FIXY

Winiary Risotto grzybowo-parmezanowe 215 g

Winiary Risotto grzybowo-parmezanowe 215 g Zobacz większe

Nazwa: Winiary Risotto grzybowo-parmezanowe 215 g

Ilość: 215 g

Cena 7,99 zł

Cena za kilogram 37,16 zł

7,99 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta NESTLÉ POLSKA S.A.
ul. Domaniewska 32
02-672 Warszawa
Zalecenia dla alergików Seler: Może zawierać
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Zawiera
Gorczyca: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Pszenica: Zawiera
Składniki Ryż: ryż biały Carnaroli
Sos grzyby i parmezan: sól, suszone grzyby 18,0% (pieczarka, borowik), skrobia kukurydziana, śmietanka w proszku (z mleka), mąka pszenna, zagęszczony sok z pieczarki 7,9%, ser w proszku (z mleka) 4,6% (w tym parmezan 3,7%), suszony czosnek 3,2%, aromaty, liść pietruszki, olej słonecznikowy, przyprawy (pieprz czarny, kurkuma, liść laurowy), ekstrakt drożdży, serwataka w proszku (z mleka)
O produkcie Risotto grzybowo-parmezanowe to danie na bazie ryżu Carnaroli z pysznym grzybowo-parmezanowym sosem

Ryż Carnaroli
Nazywany we Włoszech królem ryżu do risotto. Jego okrągłe ziarenka tworzą kremową konsystencję dania, pozostając w środku al dente.
Przechowywanie Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Adres zwrotny NESTLÉ POLSKA S.A.
ul. Domaniewska 32
02-672 Warszawa

Warto porozmawiać
www.winiary.pl
800 16 16 66
Przygotowanie i stosowanie Lista zakupów:
mała cebula (50 g)
łyżka masła (25 g)
200 g filetu z kurczaka

Łatwo przygotujesz:

30 min

1. Cebulę pokrój w drobną kostkę, a następnie zeszklij ją w garnku na niewielkiej ilości oleju. Dodaj ryż do garnka i smaż razem z cebulą przez 30 sekund, cały czas mieszając.
2. Wlej do garnka 700 ml zimnej wody oraz dodaj zawartość saszetki z sosem, dobrze wymieszaj i zagotuj.
3. Gotuj na średnim ogniu przez 15 minut, od czasu do czasu mieszając. Następnie zdejmij z ognia, dodaj masło, dobrze wymieszaj i odczekaj 5 minut.
4. Filet z kurczaka pokrój w drobną kostkę i podsmaż na patelni na złocisty kolor. Risotto podawaj z podsmażonym kurczakiem.
Kraj pochodzenia Polska
Nazwa produktu uregulowana prawnie Ryż Carnaroli z sosem z grzybami i parmezanem.
Wartości odżywcze Wartości odżywcze: W 100 g / Jeśli spożyjesz porcję: ¼ przygotowanego dania W 1 porcji (297 g) / % RWS* w porcji /
Wartość energetyczna 408 kJ / 1214 kJ / 14% /
Wartość energetyczna 97 kcal / 288 kcal / 14% /
Tłuszcz 2,3 g / 6,7 g / 10% /
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,3 g / 4,0 g / 20% /
Węglowodany 13,7 g / 40,9 g / 16% /
w tym cukry 0,2 g / 0,7 g / 1% /
Błonnik 0,6 g / 1,8 g / - /
Białko 5,0 g / 15,0 g / 30% /
Sól 0,47 g / 1,4 g / 23% /
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).
Opakowanie zawiera 4 porcje.
Wielkość porcji powinna być dostosowana do wieku dziecka.

Opis produktu

Risotto grzybowo-parmezanowe to danie na bazie ryżu Carnaroli z pysznym grzybowo-parmezanowym sosem Ryż Carnaroli Nazywany we Włoszech królem ryżu do risotto. Jego okrągłe ziarenka tworzą kremową konsystencję dania, pozostając w środku al dente.

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

30 inne produkty w tej samej kategorii: