FIXY

Winiary Pomysł na.... Zapiekanka ziemniaczana z mięsem mielonym 42 g

Nazwa: Winiary Pomysł na.... Zapiekanka ziemniaczana z mięsem mielonym 42 g

Ilość: 42 g

Cena 3,51 zł

Cena za kilogram 83,57 zł

3,51 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Nestlé Polska S.A.
ul. Domaniewska 32
02-672 Warszawa
Porozmawiajmy
800 16 16 66
www.winiary.pl
Dodatki MSG (glutaminian): Nie zawiera
Substancje konserwujące: Nie zawiera
Zalecenia dla alergików Seler: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Zawiera
Gorczyca: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Pszenica: Zawiera



Może zawierać: jaja, soję, seler, gorczycę.
Składniki mąka pszenna*
skrobia kukurydziana*
skrobia ziemniaczana*
śmietanka w proszku* (z mleka)
suszone warzywa 10,3 % (czosnek*, cebula*, czerwona papryka*)
sól
aromaty (z pszenicą)
przyprawy (pieprz czarny, gałka muszkatołowa*, kminek*, kurkuma*)
cukier*
zioła 1,7% (liść pietruszki*, majeranek*)
olej palmowy
*naturalne składniki
Przechowywanie Często dobre dłużej
Sprawdź zanim wyrzucisz
Popatrz - Powąchaj - Posmakuj

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Adres zwrotny Nestlé Polska S.A.
ul. Domaniewska 32
02-672 Warszawa
Porozmawiajmy
800 16 16 66
www.winiary.pl
Przygotowanie i stosowanie Dostosuj wielkość porcji
Dzieci 2/3 Twojej porcji
Nazwa produktu uregulowana prawnie Kompozycja do przygotowania dania. Zapiekanka ziemniaczana z mięsem mielonym.
Wartości odżywcze Wartość odżywcza po przyrządzeniu w 100 g
Jeśli spożyjesz porcję: 1/4 przygotowanego dania (351 g) w porcji (351 g)
% RWS*
Wartość energetyczna: 494 kJ
1733 kJ
21 %
Wartość energetyczna: 118 kcal
414 kcal
21 %
Tłuszcz: 5,7 g
20,0 g
29 %
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,3 g
8,1 g
41 %
Węglowodany: 10,6 g
37,1 g
14 %
w tym cukry: 1,0 g
3,5 g
4 %
Błonnik: 0,8 g
2,9 g
-
Białko: 5,6 g
19,8 g
40 %
Sól: 0,45 g
1,6 g
27 %
*RWS= Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).:


Opakowanie zawiera 4 porcje. Wielkość porcji powinna być dostosowana do wieku dziecka.:
Przepisy Lista Zakupów
- 600 g obranych ziemniaków
- 250 g mięsa mielonego
- 50 g żółtego sera
- 1 duża cebula
- 150 ml kwaśnej śmietany 12 %

Sposób przyrządzenia:
50 min, 4 Porcje

1. Cebulę obierz i pokrój w półplasterki, zeszklij na oleju razem z mięsem mielonym, mięso delikatnie przypraw solą i pieprzem. Obrane ziemniaki pokrój w cienkie plasterki o grubości ok. 3-4 mm.
2. Żaroodporne naczynie wysmaruj tłuszczem, w naczyniu ułóż na przemian warstwami: ziemniaki i mięso mielone z cebulką, drugą warstwę w tej samej kolejności. Całkowita grubość warstw powinna wynosić około 3 cm.
3. Zawartość opakowania dobrze wymieszaj z 200 ml zimnej wody oraz 150 ml kwaśnej śmietany 12 %. Zalej ułożone ziemniaki i mięso w naczyniu żaroodpornym. Wierzch posyp startym żółtym serem - 50 g. Nie przykrywaj.
4. Wstaw do rozgrzanego piekarnika i piecz przez 50 minut (200°C bez termoobiegu funkcja pieczenia ,,od dołu").

Opis produktu

Winiary Pomysł na.... Zapiekanka ziemniaczana z mięsem mielonym 42 g
Ten produkt powstał z suszonych składników. Suszenie pozwala w naturalny sposób zachować na dłużej smak i aromat warzyw oraz ziół zebranych w szczycie sezonu.

30 inne produkty w tej samej kategorii: