SOSY W PROSZKU

Kucharek Sos pieczarkowy 28 g

Kucharek Sos pieczarkowy 28 g Zobacz większe

Nazwa: Kucharek Sos pieczarkowy 28 g

Ilość: 28 g

Cena 1,56 zł

Cena za kilogram 55,71 zł

1,56 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Prymat Sp. z o.o.,
ul. Chlebowa 14,
44-337 Jastrzębie-Zdrój,
Polska,
tel.: +48/32 47 33 833
www.prymatgroup.pl
www.kucharek.pl
Dodatki konserwanty: Nie zawiera
Zalecenia dla alergików Seler: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Zawiera
Gorczyca: Może zawierać
Orzeszki ziemne: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Pszenica: Zawiera



Produkt może zawierać: jaja, soję, gorczycę, seler i orzeszki ziemne.
Składniki mąka pszenna
skrobia
sól
śmietanka w proszku (9,5%) (zawiera mleko, laktozę)
pieczarka suszona (3,8%)
wzmacniacze smaku: glutaminian monosodowy, 5'-rybonukleotydy disodowe
cebula
koncentrat soku pieczarki (1,7%)
czosnek
natka pietruszki
pieprz czarny
aromaty
aromat naturalny
regulator kwasowości: kwas cytrynowy
Przechowywanie Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Adres zwrotny Prymat Sp. z o.o.,
ul. Chlebowa 14,
44-337 Jastrzębie-Zdrój,
Polska,
tel.: +48/32 47 33 833
www.prymatgroup.pl
www.kucharek.pl
Przygotowanie i stosowanie Przygotuj klasyczny sos pieczarkowy w 1 minutę

Krok 1
Zawartość opakowania (28 g) rozpuść w 300 ml zimnej wody i wymieszaj.
Krok 2
Doprowadź do wrzenia i gotuj na małym ogniu ok. 1 minutę, energicznie mieszając.

Życzymy smacznego!
Nazwa produktu uregulowana prawnie Sos pieczarkowy w proszku.
Wartości odżywcze Wartość odżywcza w 100 ml produktu po przygotowaniu:
Wartość energetyczna: 126 kJ / 30 kcal
Tłuszcz: <0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
Węglowodany: 5,4 g
w tym cukry: <0,5 g
Białko: 1,0 g
Sól: 1,3 g
Instrukcje dotyczące przyrządzenia Gotować we wrzątku
Od temperatury otoczenia
Przygotuj klasyczny sos pieczarkowy w 1 minutę

Krok 1
Zawartość opakowania (28 g) rozpuść w 300 ml zimnej wody i wymieszaj.
Krok 2
Doprowadź do wrzenia i gotuj na małym ogniu ok. 1 minutę, energicznie mieszając.

Życzymy smacznego!
Przepisy Wypróbuj również sos:

z kaparami i boczkiem
Składniki:
- 1 cebula
- 4 plasterki chudego boczku
- 1 ząbek czosnku
- kilka listków natki pietruszki
- 1 łyżka Kaparów Smak

Boczek i cebulę pokrój w kostkę, czosnek posiekaj i podsmaż razem w rondelku. Całość zalej przygotowanym Sosem pieczarkowym Kucharek. Pod koniec dodaj kapary i posiekaną natkę pietruszki.

z pomidorami i bazylią
Składniki:
- 1 cebula
- 1 ząbek czosnku
- 2 pomidory
- 1 pęczek bazylii
- 1 łyżka tartego sera parmezan

Cebulę pokrój w kostkę, czosnek w plastry i podsmaż razem na oliwie. Po minucie dodaj obrane, oczyszczone z nasion i pokrojone w kostkę pomidory i całość zalej przygotowanym Sosem pieczarkowym Kucharek. Pod koniec gotowania dodaj parmezan i bazylię.

z serem pleśniowym i suszonymi pomidorami
Składniki:
- 1 cebula
- 50 g sera z niebieską pleśnią
- 6 Suszonych pomidorów Smak

Na 2 łyżkach oliwy z suszonych pomidorów podsmaż pokrojoną w kostkę cebulę, dodaj pokruszony ser pleśniowy i pokrojone w paski pomidory. Po 2 minutach całość zalej przygotowanym Sosem pieczarkowym Kucharek i dokładnie wymieszaj.

Opis produktu

Kucharek Sos pieczarkowy 28 g

30 inne produkty w tej samej kategorii: