FIXY

Vegeta Natur Mieszanka warzyw ziół i przypraw do dań lasagne 45 g

Vegeta Natur Mieszanka warzyw ziół i przypraw do dań lasagne 45 g Zobacz większe

Nazwa: Vegeta Natur Mieszanka warzyw ziół i przypraw do dań lasagne 45 g

Ilość: 60 g

Cena 3,71 zł

Cena za kilogram 61,83 zł

Ten produkt obecnie nie występuje w magazynie

3,71 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta PODRAVKA d.d.,
A. Starčevića 32,
48000 Koprivnica,
Chorwacja
Dodatki Nie zawiera: Dodatek MSG
Zalecenia dla alergików Seler: Zawiera
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać



Może zawierać śladowe ilości glutenu, mleka i jaj.
Składniki suszone warzywa 41,2% (pomidory 34%, cebula, czosnek, korzeń selera)
skrobia kukurydziana
sól
kaszka ryżowa
mąka z czerwonej soczewicy
cukier
zioła 2,7% (majeranek, oregano, bazylia 0,7%, tymianek, rozmaryn)
przyprawy 0,6% (czarny pieprz, gałka muszkatołowa)
Przechowywanie Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze otoczenia.
Adres zwrotny Podravka Polska Sp. z o.o.,
ul. Cypryjska 72,
02-761 Warszawa
www.vegeta.pl
Przygotowanie i stosowanie Danie mięsne
Lasagne bolognese

Dodaj: 300 g mięsa mielonego, 6 płatków lazanii, 50 ml śmietany, 50 g taretego sera.

Sposób przygotowania: Zawartość opakowania rozpuścić w 500 ml letniej wody z dodatkiem śmietany. Na gorącej patelni z olejem podsmażyć wołowo-wieprzowe mięso, dodać przygotowaną przyprawę i wolno gotować 10 min od czasu do czasu mieszając. W naczyniu do zapiekania wielkości 15 x 12 cm układać na przemian płaty lazanii i sos. Wykończyć warstwą sosu, posypać tartym serem i piec przez 30 min w 180°C.

Rekomendacja Vegety: W przepisie można użyć mięsa drobiowego lub wieprzowego. Świeży rozmaryn i papryczka chili podkreślą smak. Pomiędzy płaty lazanii można dodać tarty ser.

Danie wege
Lasagne warzywna

Dodaj: 300 g warzyw, 6 płatów lazanii, 50 g tartego sera, 70 g pieczarek, 50 g konserwowej soczewicy.

Sposób przygotowania: Zawartość opakowania rozpuścić w 500 ml letniej wody i odstawić na chwilę. Na rozgrzanej patelni z olejem podsmażyć posiekane warzywa (marchew, cukinię, cebulę w równych proporcjach), pieczarki i konserwową soczewicę przez 5 min, dodać przygotowaną przyprawę i wolno gotować kolejne 10 min. W naczyniu do zapiekania wielkości 15 x 20 cm układać na przemian sos i płaty lazanii, wykończyć warstwą sosu, posypać tartym serem wegańskim i piec 30 min w 180°C.

Rekomendacja Vegety: Pomiędzy warstwy makaronu dać tarty ser wegański. Warzywa doprawić zmiażdżonym ząbkiem czosnku i oregano.
Adres dystrybutora Podravka Polska Sp. z o.o.,
ul. Cypryjska 72,
02-761 Warszawa
www.vegeta.pl
Wartości odżywcze Średnia wartość odżywcza w 100 g
Średnia wartość odżywcza w 1 porcji
Wartość energetyczna: 1245 kJ / 294 kcal
249 kJ / 59 kcal
Tłuszcz: 0,9 g
<0,5 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
<0,1 g
Węglowodany: 57 g
11 g
- w tym cukry: 27 g
5,4 g
Błonnik: 9,4 g
1,9 g
Białko: 9,9 g
2,0 g
Sól: 11,1 g
2,2 g
Przepisy Danie mięsne
Lasagne bolognese

Dodaj: 300 g mięsa mielonego, 6 płatków lazanii, 50 ml śmietany, 50 g taretego sera.

Sposób przygotowania: Zawartość opakowania rozpuścić w 500 ml letniej wody z dodatkiem śmietany. Na gorącej patelni z olejem podsmażyć wołowo-wieprzowe mięso, dodać przygotowaną przyprawę i wolno gotować 10 min od czasu do czasu mieszając. W naczyniu do zapiekania wielkości 15 x 12 cm układać na przemian płaty lazanii i sos. Wykończyć warstwą sosu, posypać tartym serem i piec przez 30 min w 180°C.

Rekomendacja Vegety: W przepisie można użyć mięsa drobiowego lub wieprzowego. Świeży rozmaryn i papryczka chili podkreślą smak. Pomiędzy płaty lazanii można dodać tarty ser.

Danie wege
Lasagne warzywna

Dodaj: 300 g warzyw, 6 płatów lazanii, 50 g tartego sera, 70 g pieczarek, 50 g konserwowej soczewicy.

Sposób przygotowania: Zawartość opakowania rozpuścić w 500 ml letniej wody i odstawić na chwilę. Na rozgrzanej patelni z olejem podsmażyć posiekane warzywa (marchew, cukinię, cebulę w równych proporcjach), pieczarki i konserwową soczewicę przez 5 min, dodać przygotowaną przyprawę i wolno gotować kolejne 10 min. W naczyniu do zapiekania wielkości 15 x 20 cm układać na przemian sos i płaty lazanii, wykończyć warstwą sosu, posypać tartym serem wegańskim i piec 30 min w 180°C.

Rekomendacja Vegety: Pomiędzy warstwy makaronu dać tarty ser wegański. Warzywa doprawić zmiażdżonym ząbkiem czosnku i oregano.

Opis produktu

Vegeta Natur Mieszanka warzyw ziół i przypraw do dań lasagne 45 g

30 inne produkty w tej samej kategorii: