FIXY

Prymat Fix Mój przepis na soczystą karkówkę 30 g

Prymat Fix Mój przepis na soczystą karkówkę 30 g Zobacz większe

Nazwa: Prymat Fix Mój przepis na soczystą karkówkę 30 g

Ilość: 30 g

Cena 1,84 zł

Cena za kilogram 61,33 zł

Ten produkt obecnie nie występuje w magazynie

1,84 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Prymat Sp. z o.o.
ul. Chlebowa 14
44-337 Jastrzębie-Zdrój
Polska
Zalecenia dla alergików Seler: Może zawierać
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Łubin: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Zawiera
Sezam: Może zawierać
Soja: Może zawierać



Produkt może zawierać: gluten, jaja, soję, mleko (łącznie z laktozą), seler, sezam i łubin, które są używane w zakładzie.
Składniki warzywa suszone (35,6%): papryka słodka, czosnek
skrobia
sól
kminek
majeranek
kolendra
rozmaryn
ocet winny w proszku
ziele angielskie
liść laurowy
gorczyca biała
pieprz czarny
jałowiec
chili
tymianek
Przechowywanie Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Adres zwrotny Prymat Sp. z o.o.
ul. Chlebowa 14
44-337 Jastrzębie-Zdrój
Polska
Tel/fax: +48/32/47 33 833
www.prymatgroup.pl
Nazwa produktu uregulowana prawnie Mieszanka przyprawowa do karkówki - jest kompozycją suszonych warzyw oraz przypraw.
Wartości odżywcze Średnia wartość odżywcza produktu po przyrządzeniu w 100 g
w 1 porcji** (ok. 191 g)
%RWS* dla 1 porcji
Wartość energetyczna : 1188 kJ
2272 kJ
27%
Wartość energetyczna : 286 kcal
546 kcal
27%
Tłuszcz : 24 g
47 g
67%
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 3,1 g
6,1 g
30%
Węglowodany : 1,9 g
3,5 g
1%
w tym cukry : <0,5 g
0,6 g
1%
Białko : 15 g
29 g
58%
Sól : 1,2 g
2,2 g
37%
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal).:


** Opakowanie zawiera 4 porcje.:
Przepisy Sposób przygotowania:
1. Karkówkę pokroić na 4 plastry i podsmażyć na 1 łyżce oleju z obu stron na bardzo rozgrzanej patelni przez 7-8 minut, aby się zarumieniła. Zawartość opakowania wsypać do miski, dodać łyżkę musztardy oraz 4 łyżki oleju i całość dokładnie wymieszać.
2. Podsmażoną karkówkę natrzeć marynatą, przełożyć do naczynia żaroodpornego, obłożyć pokrojoną w plastry cebulą i całość polać pozostałą marynatą. Przykryć pokrywą i piec na niższym poziomie piekarnika (opcja góra-dół) w temperaturze 180°C przez około 1 h.
3. Danie jest gotowe! Smacznego!
Można podawać z opiekanymi ziemniakami i ulubioną sałatką.

Rada Szefa Kuchni:
Dla urozmaicenia smaku dodaj garść suszonych śliwek (około 12 sztuk) do zamarynowanego mięsa. Dalej postępuj tak jak w przedstawionych krokach. Koniecznie podsmaż karkówkę na patelni (patrz krok nr 1) i przygotuj ją w naczyniu żaroodpornym, a nie w woreczku, aby Twoje danie było wyjątkowe soczyste, delikatne i miękkie.

Zawsze pamiętaj,
że piekarniki mają różną moc grzania, dlatego sprawdzaj mięso w trakcie pieczenia, dostosowując poziom wypieczenia do swoich oczekiwań.

Tysiące przepisów znajdziesz na:
www.DoradcaSmaku.pl

Opis produktu

Prymat Fix Mój przepis na soczystą karkówkę 30 g

30 inne produkty w tej samej kategorii: