Brak produktów
Minimalna kwota: 50,00 zł
Brakuje jeszcze: -50,00 zł
DOWÓZ | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Czwartek 2024-04-18 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Piątek 2024-04-19 |
||||||
Poniedziałek 2024-04-22 |
||||||
Wtorek 2024-04-23 |
||||||
Środa 2024-04-24 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
ODBIÓR W SKLEPIE Lublin, ul. Turystyczna 1 |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Czwartek 2024-04-18 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Piątek 2024-04-19 |
||||||
Poniedziałek 2024-04-22 |
||||||
Wtorek 2024-04-23 |
||||||
Środa 2024-04-24 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
DOWÓZ dla niektórych kodów (dwa przedziały) |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Czwartek 2024-04-18 |
10:30-12:30 |
16:30-18:00 |
||||
Piątek 2024-04-19 |
||||||
Poniedziałek 2024-04-22 |
||||||
Wtorek 2024-04-23 |
||||||
Środa 2024-04-24 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
Nazwa: Vegeta Natur Mieszanka warzyw ziół i przypraw do dań lasagne 45 g
Ilość: 60 g
Ten produkt obecnie nie występuje w magazynie
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Adres producenta | PODRAVKA d.d., A. Starčevića 32, 48000 Koprivnica, Chorwacja |
Dodatki | Nie zawiera: Dodatek MSG |
Zalecenia dla alergików | Seler: Zawiera Zboża zawierające gluten: Może zawierać Jaja: Może zawierać Mleko: Może zawierać Może zawierać śladowe ilości glutenu, mleka i jaj. |
Składniki | suszone warzywa 41,2% (pomidory 34%, cebula, czosnek, korzeń selera) skrobia kukurydziana sól kaszka ryżowa mąka z czerwonej soczewicy cukier zioła 2,7% (majeranek, oregano, bazylia 0,7%, tymianek, rozmaryn) przyprawy 0,6% (czarny pieprz, gałka muszkatołowa) |
Przechowywanie | Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze otoczenia. |
Adres zwrotny | Podravka Polska Sp. z o.o., ul. Cypryjska 72, 02-761 Warszawa www.vegeta.pl |
Przygotowanie i stosowanie | Danie mięsne Lasagne bolognese Dodaj: 300 g mięsa mielonego, 6 płatków lazanii, 50 ml śmietany, 50 g taretego sera. Sposób przygotowania: Zawartość opakowania rozpuścić w 500 ml letniej wody z dodatkiem śmietany. Na gorącej patelni z olejem podsmażyć wołowo-wieprzowe mięso, dodać przygotowaną przyprawę i wolno gotować 10 min od czasu do czasu mieszając. W naczyniu do zapiekania wielkości 15 x 12 cm układać na przemian płaty lazanii i sos. Wykończyć warstwą sosu, posypać tartym serem i piec przez 30 min w 180°C. Rekomendacja Vegety: W przepisie można użyć mięsa drobiowego lub wieprzowego. Świeży rozmaryn i papryczka chili podkreślą smak. Pomiędzy płaty lazanii można dodać tarty ser. Danie wege Lasagne warzywna Dodaj: 300 g warzyw, 6 płatów lazanii, 50 g tartego sera, 70 g pieczarek, 50 g konserwowej soczewicy. Sposób przygotowania: Zawartość opakowania rozpuścić w 500 ml letniej wody i odstawić na chwilę. Na rozgrzanej patelni z olejem podsmażyć posiekane warzywa (marchew, cukinię, cebulę w równych proporcjach), pieczarki i konserwową soczewicę przez 5 min, dodać przygotowaną przyprawę i wolno gotować kolejne 10 min. W naczyniu do zapiekania wielkości 15 x 20 cm układać na przemian sos i płaty lazanii, wykończyć warstwą sosu, posypać tartym serem wegańskim i piec 30 min w 180°C. Rekomendacja Vegety: Pomiędzy warstwy makaronu dać tarty ser wegański. Warzywa doprawić zmiażdżonym ząbkiem czosnku i oregano. |
Adres dystrybutora | Podravka Polska Sp. z o.o., ul. Cypryjska 72, 02-761 Warszawa www.vegeta.pl |
Wartości odżywcze | Średnia wartość odżywcza w 100 g Średnia wartość odżywcza w 1 porcji Wartość energetyczna: 1245 kJ / 294 kcal 249 kJ / 59 kcal Tłuszcz: 0,9 g <0,5 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g <0,1 g Węglowodany: 57 g 11 g - w tym cukry: 27 g 5,4 g Błonnik: 9,4 g 1,9 g Białko: 9,9 g 2,0 g Sól: 11,1 g 2,2 g |
Przepisy | Danie mięsne Lasagne bolognese Dodaj: 300 g mięsa mielonego, 6 płatków lazanii, 50 ml śmietany, 50 g taretego sera. Sposób przygotowania: Zawartość opakowania rozpuścić w 500 ml letniej wody z dodatkiem śmietany. Na gorącej patelni z olejem podsmażyć wołowo-wieprzowe mięso, dodać przygotowaną przyprawę i wolno gotować 10 min od czasu do czasu mieszając. W naczyniu do zapiekania wielkości 15 x 12 cm układać na przemian płaty lazanii i sos. Wykończyć warstwą sosu, posypać tartym serem i piec przez 30 min w 180°C. Rekomendacja Vegety: W przepisie można użyć mięsa drobiowego lub wieprzowego. Świeży rozmaryn i papryczka chili podkreślą smak. Pomiędzy płaty lazanii można dodać tarty ser. Danie wege Lasagne warzywna Dodaj: 300 g warzyw, 6 płatów lazanii, 50 g tartego sera, 70 g pieczarek, 50 g konserwowej soczewicy. Sposób przygotowania: Zawartość opakowania rozpuścić w 500 ml letniej wody i odstawić na chwilę. Na rozgrzanej patelni z olejem podsmażyć posiekane warzywa (marchew, cukinię, cebulę w równych proporcjach), pieczarki i konserwową soczewicę przez 5 min, dodać przygotowaną przyprawę i wolno gotować kolejne 10 min. W naczyniu do zapiekania wielkości 15 x 20 cm układać na przemian sos i płaty lazanii, wykończyć warstwą sosu, posypać tartym serem wegańskim i piec 30 min w 180°C. Rekomendacja Vegety: Pomiędzy warstwy makaronu dać tarty ser wegański. Warzywa doprawić zmiażdżonym ząbkiem czosnku i oregano. |
45 g
42 g
41 g
34 g
30 g
28 g
28 g
52 g
31 g
30 g
35 g
28 g
36 g
48 g
40 g
45 g
70 g
33 g
37 g
45 g
153 g
160 g
210 g
210 g