FIXY

Winiary Pomysł na... Spaghetti carbonara 34 g

Nazwa: Winiary Pomysł na... Spaghetti carbonara 34 g

Ilość: 34 g

Cena 3,51 zł

Cena za kilogram 103,24 zł

3,51 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Nestlé Polska S.A.
ul. Domaniewska 32
02-672 Warszawa
Porozmawiajmy
800 174 902
www.winiary.pl
Zalecenia dla alergików Seler: Może zawierać
Jaja: Zawiera
Mleko: Zawiera
Gorczyca: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Pszenica: Zawiera



Może zawierać: soję, seler, gorczycę.
Składniki odtłuszczone mleko w proszku*
skrobia ziemniaczana*
ser w proszku 23,0 % (z mleka)
sól
wędzony tłuszcz wieprzowy*
aromaty (z mlekiem)
serwatka w proszku (z mleka)
cukier*
liść pietruszki*
przyprawy*
oliwa z oliwek*
mąka pszenna*
żółtko jaja w proszku*
aromat dymu wędzarniczego
*naturalne składniki
Przechowywanie Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Adres zwrotny Nestlé Polska S.A.
ul. Domaniewska 32
02-672 Warszawa
Porozmawiajmy
800 174 902
www.winiary.pl
Przygotowanie i stosowanie Lista zakupów
- 100 g boczku
- 100 ml śmietanki (12%)
- 350 g makaronu spaghetti

Sposób przyrządzania:
1. Zawartość torebki rozprowadź w 100 ml śmietanki (12%) i 150 ml zimnej wody.
2. Dodaj 100 g podsmażonego boczku, całość zagotuj. Gotuj na małym ogniu jeszcze przez ok. 1 minutę.
3. Danie podawaj z makaronem ugotowanym na sposób al dente.
Kraj pochodzenia Polska
Nazwa produktu uregulowana prawnie Kompozycja do przygotowania dania Spaghetti Carbonara.
Wartości odżywcze Wartość odżywcza po przyrządzeniu w 100 g
Jeśli spożyjesz porcję: 1/4 przygotowanego dania (184 g) w porcji (184 g)
% RWS* w porcji
Wartość energetyczna: 1002 kJ
1838 kJ
22 %
Wartość energetyczna: 238 kcal
436 kcal
22 %
Tłuszcz: 6,9 g
12,6 g
18 %
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,2 g
5,9 g
30 %
Węglowodany: 35,3 g
64,8 g
25 %
w tym cukry: 1,6 g
3,0 g
3 %
Błonnik: 1,3 g
2,3 g
-
Białko: 8,1 g
14,8 g
30 %
Sól: 1,1 g
2,0 g
33 %
* RWS = Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal).:


Opakowanie zawiera 4 porcje. Wielkość porcji powinna być dostosowana do wieku dziecka.:
Przepisy Lista Zakupów
- 100 g boczku
- 150 ml śmietanki (12 %)
- 300 g makaronu spaghetti

Sposób przyrządzenia:
20 min., 4 porcje

1. Makaron ugotuj w osolonej wodzie na sposób al dente.
2. Zawartość opakowania rozprowadź w 150 ml śmietanki 12 % i 150 ml zimnej wody.
3. Na dużej patelni (Ø 25 cm) podsmaż wędzony boczek, wlej Pomysł na..., dodaj ugotowany makaron, całość zagotuj.
4. Gotuj na małym ogniu przez około 2 minuty, od czasu do czasu mieszając.

Opis produktu

Winiary Pomysł na... Spaghetti carbonara 34 g
Ten produkt powstał z suszonych składników. Suszenie pozwala w naturalny sposób zachować na dłużej smak i aromat warzyw oraz ziół zebranych w szczycie sezonu.

30 inne produkty w tej samej kategorii: