FIXY

Vegeta Natur Mieszanka warzyw ziół i przypraw do dań gulasz 45 g

Vegeta Natur Mieszanka warzyw ziół i przypraw do dań gulasz 45 g Zobacz większe

Nazwa: Vegeta Natur Mieszanka warzyw ziół i przypraw do dań gulasz 45 g

Ilość: 60 g

Cena 3,71 zł

Cena za kilogram 61,83 zł

Ten produkt obecnie nie występuje w magazynie

3,71 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta PODRAVKA d.d.,
A. Starčevića 32,
48000 Koprivnica,
Chorwacja
Dodatki Nie zawiera: Dodatek MSG
Zalecenia dla alergików Seler: Zawiera
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać



MOŻE ZAWIERAĆ ŚLADOWE ILOŚCI GLUTENU, MLEKA I JAJ.
Składniki suszone warzywa 55,6% (pomidory, cebula, ziemniaki, korzeń SELERA, czosnek, marchew)
cukier
przyprawy 9,5% (słodka czerwona papryka, kminek, papryka chili, czarny pieprz 0,3%, kurkuma, ziele angielskie)
sól
skrobia kukurydziana
skrobia ziemniaczana
zioła 1,2% (majeranek 0,7%, tymianek, rozmaryn, liść laurowy)
Przechowywanie Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze otoczenia.
Adres zwrotny Podravka Polska Sp. z o.o.,
ul. Cypryjska 72,
02-761 Warszawa
www.vegeta.pl
Przygotowanie i stosowanie Danie mięsne
Gulasz

Dodaj: 400 g karkówki, 1 cebulę.

Sposób przygotowania:
Zawartość opakowania rozpuścić w 350 ml letniej wody i odstawić na chwilę. Na gorącej patelni z olejem podsmażyć 10 min pokrojoną w kostkę karkówkę z cebulą, dodać 150 ml wody i gotować pod przykryciem 20 min. Dodać przygotowaną przyprawę, wolno dusić na małym ogniu przez kolejne 10 min do uzyskania gęstego sosu.

Rekomendacja Vegety: Dla podkreślenia smaku pod koniec gotowania dodać łyżkę masła. Aby skrócić czas gotowania można użyć polędwiczki wieprzowej. Do gulaszu można dodać pokrojone pieczarki, posypać natka pietruszki.

Danie wege
Gulasz warzywny

Dodaj: 500 g warzyw, 50 g pieczarek, 200 g passaty pomidorowej.

Sposób przygotowania: Zawartość opakowania rozpuścić w 400 ml letniej wody i odstawić na chwilę. Na rozgrzanej patelni z olejem podsmażyć warzywa pokrojone w kostkę (bakłażana, cukinię, paprykę, cebulę w równych proporcjach) i pieczarki przez 10 min. Dodać 100 ml wody i gotować pod przykryciem qo min. Dodać przygotowaną przyprawę, passatę Podravka i gotować na wolnym ogniu od czasu do czasu mieszając, do uzyskania gęstego sosu.

Rekomendacja Vegety: Dodatek chili i siekanej kolendry lub bazylii podkreśli smak, w miejsce pieczarek można użyć ciecierzycy lub białej fasoli konserwowej.
Adres dystrybutora Podravka Polska Sp. z o.o.,
ul. Cypryjska 72,
02-761 Warszawa
www.vegeta.pl
Wartości odżywcze Średnia wartość odżywcza w 100 g
Średnia wartość odżywcza w 1 porcji
Wartość energetyczna: 1239 kJ / 294 kcal
248 kJ / 59 kcal
Tłuszcz: 1,8 g
<0,5 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
<0,1 g
Węglowodany: 54 g
11 g
- w tym cukry: 37 g
7,4 g
Błonnik: 15 g
3,0 g
Białko: 7,9 g
1,6 g
Sól: 11,5 g
2,3 g
Przepisy Danie mięsne
Gulasz

Dodaj: 400 g karkówki, 1 cebulę.

Sposób przygotowania:
Zawartość opakowania rozpuścić w 350 ml letniej wody i odstawić na chwilę. Na gorącej patelni z olejem podsmażyć 10 min pokrojoną w kostkę karkówkę z cebulą, dodać 150 ml wody i gotować pod przykryciem 20 min. Dodać przygotowaną przyprawę, wolno dusić na małym ogniu przez kolejne 10 min do uzyskania gęstego sosu.

Rekomendacja Vegety: Dla podkreślenia smaku pod koniec gotowania dodać łyżkę masła. Aby skrócić czas gotowania można użyć polędwiczki wieprzowej. Do gulaszu można dodać pokrojone pieczarki, posypać natka pietruszki.

Danie wege
Gulasz warzywny

Dodaj: 500 g warzyw, 50 g pieczarek, 200 g passaty pomidorowej.

Sposób przygotowania: Zawartość opakowania rozpuścić w 400 ml letniej wody i odstawić na chwilę. Na rozgrzanej patelni z olejem podsmażyć warzywa pokrojone w kostkę (bakłażana, cukinię, paprykę, cebulę w równych proporcjach) i pieczarki przez 10 min. Dodać 100 ml wody i gotować pod przykryciem qo min. Dodać przygotowaną przyprawę, passatę Podravka i gotować na wolnym ogniu od czasu do czasu mieszając, do uzyskania gęstego sosu.

Rekomendacja Vegety: Dodatek chili i siekanej kolendry lub bazylii podkreśli smak, w miejsce pieczarek można użyć ciecierzycy lub białej fasoli konserwowej.

Opis produktu

Vegeta Natur Mieszanka warzyw ziół i przypraw do dań gulasz 45 g

30 inne produkty w tej samej kategorii: