FIXY

Winiary Pomysł na... Garnek serowy z pieczarkami 34 g

Nazwa: Winiary Pomysł na... Garnek serowy z pieczarkami 34 g

Ilość: 34 g

Cena 3,51 zł

Cena za kilogram 103,24 zł

3,51 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Nestlé Polska S.A.
ul. Domaniewska 32
02-672 Warszawa
Porozmawiajmy
800 174 902
www.winiary.pl
Dodatki MSG (glutaminian): Nie zawiera
Substancje konserwujące: Nie zawiera
Zalecenia dla alergików Seler: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Zawiera
Gorczyca: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Pszenica: Zawiera



Może zawierać: jaja, soję, seler, gorczycę.
Składniki ser w proszku 31,2 % z mleka
skrobia ziemniaczana*
mąka pszenna*
sól
śmietanka w proszku (z mleka)*
ekstrakt drożdży*
serwatka w proszku* (z mleka)
olej słonecznikowy
liść pietruszki*
aromat*
kwas (kwas cytrynowy)
*naturalne składniki
Przechowywanie Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Adres zwrotny Nestlé Polska S.A.
ul. Domaniewska 32
02-672 Warszawa
Porozmawiajmy
800 174 902
www.winiary.pl
Przygotowanie i stosowanie Lista zakupów
- 150 ml śmietanki 30%
- 150 g makaronu penne
- 250 g mięsa mielonego
- 100 g pora
- 100 g pieczarek

Sposób przyrządzania:
1. Mięso mielone przypraw delikatnie solą i pieprzem. Dobrze wymieszaj. Uformuj około 12 małych pulpecików.
2. W garnku podsmaż na oleju pulpeciki, żeby były ładnie zarumienione. Do garnka z pulpecikami dodaj pokrojone w paski pieczarki i pokrojony w paski por. Razem wszystko podsmaż przez kilka minut.
3. Wlej do garnka z daniem 500 ml zimnej wody, 150 ml śmietanki 30% oraz nasz Pomysł na... Dobrze wymieszaj, dodaj surowy makaron i całość zagotuj, od czasu do czasu mieszając.
4. Po zagotowaniu gotuj bez przykrycia na średnim ogniu przez około 10 minut, od czasu do czasu mieszając.
Nazwa produktu uregulowana prawnie Kompozycja do przygotowania dania. Serowy garnek z pieczarkami.
Wartości odżywcze Wartość odżywcza po przyrządzeniu w 100 g
Jeśli spożyjesz porcję: 1/4 przygotowanego dania (322 g) w porcji (322 g)
% RWS* w porcji
Wartość energetyczna: 568 kJ
1831 kJ
22 %
Wartość energetyczna: 136 kcal
438 kcal
22 %
Tłuszcz: 7,4 g
24,0 g
34 %
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,4 g
11,1 g
56 %
Węglowodany: 10,8 g
34,8 g
13 %
w tym cukry: 0,5 g
1,8 g
2 %
Błonnik: 0,7 g
2,2 g
-
Białko: 6,1 g
19,7 g
39 %
Sól: 0,52 g
1,7 g
28 %
* RWS = Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal).:


Opakowanie zawiera 4 porcje. Wielkość porcji powinna być dostosowana do wieku dziecka.:
Przepisy Lista Zakupów
- 150 ml śmietanki 30 %
- 150 g makaronu penne
- 250 g mięsa mielonego
- 100 g pieczarek
- 100 g pora

Sposób przyrządzenia:
30 min., 4 porcje

1. Mięso mielone przypraw delikatnie solą i pieprzem. Dobrze wymieszaj. Uformuj około 12 małych pulpecików.
2. W garnku podsmaż na oleju pulpeciki, żeby były ładnie zarumienione. Do garnka z pulpecikami dodaj pokrojone w paski pieczarki i pokrojony w paski por. Razem wszystko podsmaż przez kilka minut.
3. Wlej do garnka z daniem 500 ml zimnej wody, 150 ml śmietanki 30 % oraz nasz Pomysł na... Dobrze wymieszaj, dodaj surowy makaron i całość zagotuj, od czasu do czasu meszając.
4. Po zagotowaniu gotuj bez przykrycia na średnim ogniu przez około 10 minut, od czasu do czasu mieszając.

Opis produktu

Winiary Pomysł na... Garnek serowy z pieczarkami 34 g
Ten produkt powstał z suszonych składników. Suszenie pozwala w naturalny sposób zachować na dłużej smak i aromat warzyw oraz ziół zebranych w szczycie sezonu.

30 inne produkty w tej samej kategorii: