FIXY

Vegeta Natur Mieszanka warzyw ziół i przypraw do dań klopsiki w sosie pomidorowym 45 g

Vegeta Natur Mieszanka warzyw ziół i przypraw do dań klopsiki w sosie pomidorowym 45 g Zobacz większe

Nazwa: Vegeta Natur Mieszanka warzyw ziół i przypraw do dań klopsiki w sosie pomidorowym 45 g

Ilość: 45 g

Cena 3,71 zł

Cena za kilogram 82,44 zł

Ten produkt obecnie nie występuje w magazynie

3,71 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta PODRAVKA d.d.,
A. Starčevića 32,
48000 Koprivnica,
Chorwacja
Dodatki Nie zawiera: Dodatek MSG
Zalecenia dla alergików Seler: Może zawierać
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać



Może zawierać śladowe ilości glutenu, mleka, selera i jaj.
Składniki suszone warzywa 29,2% (cebula, ziemniaki, czosnek 2,2%)
kaszka ryżowa
sól
skrobia ziemniaczana
mączka z czerwonej soczewicy
skrobia kukurydziana
przyprawy 5,3% (słodka czerwona papryka, imbir, papryka chili, kolendra, kminek)
cukier
zioła 1,2% (majeranek, tymianek, liść pietruszki)
Przechowywanie Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze otoczenia.
Adres zwrotny Podravka Polska Sp. z o.o.,
ul. Cypryjska 72,
02-761 Warszawa
www.vegeta.pl
Przygotowanie i stosowanie Danie mięsne
Klopsiki w sosie pomidorowym

Dodaj: 350 g mięsa mielonego, 1 cebulę, 400 ml passaty pomidorowej.

Sposób przygotowania:
Zawartość opakowania rozpuścić w 60 ml letniej wody i odstawić na chwilę. W naczyniu dokładnie połączyć przyprawę z mięsem mielonym wołowo-wieprzowym i posiekaną cebulą. Z masy uformować małe klopsiki, ułożyć w naczyniu wysmarowanym oliwą i piec 10 min w 180°C (z termo-obiegiem, skrócić czas do 8 min). Dodać do naczynia passatę Podravka i piec kolejne 10 min (z termo-obiegiem 7 min).

Rekomendacja Vegety: Zamiast mięsa wieprzowo-wołowego można użyć mięsa z indyka lub wieprzowego. Po upieczeniu całość skropić lekko oliwą. Do sosu można dodać odrobinę śmietany, udekorować świeżymi ziołami.

Danie wege
Klopsiki warzywne

Dodaj: 100 g soczewicy konserwowej, 100 g brokułów, 80 g kaszy kuskus, 30 g słonecznika, 400 ml krojonych pomidorów.

Sposób przygotowania:
Zawartość opakowania rozpuścić w 60 ml letniej wody i odstawić na chwilę. W naczyniu połączyć ugotowaną kaszę kuskus, soczewicę, rozdrobnione brokuły, słonecznik i dokładnie wymieszać. Dodać przygotowaną przyprawę. Z masy uformować małe klopsiki, ułożyć w naczyniu wysmarowanym oliwą i piec 10 min w 180°C (z termo-obiegiem, skrócić czas do 8 min). Dodać do naczynia krojone pomidory Podravka i piec kolejne 10 min (z termo-obiegiem 7 min).

Rekomendacja Vegety: Dla zaostrzenia smaku dodać chili, posypać natka pietruszki lub kolendrą.
Adres dystrybutora Podravka Polska Sp. z o.o.,
ul. Cypryjska 72,
02-761 Warszawa
www.vegeta.pl
Przepisy Danie mięsne
Klopsiki w sosie pomidorowym

Dodaj: 350 g mięsa mielonego, 1 cebulę, 400 ml passaty pomidorowej.

Sposób przygotowania:
Zawartość opakowania rozpuścić w 60 ml letniej wody i odstawić na chwilę. W naczyniu dokładnie połączyć przyprawę z mięsem mielonym wołowo-wieprzowym i posiekaną cebulą. Z masy uformować małe klopsiki, ułożyć w naczyniu wysmarowanym oliwą i piec 10 min w 180°C (z termo-obiegiem, skrócić czas do 8 min). Dodać do naczynia passatę Podravka i piec kolejne 10 min (z termo-obiegiem 7 min).

Rekomendacja Vegety: Zamiast mięsa wieprzowo-wołowego można użyć mięsa z indyka lub wieprzowego. Po upieczeniu całość skropić lekko oliwą. Do sosu można dodać odrobinę śmietany, udekorować świeżymi ziołami.

Danie wege
Klopsiki warzywne

Dodaj: 100 g soczewicy konserwowej, 100 g brokułów, 80 g kaszy kuskus, 30 g słonecznika, 400 ml krojonych pomidorów.

Sposób przygotowania:
Zawartość opakowania rozpuścić w 60 ml letniej wody i odstawić na chwilę. W naczyniu połączyć ugotowaną kaszę kuskus, soczewicę, rozdrobnione brokuły, słonecznik i dokładnie wymieszać. Dodać przygotowaną przyprawę. Z masy uformować małe klopsiki, ułożyć w naczyniu wysmarowanym oliwą i piec 10 min w 180°C (z termo-obiegiem, skrócić czas do 8 min). Dodać do naczynia krojone pomidory Podravka i piec kolejne 10 min (z termo-obiegiem 7 min).

Rekomendacja Vegety: Dla zaostrzenia smaku dodać chili, posypać natka pietruszki lub kolendrą.

Opis produktu

Vegeta Natur Mieszanka warzyw ziół i przypraw do dań klopsiki w sosie pomidorowym 45 g

30 inne produkty w tej samej kategorii: