konserwujące: Nie zawiera
Zalecenia dla alergików Seler: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Pszenica: Zawiera



Może zawierać: jaja, soję, mleko, seler, gorczycę.
Składniki suszone warzywa 46,2 % (ziemniak, pomidor* 10,6 %, cebula* 9,4 %, czosnek*, czerwona papryka* 4,3 %, smażona cebula)
skrobia ziemniaczana*
mąka pszenna*
sól
aromaty (z pszenicą)
przyprawy (pieprz czarny*, liść laurowy*, ziele angielskie*, kminek*)
olej palmowy
zioła (liść pietruszki*, majeranek*, tymianek*)
kwas (kwas cytrynowy)
cukier karmelizowany*
olej słonecznikowy
*naturalne składniki
Przechowywanie Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Adres zwrotny Nestlé Polska S.A.
ul. Domaniewska 32
02-672 Warszawa
Porozmawiajmy
800 174 902
www.winiary.pl
Przygotowanie i stosowanie Lista zakupów
- 500 g mięsa
- 1 duża cebula (150 g)

Sposób przyrządzania:
1. Do rozgrzanego garnka z olejem wrzuć pokrojoną w kostkę cebulę. Smaż przez około 5 minut na złoty kolor.
2. Następnie dodaj 500 g pokrojonego w kostkę mięsa i smaż dalej przez 10 minut.
3. Zawartość torebki wsyp do 0,5 l zimnej wody i dokładnie wymieszaj. Dodaj do garnka z mięsem i cebulą. Zagotuj, od czasu do czasu mieszając.
4. Następnie na średnim ogniu duś przez 1 godzinę.
Nazwa produktu uregulowana prawnie Kompozycja do przygotowania dania. Gulasz z cebulą i papryką.
Wartości odżywcze Wartość odżywcza po przyrządzeniu w 100 g
Jeśli spożyjesz porcję: 1/4 przygotowanego dania (174 g) w porcji (174 g)
% RWS* w porcji
Wartość energetyczna: 798 kJ
1390 kJ
17 %
Wartość energetyczna: 191 kcal
333 kcal
17 %
Tłuszcz: 11,6 g
20,2 g
29 %
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 5,8 g
10,2 g
51 %
Węglowodany: 5,4 g
9,3 g
4 %
w tym cukry: 1,0 g
1,7 g
2 %
Błonnik: 0,8 g
1,4 g
-
Białko: 15,9 g
27,7 g
55 %
Sól: 0,83 g
1,5 g
25 %
*RWS = Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).:


Opakowanie zawiera 4 porcje.:


Wielkość porcji powinna być dostosowana do wieku dziecka.:
Przepisy Lista Zakupów
- 500 g mięsa
- 1 duża cebula (150 g)

Sposób przyrządzenia:
80 min., 4 porcje

1. Do rozgrzanego garnka z olejem wrzuć pokrojoną w kostkę cebulę. Smaż przez około 5 minut na złoty kolor.
2. Następnie dodaj 500 g pokrojonego w kostkę mięsa i smaż dalej przez 10 minut.
3. Zawartość opakowania wsyp do 0,5 l zimnej wody i dokładnie wymieszaj. Dodaj do garnka z mięsem i cebulą. Zagotuj, od czasu do czasu mieszając.
4. Następnie na średnim ogniu duś przez 1 godzinę.

Opis produktu

Winiary Pomysł na... Gulasz z cebulą i papryką 47 g
Ten produkt powstał z suszonych składników. Suszenie pozwala w naturalny sposób zachować na dłużej smak i aromat warzyw, grzybów oraz ziół zebranych w szczycie sezonu.

30 inne produkty w tej samej kategorii: