FIXY

Knorr Fix świderki z kiełbasą w sosie grzybowym 36 g

Knorr Fix świderki z kiełbasą w sosie grzybowym 36 g Zobacz większe

Nazwa: Knorr Fix świderki z kiełbasą w sosie grzybowym 36 g

Ilość: 36 g

Cena 4,03 zł

Cena za kilogram 111,94 zł

Ten produkt obecnie nie występuje w magazynie

4,03 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Unilever Polska Sp. z o.o.
Al. Jerozolimskie 134
02-305 Warszawa
Dodatki Nie zawiera: Dodatek MSG
Nie zawiera: Barwniki
Nie zawiera: konserwanty
Zalecenia dla alergików Jęczmień: Zawiera
Seler: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Zawiera
Gorczyca: Może zawierać
Pszenica: Zawiera



Może zawierać jaja, seler i gorczycę.
Składniki skrobia modyfikowana
sól
maltodekstryna***
tłuszcz palmowy
hydrolizowane białka roślinne
cebula prażona
aromaty (w tym PSZENICA i JĘCZMIEŃ)
maślaki (2,9%)
koncentrat soku z pieczarek (2,6%)
borowiki (2,5%)
cukier
syrop glukozowy
syrop cukru karmelizowanego
białka MLEKA
czosnek
pieprz czarny
korzeń pietruszki
ekstrakt drożdżowy
***maltodekstryna: ze skrobi ziemniaczanej, kukurydzianej lub ryżowej
Przechowywanie Przechowywać w suchym, chłodnym i zaciemnionym miejscu.
Adres zwrotny Unilever Polska Sp. z o.o.
Al. Jerozolimskie 134
02-305 Warszawa
Infolinia: 801 109 387 całkowity koszt połączenia: 1 impuls wg taryfy operatora.

Unilever Polska Sp. z o.o.
skr. poczt. 315
00-987 Warszawa 4
„Knorr"
Odwiedź: www.przepisy.pl
Przygotowanie i stosowanie Dodaj:
- 200 g makaronu świderki
- 1 cebulę
- 150 g wędzonej kiełbasy
- 3 łyżki oleju
- 50 g żółtego sera
- 200 ml śmietany 18%
- 200 ml zimnej wody

Sposób przygotowania:
1. Makaron ugotuj zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu. Kiełbasę i cebulę pokrój w kostkę i podsmaż na rozgrzanym oleju.
2. Fix dokładnie wymieszaj z wodą i śmietaną, całość wlej na patelnię. Gotuj aż sos zgęstnieje i dodaj makaron.
3. Całość wymieszaj i gotuj jeszcze przez minutę. Gotowe danie podawaj z tartym serem.

Rada: Kilka igiełek rozmarynu dodanych do potrawy wzbogaci i podkreśli leśny charakter dania.
Nazwa produktu uregulowana prawnie Sos z dodatkiem grzybów leśnych idealny do przygotowania Świderków z kiełbasą w sosie grzybowym.
Wartości odżywcze 100 g Fixu
100 g przygotowanego dania
1 porcji** dania
%* w porcji**
Energia: 1489 kJ/355 kcal
819 kJ/196 kcal
2334 kJ/559 kcal
28%
Tłuszcz : 8,8 g
12 g
34 g
49%
w tym kwasy nasycone : 4,9 g
5,6 g
16 g
80%
Węglowodany : 63 g
16 g
46 g
18%
w tym cukry : 5,2 g
1,4 g
4 g
4%
Błonnik : 3,7 g
1,3 g
3,7 g

Białko : 5,4 g
6,2 g
18 g
36%
Sól : 12 g
0,83 g
2,4 g
40%
*% referencyjnej wartości spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).:



**1 porcja dania = 285 g. Opakowanie wystarcza do przygotowania 4 porcji.:
Przepisy Przygotuj:
200 g makaronu świderki
1 cebulę
150 g wędzonej kiełbasy
3 łyżki oleju
50 g żółtego sera
200 ml śmietany 18%
200 ml zimnej wody

Sposób przygotowania:
1. Makaron ugotuj zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu. Kiełbasę i cebulę pokrój w kostkę i podsmaż na rozgrzanym oleju.
2. Fix dokładnie wymieszaj z wodą i śmietaną, całość wlej na patelnię. Gotuj aż sos zgęstnieje i dodaj makaron.
3. Całość wymieszaj i gotuj jeszcze przez minutę. Gotowe danie podawaj z tartym serem.

Rada: Kilka igiełek rozmarynu dodanych do potrawy wzbogaci i podkreśli leśny charakter dania.

Opis produktu

Knorr Fix świderki z kiełbasą w sosie grzybowym 36 g
Przygotowany z warzyw uprawianych z pasją, starannie suszonych i umiejętnie łączonych z przyprawami Sprawdź na www.knorr.pl

30 inne produkty w tej samej kategorii: