Brak produktów
Minimalna kwota: 50,00 zł
Brakuje jeszcze: -50,00 zł
DOWÓZ | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Piątek 2024-03-29 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Poniedziałek 2024-04-01 |
||||||
Wtorek 2024-04-02 |
||||||
Środa 2024-04-03 |
||||||
Czwartek 2024-04-04 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
ODBIÓR W SKLEPIE Lublin, ul. Turystyczna 1 |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Piątek 2024-03-29 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Poniedziałek 2024-04-01 |
||||||
Wtorek 2024-04-02 |
||||||
Środa 2024-04-03 |
||||||
Czwartek 2024-04-04 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
DOWÓZ dla niektórych kodów (dwa przedziały) |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Piątek 2024-03-29 |
10:30-12:30 |
16:30-18:00 |
||||
Poniedziałek 2024-04-01 |
||||||
Wtorek 2024-04-02 |
||||||
Środa 2024-04-03 |
||||||
Czwartek 2024-04-04 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
Nazwa: Vegeta Natur Mieszanka warzyw ziół i przypraw do dań gulasz 45 g
Ilość: 60 g
Ten produkt obecnie nie występuje w magazynie
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Adres producenta | PODRAVKA d.d., A. Starčevića 32, 48000 Koprivnica, Chorwacja |
Dodatki | Nie zawiera: Dodatek MSG |
Zalecenia dla alergików | Seler: Zawiera Zboża zawierające gluten: Może zawierać Jaja: Może zawierać Mleko: Może zawierać MOŻE ZAWIERAĆ ŚLADOWE ILOŚCI GLUTENU, MLEKA I JAJ. |
Składniki | suszone warzywa 55,6% (pomidory, cebula, ziemniaki, korzeń SELERA, czosnek, marchew) cukier przyprawy 9,5% (słodka czerwona papryka, kminek, papryka chili, czarny pieprz 0,3%, kurkuma, ziele angielskie) sól skrobia kukurydziana skrobia ziemniaczana zioła 1,2% (majeranek 0,7%, tymianek, rozmaryn, liść laurowy) |
Przechowywanie | Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze otoczenia. |
Adres zwrotny | Podravka Polska Sp. z o.o., ul. Cypryjska 72, 02-761 Warszawa www.vegeta.pl |
Przygotowanie i stosowanie | Danie mięsne Gulasz Dodaj: 400 g karkówki, 1 cebulę. Sposób przygotowania: Zawartość opakowania rozpuścić w 350 ml letniej wody i odstawić na chwilę. Na gorącej patelni z olejem podsmażyć 10 min pokrojoną w kostkę karkówkę z cebulą, dodać 150 ml wody i gotować pod przykryciem 20 min. Dodać przygotowaną przyprawę, wolno dusić na małym ogniu przez kolejne 10 min do uzyskania gęstego sosu. Rekomendacja Vegety: Dla podkreślenia smaku pod koniec gotowania dodać łyżkę masła. Aby skrócić czas gotowania można użyć polędwiczki wieprzowej. Do gulaszu można dodać pokrojone pieczarki, posypać natka pietruszki. Danie wege Gulasz warzywny Dodaj: 500 g warzyw, 50 g pieczarek, 200 g passaty pomidorowej. Sposób przygotowania: Zawartość opakowania rozpuścić w 400 ml letniej wody i odstawić na chwilę. Na rozgrzanej patelni z olejem podsmażyć warzywa pokrojone w kostkę (bakłażana, cukinię, paprykę, cebulę w równych proporcjach) i pieczarki przez 10 min. Dodać 100 ml wody i gotować pod przykryciem qo min. Dodać przygotowaną przyprawę, passatę Podravka i gotować na wolnym ogniu od czasu do czasu mieszając, do uzyskania gęstego sosu. Rekomendacja Vegety: Dodatek chili i siekanej kolendry lub bazylii podkreśli smak, w miejsce pieczarek można użyć ciecierzycy lub białej fasoli konserwowej. |
Adres dystrybutora | Podravka Polska Sp. z o.o., ul. Cypryjska 72, 02-761 Warszawa www.vegeta.pl |
Wartości odżywcze | Średnia wartość odżywcza w 100 g Średnia wartość odżywcza w 1 porcji Wartość energetyczna: 1239 kJ / 294 kcal 248 kJ / 59 kcal Tłuszcz: 1,8 g <0,5 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g <0,1 g Węglowodany: 54 g 11 g - w tym cukry: 37 g 7,4 g Błonnik: 15 g 3,0 g Białko: 7,9 g 1,6 g Sól: 11,5 g 2,3 g |
Przepisy | Danie mięsne Gulasz Dodaj: 400 g karkówki, 1 cebulę. Sposób przygotowania: Zawartość opakowania rozpuścić w 350 ml letniej wody i odstawić na chwilę. Na gorącej patelni z olejem podsmażyć 10 min pokrojoną w kostkę karkówkę z cebulą, dodać 150 ml wody i gotować pod przykryciem 20 min. Dodać przygotowaną przyprawę, wolno dusić na małym ogniu przez kolejne 10 min do uzyskania gęstego sosu. Rekomendacja Vegety: Dla podkreślenia smaku pod koniec gotowania dodać łyżkę masła. Aby skrócić czas gotowania można użyć polędwiczki wieprzowej. Do gulaszu można dodać pokrojone pieczarki, posypać natka pietruszki. Danie wege Gulasz warzywny Dodaj: 500 g warzyw, 50 g pieczarek, 200 g passaty pomidorowej. Sposób przygotowania: Zawartość opakowania rozpuścić w 400 ml letniej wody i odstawić na chwilę. Na rozgrzanej patelni z olejem podsmażyć warzywa pokrojone w kostkę (bakłażana, cukinię, paprykę, cebulę w równych proporcjach) i pieczarki przez 10 min. Dodać 100 ml wody i gotować pod przykryciem qo min. Dodać przygotowaną przyprawę, passatę Podravka i gotować na wolnym ogniu od czasu do czasu mieszając, do uzyskania gęstego sosu. Rekomendacja Vegety: Dodatek chili i siekanej kolendry lub bazylii podkreśli smak, w miejsce pieczarek można użyć ciecierzycy lub białej fasoli konserwowej. |
42 g
41 g
34 g
30 g
30 g
28 g
28 g
52 g
31 g
250 g
30 g
35 g
28 g
41 g
36 g
48 g
190 g
40 g
45 g
70 g
33 g
37 g
45 g
160 g
210 g
210 g