FIXY

Winiary Pomysł na... Garnek boloński 45 g

Nazwa: Winiary Pomysł na... Garnek boloński 45 g

Ilość: 45 g

Cena 3,51 zł

Cena za kilogram 78,00 zł

3,51 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Nestlé Polska S.A.
ul. Domaniewska 32
02-672 Warszawa
Porozmawiajmy
800 174 902
www.winiary.pl
Dodatki MSG (glutaminian): Nie zawiera
Substancje konserwujące: Nie zawiera
Zalecenia dla alergików Seler: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Gorczyca: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Pszenica: Zawiera



Może zawierać: jaja, soję, mleko, seler, gorczycę.
Składniki suszone warzywa 41,1 % (pomidor 24,6 %, cebula*, czosnek* 7,9 %)
skrobia ziemniaczana*
sól
cukier*
mąka pszenna*
zioła 3,2 % (oregano*, bazylia*, tymianek*, majeranek*)
aromaty
pieprz czarny*
olej słonecznikowy
kwas (kwas cytrynowy)
*naturalne składniki
Przechowywanie Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Adres zwrotny Nestlé Polska S.A.
ul. Domaniewska 32
02-672 Warszawa
Porozmawiajmy
800 174 902
www.winiary.pl
Przygotowanie i stosowanie Lista zakupów
- 250 g mięsa mielonego
- 200 g makaronu - rurki
- 150 g pieczarek
- 70 g koncentratu pomidorowego (3 łyżki stołowe) lub 425 g pomidorów z puszki

Sposób przyrządzania
1. Umyte pieczarki pokrój w plasterki. Na głębokiej patelni lub w garnku w małej ilości tłuszczu podsmaż mięso mielone, dołóż pieczarki i smaż razem przez kilka minut.
2. Zawartość torebki rozmieszaj z 700 ml wody i koncentratem pomidorowym (lub z 500 ml wody i 425 g pomidorów z puszki). Wlej całość do garnka i wsyp surowy makaron.
3. Zagotuj i duś całość pod przykryciem przez 15-20 minut, do miękkości makaronu.
Kraj pochodzenia Polska
Nazwa produktu uregulowana prawnie Kompozycja do przygotowania dania Boloński garnek.
Wartości odżywcze Wartość odżywcza po przyrządzeniu w 100 g
Jeśli spożyjesz porcję: 1/4 przygotowanego dania (354 g) w porcji (354 g)
% RWS* w porcji
Wartość energetyczna: 454 kJ
1605 kJ
19 %
Wartość energetyczna: 108 kcal
381 kcal
19 %
Tłuszcz: 3,0 g
10,6 g
15 %
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,0 g
3,4 g
17 %
Węglowodany: 14,0 g
49,5 g
19 %
w tym cukry: 0,9 g
3,0 g
3 %
Błonnik: 0,9 g
3,2 g
-
Białko: 5,7 g
20,2 g
41 %
Sól: 0,48 g
1,7 g
28 %
* RWS = Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal).:


Opakowanie zawiera 4 porcje. Wielkość porcji powinna być dostosowana do wieku dziecka.:
Przepisy Lista zakupów
- 250 g mięsa mielonego
- 200 g makaronu - rurki
- 150 g pieczarek
- 70 g koncentratu pomidorowego (3 łyżki stołowe) lub 425 g pomidorów z puszki

Sposób przyrządzenia:
30 min., 4 porcje

1. Umyte pieczarki pokrój w plasterki. Na głębokiej patelni lub w garnku w małej ilości tłuszczu podsmaż mięso mielone, dołóż pieczarki i smaż razem przez kilka minut.
2. Zawartość opakowania rozmieszaj z 700 ml zimnej wody i koncentratem pomidorowym (lub z 500 ml wody i 425 g pomidorów z puszki). Wlej całość do garnka i wsyp surowy makaron.
3. Zagotuj i duś całość pod przykryciem przez 15-20 minut, do miękkości makaronu.

Opis produktu

Winiary Pomysł na... Garnek boloński 45 g
Ten produkt powstał z suszonych składników. Suszenie pozwala w naturalny sposób zachować na dłużej smak i aromat warzyw oraz ziół zebranych w szczycie sezonu.

30 inne produkty w tej samej kategorii: