FIXY

Vegeta Natur Mieszanka warzyw ziół i przypraw do dań burgery 45 g

Vegeta Natur Mieszanka warzyw ziół i przypraw do dań burgery 45 g Zobacz większe

Nazwa: Vegeta Natur Mieszanka warzyw ziół i przypraw do dań burgery 45 g

Ilość: 40 g

Cena 3,71 zł

Cena za kilogram 92,75 zł

3,71 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta PODRAVKA d.d.,
A. Starčevića 32,
48000 Koprivnica,
Chorwacja
Dodatki Nie zawiera: Dodatek MSG
Zalecenia dla alergików Seler: Może zawierać
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać



Może zawierać śladowe ilości glutenu, mleka, selera i jaj.
Składniki suszona cebula 22%
kaszka ryżowa
sól
mąka z czerwonej soczewicy
suszony czosnek 10%
skrobia kukurydziana
słodka czerwona papryka 3,5%
cukier
carny pieprz 3%
przyprawy 1,3%
Przechowywanie Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze otoczenia.
Adres zwrotny Podravka Polska Sp. z o.o.,
ul. Cypryjska 72,
02-761 Warszawa
www.vegeta.pl
Przygotowanie i stosowanie Danie mięsne
Burgery

Dodaj: 500 g wołowego mięsa mielonego, 1 łyżkę musztardy francuskiej

Sposób przygotowania:
Zawartość opakowania rozpuścić w 100 ml letniej wody i odstawić na chwilę. W naczyniu połączyć mięso z gotową przyprawą i musztardą i dokładnie wymieszać. Uformować burgery grubości ok. 1 cn, skropić olejem i smażyć na rozgrzanej patelni lub grillu ok. 4 minut z każdej strony.

Rekomendacja Vegety: Burgera można przygotować z mięsa drobiowego, wieprzowego lub z ryby z dodatkiem świeżych ziół. Podawać z Ajvarem Podravka.

Danie wege
Burgery warzywne

Dodaj: 200 g ciecierzycy, 200 g kaszy kuskus, 100 g słonecznika, 1 łyżkę kolendry.

Sposób przygotowania:
Zawartość opakowania rozpuścić w 100 ml letniej wody i odstawić na chwilę. W naczyniu połączyć słonecznik, zmieloną ciecierzycę, ugotowany kuskus, 1 łyżeczkę kolendry z gotową przyprawą i dokładnie wymieszać. Z powstałej masy uformować burgery grubości ok. 1 cm. I smażyć na rozgrzanej patelni z olejem na złoty kolor z obu stron.

Rekomendacja Vegety: Dodatek chili i tartego sera podkreśli smak. Idealnie smakują z Ajvarem Podravka. Ciecierzycę można zamienić na czerwoną fasolę.
Adres dystrybutora Podravka Polska Sp. z o.o.,
ul. Cypryjska 72,
02-761 Warszawa
www.vegeta.pl
Wartości odżywcze Średnia wartość odżywcza w 100 g
Średnia wartość odżywcza w 1 porcji
Wartość energetyczna: 1219 kJ / 288 kcal
162 kJ / 38 kcal
Tłuszcz: 1,1 g
<0,5 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
<0,1 g
Węglowodany: 55 g
7,3 g
- w tym cukry: 26 g
3,5 g
Błonnik: 10 g
1,3 g
Białko: 9,6 g
1,3 g
Sól: 17,6 g
2,3 g
Przepisy Danie mięsne
Burgery

Dodaj: 500 g wołowego mięsa mielonego, 1 łyżkę musztardy francuskiej

Sposób przygotowania:
Zawartość opakowania rozpuścić w 100 ml letniej wody i odstawić na chwilę. W naczyniu połączyć mięso z gotową przyprawą i musztardą i dokładnie wymieszać. Uformować burgery grubości ok. 1 cn, skropić olejem i smażyć na rozgrzanej patelni lub grillu ok. 4 minut z każdej strony.

Rekomendacja Vegety: Burgera można przygotować z mięsa drobiowego, wieprzowego lub z ryby z dodatkiem świeżych ziół. Podawać z Ajvarem Podravka.

Danie wege
Burgery warzywne

Dodaj: 200 g ciecierzycy, 200 g kaszy kuskus, 100 g słonecznika, 1 łyżkę kolendry.

Sposób przygotowania:
Zawartość opakowania rozpuścić w 100 ml letniej wody i odstawić na chwilę. W naczyniu połączyć słonecznik, zmieloną ciecierzycę, ugotowany kuskus, 1 łyżeczkę kolendry z gotową przyprawą i dokładnie wymieszać. Z powstałej masy uformować burgery grubości ok. 1 cm. I smażyć na rozgrzanej patelni z olejem na złoty kolor z obu stron.

Rekomendacja Vegety: Dodatek chili i tartego sera podkreśli smak. Idealnie smakują z Ajvarem Podravka. Ciecierzycę można zamienić na czerwoną fasolę.

Opis produktu

Vegeta Natur Mieszanka warzyw ziół i przypraw do dań burgery 45 g

30 inne produkty w tej samej kategorii: