Brak produktów
Minimalna kwota: 50,00 zł
Brakuje jeszcze: -50,00 zł
DOWÓZ | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Środa 2024-04-24 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Czwartek 2024-04-25 |
||||||
Piątek 2024-04-26 |
||||||
Poniedziałek 2024-04-29 |
||||||
Wtorek 2024-04-30 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
ODBIÓR W SKLEPIE Lublin, ul. Turystyczna 1 |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Środa 2024-04-24 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Czwartek 2024-04-25 |
||||||
Piątek 2024-04-26 |
||||||
Poniedziałek 2024-04-29 |
||||||
Wtorek 2024-04-30 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
DOWÓZ dla niektórych kodów (dwa przedziały) |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Środa 2024-04-24 |
10:30-12:30 |
16:30-18:00 |
||||
Czwartek 2024-04-25 |
||||||
Piątek 2024-04-26 |
||||||
Poniedziałek 2024-04-29 |
||||||
Wtorek 2024-04-30 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
Nazwa: Vegeta Natur Mieszanka warzyw ziół i przypraw do dań klopsiki w sosie pomidorowym 45 g
Ilość: 45 g
Ten produkt obecnie nie występuje w magazynie
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Adres producenta | PODRAVKA d.d., A. Starčevića 32, 48000 Koprivnica, Chorwacja |
Dodatki | Nie zawiera: Dodatek MSG |
Zalecenia dla alergików | Seler: Może zawierać Zboża zawierające gluten: Może zawierać Jaja: Może zawierać Mleko: Może zawierać Może zawierać śladowe ilości glutenu, mleka, selera i jaj. |
Składniki | suszone warzywa 29,2% (cebula, ziemniaki, czosnek 2,2%) kaszka ryżowa sól skrobia ziemniaczana mączka z czerwonej soczewicy skrobia kukurydziana przyprawy 5,3% (słodka czerwona papryka, imbir, papryka chili, kolendra, kminek) cukier zioła 1,2% (majeranek, tymianek, liść pietruszki) |
Przechowywanie | Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze otoczenia. |
Adres zwrotny | Podravka Polska Sp. z o.o., ul. Cypryjska 72, 02-761 Warszawa www.vegeta.pl |
Przygotowanie i stosowanie | Danie mięsne Klopsiki w sosie pomidorowym Dodaj: 350 g mięsa mielonego, 1 cebulę, 400 ml passaty pomidorowej. Sposób przygotowania: Zawartość opakowania rozpuścić w 60 ml letniej wody i odstawić na chwilę. W naczyniu dokładnie połączyć przyprawę z mięsem mielonym wołowo-wieprzowym i posiekaną cebulą. Z masy uformować małe klopsiki, ułożyć w naczyniu wysmarowanym oliwą i piec 10 min w 180°C (z termo-obiegiem, skrócić czas do 8 min). Dodać do naczynia passatę Podravka i piec kolejne 10 min (z termo-obiegiem 7 min). Rekomendacja Vegety: Zamiast mięsa wieprzowo-wołowego można użyć mięsa z indyka lub wieprzowego. Po upieczeniu całość skropić lekko oliwą. Do sosu można dodać odrobinę śmietany, udekorować świeżymi ziołami. Danie wege Klopsiki warzywne Dodaj: 100 g soczewicy konserwowej, 100 g brokułów, 80 g kaszy kuskus, 30 g słonecznika, 400 ml krojonych pomidorów. Sposób przygotowania: Zawartość opakowania rozpuścić w 60 ml letniej wody i odstawić na chwilę. W naczyniu połączyć ugotowaną kaszę kuskus, soczewicę, rozdrobnione brokuły, słonecznik i dokładnie wymieszać. Dodać przygotowaną przyprawę. Z masy uformować małe klopsiki, ułożyć w naczyniu wysmarowanym oliwą i piec 10 min w 180°C (z termo-obiegiem, skrócić czas do 8 min). Dodać do naczynia krojone pomidory Podravka i piec kolejne 10 min (z termo-obiegiem 7 min). Rekomendacja Vegety: Dla zaostrzenia smaku dodać chili, posypać natka pietruszki lub kolendrą. |
Adres dystrybutora | Podravka Polska Sp. z o.o., ul. Cypryjska 72, 02-761 Warszawa www.vegeta.pl |
Przepisy | Danie mięsne Klopsiki w sosie pomidorowym Dodaj: 350 g mięsa mielonego, 1 cebulę, 400 ml passaty pomidorowej. Sposób przygotowania: Zawartość opakowania rozpuścić w 60 ml letniej wody i odstawić na chwilę. W naczyniu dokładnie połączyć przyprawę z mięsem mielonym wołowo-wieprzowym i posiekaną cebulą. Z masy uformować małe klopsiki, ułożyć w naczyniu wysmarowanym oliwą i piec 10 min w 180°C (z termo-obiegiem, skrócić czas do 8 min). Dodać do naczynia passatę Podravka i piec kolejne 10 min (z termo-obiegiem 7 min). Rekomendacja Vegety: Zamiast mięsa wieprzowo-wołowego można użyć mięsa z indyka lub wieprzowego. Po upieczeniu całość skropić lekko oliwą. Do sosu można dodać odrobinę śmietany, udekorować świeżymi ziołami. Danie wege Klopsiki warzywne Dodaj: 100 g soczewicy konserwowej, 100 g brokułów, 80 g kaszy kuskus, 30 g słonecznika, 400 ml krojonych pomidorów. Sposób przygotowania: Zawartość opakowania rozpuścić w 60 ml letniej wody i odstawić na chwilę. W naczyniu połączyć ugotowaną kaszę kuskus, soczewicę, rozdrobnione brokuły, słonecznik i dokładnie wymieszać. Dodać przygotowaną przyprawę. Z masy uformować małe klopsiki, ułożyć w naczyniu wysmarowanym oliwą i piec 10 min w 180°C (z termo-obiegiem, skrócić czas do 8 min). Dodać do naczynia krojone pomidory Podravka i piec kolejne 10 min (z termo-obiegiem 7 min). Rekomendacja Vegety: Dla zaostrzenia smaku dodać chili, posypać natka pietruszki lub kolendrą. |
45 g
42 g
41 g
34 g
30 g
28 g
28 g
52 g
31 g
30 g
35 g
28 g
41 g
36 g
48 g
40 g
45 g
70 g
33 g
37 g
45 g
153 g
160 g
210 g
210 g