FIXY

Winiary Pomysł na... Kotlety mielone z cebulką 69 g

Nazwa: Winiary Pomysł na... Kotlety mielone z cebulką 69 g

Ilość: 69 g

Cena 3,51 zł

Cena za kilogram 50,87 zł

3,51 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Nestlé Polska S.A.
ul. Domaniewska 32
02-672 Warszawa
Porozmawiajmy
800 174 902
www.winiary.pl
Dodatki MSG (glutaminian): Nie zawiera
Substancje konserwujące: Nie zawiera
Zalecenia dla alergików Seler: Zawiera
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Pszenica: Zawiera



Może zawierać: soję, mleko, gorczycę.
Składniki bułka pszenna tarta (mąka pszenna*, drożdże*, sól)
suszone warzywa 15,2 % (cebula* 8,4 %, czosnek* 4,8 %, czerwona papryka*)
mąka pszenna*
sól
zioła 2,4 % (majeranek*, liść pietruszki*)
olej palmowy
białko jaja w proszku*
przyprawy*
aromat (z selerem)
*naturalne składniki
Przechowywanie Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Adres zwrotny Nestlé Polska S.A.
ul. Domaniewska 32
02-672 Warszawa
Porozmawiajmy
800 174 902
www.winiary.pl
Przygotowanie i stosowanie Lista zakupów
- 500 g mięsa mielonego
- 1/2 cebuli (ok. 80 g)

Sposób przyrządzania:
1. Zawartość torebki wymieszaj w 125 ml (ok. 1/2 szklanki) letniej wody i odstaw na 2-3 minuty.
2. Do mięsa dodaj przygotowaną masę oraz pokrojoną w drobną kostkę cebulę. Wszystko dokładnie wymieszaj. Formuj 7-8 kotletów o grubości 1,5 cm.
3. Smaż na rozgrzanym tłuszczu na średnim ogniu przez około 8-10 minut z każdej strony.

Dobra rada: Danie będzie najsmaczniejsze, jeśli do przygotowania kotletów użyjesz dwóch rodzajów mięsa mielonego np. wieprzowego i wołowego.
Nazwa produktu uregulowana prawnie Kompozycja do przygotowania dania. Kotlety mielone z cebulką.
Wartości odżywcze Wartość odżywcza po przyrządzeniu w 100 g
Jeśli spożyjesz porcję: 1/4 przygotowanego dania (197 g) w porcji (197 g)
% RWS* w porcji
Wartość energetyczna: 727 kJ
1432 kJ
17 %
Wartość energetyczna: 174 kcal
343 kcal
17 %
Tłuszcz: 10,9 g
21,4 g
31 %
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,3 g
6,5 g
32 %
Węglowodany: 6,0 g
11,9 g
5 %
w tym cukry: 0,8 g
1,5 g
2 %
Błonnik: 0,7 g
1,3 g
-
Białko: 12,8 g
25,2 g
51 %
Sól: 0,81 g
1,6 g
27 %
*RWS = Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).:


Opakowanie zawiera 4 porcje.:


Wielkość porcji powinna być dostosowana do wieku dziecka.:
Przepisy Lista Zakupów
- 500 g mięsa mielonego
- 1/2 cebuli (ok. 80 g)

Sposób przyrządzenia:
30 min., 4 Porcje

1. Zawartość torebki wymieszaj w 125 ml (ok.1/2 szklanki) letniej wody i odstaw na 2-3 minuty.
2. Do mięsa dodaj przygotowaną masę oraz pokrojoną w drobną kostkę cebulę. Wszystko dokładnie wymieszaj.
3. Formuj 7-8 kotletów o grubości 1,5 cm.
4. Smaż na tłuszczu na średnim ogniu przez około 8-10 min z każdej strony.
Danie będzie najsmaczniejsze, jeśli do przygotowania kotletów użyjesz dwóch rodzajów mięsa mielonego np. wieprzowego i wołowego.

Opis produktu

Winiary Pomysł na... Kotlety mielone z cebulką 69 g
Ten produkt powstał z suszonych składników. Suszenie pozwala w naturalny sposób zachować na dłużej smak i aromat warzyw oraz ziół zebranych w szczycie sezonu.

30 inne produkty w tej samej kategorii: