FIXY

Prymat Fix Mój przepis na klasyczny gyros 30 g

Prymat Fix Mój przepis na klasyczny gyros 30 g Zobacz większe

Nazwa: Prymat Fix Mój przepis na klasyczny gyros 30 g

Ilość: 30 g

Cena 1,84 zł

Cena za kilogram 61,33 zł

Ten produkt obecnie nie występuje w magazynie

1,84 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Prymat Sp. z o.o.
ul. Chlebowa 14
44-337 Jastrzębie-Zdrój
Polska
Zalecenia dla alergików Seler: Może zawierać
Zboża zawierające gluten: Zawiera
Jaja: Może zawierać
Łubin: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Zawiera
Sezam: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Pszenica: Zawiera



Produkt może zawierać: jaja, soję, mleko (łącznie z laktozą), seler, sezam i łubin, które są używane w zakładzie.
Składniki cebula suszona
papryka słodka
sól
czosnek suszony
ekstrakt drożdżowy
cukier
gorczyca biała
kolendra
cebula smażona (cebula, olej palmowy, mąka pszenna - zawiera gluten, sól)
oregano
chili
rozmaryn
jałowiec
Przechowywanie Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Adres zwrotny Prymat Sp. z o.o.
ul. Chlebowa 14
44-337 Jastrzębie-Zdrój
Polska
Tel/fax: +48/32/47 33 833
www.prymatgroup.pl
Nazwa produktu uregulowana prawnie Mieszanka przyprawowa do gyrosa - jest kompozycją suszonych ziół i przypraw.
Wartości odżywcze Średnia wartość odżywcza produktu po przyrządzeniu*** w 100 g
w 1 porcji** (ok. 163 g)
%RWS* dla 1 porcji
Wartość energetyczna : 1199 kJ
1949 kJ
23%
Wartość energetyczna : 287 kcal
467 kcal
23%
Tłuszcz : 25 g
40 g
57%
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 3,2 g
5,2 g
26%
Węglowodany : 2,1 g
3,5 g
1%
w tym cukry : 1,0 g
1,6 g
2%
Białko : 16 g
25 g
50%
Sól : 1,3 g
2,1 g
35%
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).:


** Opakowanie zawiera 4 porcje.:


*** Dla dania z karkówką.:
Przepisy Sposób przygotowania:
1. Zawartość opakowania połączyć z 4 łyżkami oleju i wymieszać. 600 g karkówki lub 600 g piersi z kurczaka pokroić w cienkie paski i dokładnie obtoczyć w powstałej marynacie.
2. Zamarynowane mięso smażyć na rozgrzanej patelni przez około 10 minut, przewracając od czasu do czasu. Karkówkę smażyć bez dodatkowego tłuszczu, a do podsmażenia piersi dodać 1 łyżkę oleju.
3. Danie jest gotowe! Smacznego!
Można podawać z frytkami i sosem tzatziki oraz sałatką z pomidorów i czerwonej cebuli.

Rada Szefa Kuchni:
Dla urozmaicenia smaku możesz dodać do marynaty 1,5 łyżki ulubionej musztardy. Dalej postępuj tak jak w przedstawionych krokach.
Klasyczny grecki gyros zawsze przyrządzam na bazie karkówki, ale można go również przygotować wykorzystując do tego piersi z kurczaka.

Zawsze pamiętaj,
że mięso należy pokroić w cienkie paski, dzięki temu w krótkim czasie usmażysz je do miękkości.

Tysiące przepisów znajdziesz na:
www.DoradcaSmaku.pl

Opis produktu

Prymat Fix Mój przepis na klasyczny gyros 30 g

30 inne produkty w tej samej kategorii: