Brak produktów
Minimalna kwota: 50,00 zł
Brakuje jeszcze: -50,00 zł
DOWÓZ | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Środa 2024-04-24 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Czwartek 2024-04-25 |
||||||
Piątek 2024-04-26 |
||||||
Poniedziałek 2024-04-29 |
||||||
Wtorek 2024-04-30 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
ODBIÓR W SKLEPIE Lublin, ul. Turystyczna 1 |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Środa 2024-04-24 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Czwartek 2024-04-25 |
||||||
Piątek 2024-04-26 |
||||||
Poniedziałek 2024-04-29 |
||||||
Wtorek 2024-04-30 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
DOWÓZ dla niektórych kodów (dwa przedziały) |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Środa 2024-04-24 |
10:30-12:30 |
16:30-18:00 |
||||
Czwartek 2024-04-25 |
||||||
Piątek 2024-04-26 |
||||||
Poniedziałek 2024-04-29 |
||||||
Wtorek 2024-04-30 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
Nazwa: Vegeta Natur Mieszanka warzyw ziół i przypraw do dań nadziewana papryka 45 g
Ilość: 45 g
Ten produkt obecnie nie występuje w magazynie
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Adres producenta | PODRAVKA d.d. A. Starčevića 32, 48000 Koprivnica Chorwacja |
Dodatki | Nie zawiera: Dodatek MSG |
Zalecenia dla alergików | Seler: Może zawierać Zboża zawierające gluten: Może zawierać Jaja: Może zawierać Mleko: Może zawierać Może zawierać śladowe ilości glutenu, mleka, selera i jaj. |
Składniki | suszone warzywa 35,3% (cebula 21,1%, ziemniaki, czosnek) kaszka ryżowa sól mąka z czerwonej soczewicy przyprawy 4,8% (słodka czerwona papryka, czarny pieprz, papryka chili, gałka muszkatołowa) skrobia kukurydziana zioła 0,9% (bazylia, majeranek 0,4%, liść pietruszki) |
Przechowywanie | Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze otoczenia. |
Adres zwrotny | Podravka Polska Sp. z o.o., ul. Cypryjska 72, 02-761 Warszawa www.vegeta.pl |
Przygotowanie i stosowanie | Danie mięsne Papryka nadziewana Dodaj: 400 g mięsa mielonego, 80 g ryżu, 40 g konserwowej soczewicy, 5 papryk, 500 ml passaty pomidorowej. Sposób przygotowania: Zawartość opakowania rozpuścić w 100 ml letniej wody i odstawić na chwilę. Piekarnik nagrzać do 200°C z termo-obiegiem. W naczyniu połączyć mięso mielone z indyka z gotową przyprawą, ugotowanym ryżem, odsączoną soczewicą i 200 ml passaty pomidorowej Podravka. Odciąć wierzchy papryk, usunąć gniazda nasion. Napełnić papryki farszem. Naczynie żaroodporne posmarować oliwą, ułożyć papryki obok siebie i wlać pozostałą passatę Podravka, przykryć szczelnie folią aluminiową. Piec 25 min oraz kolejne 15 min bez folii. Rekomendacja Vegety: Papryki można posypać tartym serem. Paprykę można pokroić wzdłuż na połówki - powstanie więcej porcji. Danie wege Papryka z nadzieniem warzywnym Dodaj: 180 g tofu, 220 g fasoli konserwowej, 100 g ryżu, 40 g konserwowej soczewicy, 5 papryk, 500 ml passaty pomidorowej. Sposób przygotowania: Zawartość opakowania rozpuścić w 100 ml letniej wody i odstawić na chwilę. Piekarnik rozgrzać do 200°C z termo-obiegiem. W naczyniu połączyć starte tofu, fasolę, odsączoną soczewicę z gotową przyprawą, 200 ml passaty i ugotowanym ryżem. Odciąć górną część papryk, oczyścić wnętrze, wypełnić przygotowaną masą. Naczynie do zapiekania skropić oliwą, wlać pozostałą passatę Podravka, ułożyć papryki i szczelnie przykryć folią aluminiową. Piec 25 min oraz kolejne 15 min bez folii. Gotowe papryki skropić resztą oliwy. Rekomendacja Vegety: Tofu można zastąpić pieczarkami i serem wegańskim. |
Adres dystrybutora | Podravka Polska Sp. z o.o., ul. Cypryjska 72, 02-761 Warszawa www.vegeta.pl |
Wartości odżywcze | Średnia wartość odżywcza w 100 g Średnia wartość odżywcza w 1 porcji Wartość energetyczna: 1267 kJ / 299 kcal 190 kJ / 45 kcal Tłuszcz: 1,2 g <0,5 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g <0,1 g Węglowodany: 59 g 8,9 g - w tym cukry: 19 g 2,9 g Błonnik: 7,5 g 1,1 g Białko: 9,4 g 1,4 g Sól: 14,4 g 2,2 g |
Przepisy | Danie mięsne Papryka nadziewana Dodaj: 400 g mięsa mielonego, 80 g ryżu, 40 g konserwowej soczewicy, 5 papryk, 500 ml passaty pomidorowej. Sposób przygotowania: Zawartość opakowania rozpuścić w 100 ml letniej wody i odstawić na chwilę. Piekarnik nagrzać do 200°C z termo-obiegiem. W naczyniu połączyć mięso mielone z indyka z gotową przyprawą, ugotowanym ryżem, odsączoną soczewicą i 200 ml passaty pomidorowej Podravka. Odciąć wierzchy papryk, usunąć gniazda nasion. Napełnić papryki farszem. Naczynie żaroodporne posmarować oliwą, ułożyć papryki obok siebie i wlać pozostałą passatę Podravka, przykryć szczelnie folią aluminiową. Piec 25 min oraz kolejne 15 min bez folii. Rekomendacja Vegety: Papryki można posypać tartym serem. Paprykę można pokroić wzdłuż na połówki - powstanie więcej porcji. Danie wege Papryka z nadzieniem warzywnym Dodaj: 180 g tofu, 220 g fasoli konserwowej, 100 g ryżu, 40 g konserwowej soczewicy, 5 papryk, 500 ml passaty pomidorowej. Sposób przygotowania: Zawartość opakowania rozpuścić w 100 ml letniej wody i odstawić na chwilę. Piekarnik rozgrzać do 200°C z termo-obiegiem. W naczyniu połączyć starte tofu, fasolę, odsączoną soczewicę z gotową przyprawą, 200 ml passaty i ugotowanym ryżem. Odciąć górną część papryk, oczyścić wnętrze, wypełnić przygotowaną masą. Naczynie do zapiekania skropić oliwą, wlać pozostałą passatę Podravka, ułożyć papryki i szczelnie przykryć folią aluminiową. Piec 25 min oraz kolejne 15 min bez folii. Gotowe papryki skropić resztą oliwy. Rekomendacja Vegety: Tofu można zastąpić pieczarkami i serem wegańskim. |
45 g
42 g
41 g
34 g
30 g
28 g
28 g
52 g
31 g
30 g
35 g
28 g
41 g
36 g
48 g
40 g
45 g
70 g
33 g
37 g
45 g
153 g
160 g
210 g
210 g