FIXY

Vegeta Natur Mieszanka warzyw ziół i przypraw do dań nadziewana papryka 45 g

Vegeta Natur Mieszanka warzyw ziół i przypraw do dań nadziewana papryka 45 g Zobacz większe

Nazwa: Vegeta Natur Mieszanka warzyw ziół i przypraw do dań nadziewana papryka 45 g

Ilość: 45 g

Cena 3,71 zł

Cena za kilogram 82,44 zł

Ten produkt obecnie nie występuje w magazynie

3,71 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta PODRAVKA d.d.
A. Starčevića 32,
48000 Koprivnica
Chorwacja
Dodatki Nie zawiera: Dodatek MSG
Zalecenia dla alergików Seler: Może zawierać
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać



Może zawierać śladowe ilości glutenu, mleka, selera i jaj.
Składniki suszone warzywa 35,3% (cebula 21,1%, ziemniaki, czosnek)
kaszka ryżowa
sól
mąka z czerwonej soczewicy
przyprawy 4,8% (słodka czerwona papryka, czarny pieprz, papryka chili, gałka muszkatołowa)
skrobia kukurydziana
zioła 0,9% (bazylia, majeranek 0,4%, liść pietruszki)
Przechowywanie Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze otoczenia.
Adres zwrotny Podravka Polska Sp. z o.o.,
ul. Cypryjska 72,
02-761 Warszawa
www.vegeta.pl
Przygotowanie i stosowanie Danie mięsne
Papryka nadziewana

Dodaj:
400 g mięsa mielonego, 80 g ryżu, 40 g konserwowej soczewicy, 5 papryk, 500 ml passaty pomidorowej.

Sposób przygotowania: Zawartość opakowania rozpuścić w 100 ml letniej wody i odstawić na chwilę. Piekarnik nagrzać do 200°C z termo-obiegiem. W naczyniu połączyć mięso mielone z indyka z gotową przyprawą, ugotowanym ryżem, odsączoną soczewicą i 200 ml passaty pomidorowej Podravka. Odciąć wierzchy papryk, usunąć gniazda nasion. Napełnić papryki farszem. Naczynie żaroodporne posmarować oliwą, ułożyć papryki obok siebie i wlać pozostałą passatę Podravka, przykryć szczelnie folią aluminiową. Piec 25 min oraz kolejne 15 min bez folii.

Rekomendacja Vegety: Papryki można posypać tartym serem. Paprykę można pokroić wzdłuż na połówki - powstanie więcej porcji.

Danie wege
Papryka z nadzieniem warzywnym

Dodaj: 180 g tofu, 220 g fasoli konserwowej, 100 g ryżu, 40 g konserwowej soczewicy, 5 papryk, 500 ml passaty pomidorowej.

Sposób przygotowania: Zawartość opakowania rozpuścić w 100 ml letniej wody i odstawić na chwilę. Piekarnik rozgrzać do 200°C z termo-obiegiem. W naczyniu połączyć starte tofu, fasolę, odsączoną soczewicę z gotową przyprawą, 200 ml passaty i ugotowanym ryżem. Odciąć górną część papryk, oczyścić wnętrze, wypełnić przygotowaną masą. Naczynie do zapiekania skropić oliwą, wlać pozostałą passatę Podravka, ułożyć papryki i szczelnie przykryć folią aluminiową. Piec 25 min oraz kolejne 15 min bez folii. Gotowe papryki skropić resztą oliwy.

Rekomendacja Vegety: Tofu można zastąpić pieczarkami i serem wegańskim.
Adres dystrybutora Podravka Polska Sp. z o.o.,
ul. Cypryjska 72,
02-761 Warszawa
www.vegeta.pl
Wartości odżywcze Średnia wartość odżywcza w 100 g
Średnia wartość odżywcza w 1 porcji
Wartość energetyczna: 1267 kJ / 299 kcal
190 kJ / 45 kcal
Tłuszcz: 1,2 g
<0,5 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
<0,1 g
Węglowodany: 59 g
8,9 g
- w tym cukry: 19 g
2,9 g
Błonnik: 7,5 g
1,1 g
Białko: 9,4 g
1,4 g
Sól: 14,4 g
2,2 g
Przepisy Danie mięsne
Papryka nadziewana

Dodaj:
400 g mięsa mielonego, 80 g ryżu, 40 g konserwowej soczewicy, 5 papryk, 500 ml passaty pomidorowej.

Sposób przygotowania: Zawartość opakowania rozpuścić w 100 ml letniej wody i odstawić na chwilę. Piekarnik nagrzać do 200°C z termo-obiegiem. W naczyniu połączyć mięso mielone z indyka z gotową przyprawą, ugotowanym ryżem, odsączoną soczewicą i 200 ml passaty pomidorowej Podravka. Odciąć wierzchy papryk, usunąć gniazda nasion. Napełnić papryki farszem. Naczynie żaroodporne posmarować oliwą, ułożyć papryki obok siebie i wlać pozostałą passatę Podravka, przykryć szczelnie folią aluminiową. Piec 25 min oraz kolejne 15 min bez folii.

Rekomendacja Vegety: Papryki można posypać tartym serem. Paprykę można pokroić wzdłuż na połówki - powstanie więcej porcji.

Danie wege
Papryka z nadzieniem warzywnym

Dodaj: 180 g tofu, 220 g fasoli konserwowej, 100 g ryżu, 40 g konserwowej soczewicy, 5 papryk, 500 ml passaty pomidorowej.

Sposób przygotowania: Zawartość opakowania rozpuścić w 100 ml letniej wody i odstawić na chwilę. Piekarnik rozgrzać do 200°C z termo-obiegiem. W naczyniu połączyć starte tofu, fasolę, odsączoną soczewicę z gotową przyprawą, 200 ml passaty i ugotowanym ryżem. Odciąć górną część papryk, oczyścić wnętrze, wypełnić przygotowaną masą. Naczynie do zapiekania skropić oliwą, wlać pozostałą passatę Podravka, ułożyć papryki i szczelnie przykryć folią aluminiową. Piec 25 min oraz kolejne 15 min bez folii. Gotowe papryki skropić resztą oliwy.

Rekomendacja Vegety: Tofu można zastąpić pieczarkami i serem wegańskim.

Opis produktu

Vegeta Natur Mieszanka warzyw ziół i przypraw do dań nadziewana papryka 45 g

30 inne produkty w tej samej kategorii: