FIXY

Vegeta Natur Mieszanka warzyw ziół i przypraw do dań nadziewana papryka 45 g

Vegeta Natur Mieszanka warzyw ziół i przypraw do dań nadziewana papryka 45 g Zobacz większe

Nazwa: Vegeta Natur Mieszanka warzyw ziół i przypraw do dań nadziewana papryka 45 g

Cena 3,99 zł


3,99 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta PODRAVKA d.d.
A. Starčevića 32,
48000 Koprivnica
Chorwacja
Dodatki Dodatek MSG: Nie zawiera
Zalecenia dla alergików Seler: Może zawierać
Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Jaja: Może zawierać
Mleko: Może zawierać
Składniki suszone warzywa 35,3% (cebula 21,1%, ziemniaki, czosnek)
kaszka ryżowa
sól
mąka z czerwonej soczewicy
przyprawy 4,8% (słodka czerwona papryka, czarny pieprz, papryka chili, gałka muszkatołowa)
skrobia kukurydziana
zioła 0,9% (bazylia, majeranek 0,4%, liść pietruszki)
Przechowywanie Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze otoczenia.
Adres zwrotny Podravka Polska Sp. z o.o.,
ul. Cypryjska 72,
02-761 Warszawa
www.vegeta.pl
Przygotowanie i stosowanie Danie mięsne
Papryka nadziewana

Dodaj:
400 g mięsa mielonego, 80 g ryżu, 40 g konserwowej soczewicy, 5 papryk, 500 ml passaty pomidorowej.

Sposób przygotowania: Zawartość opakowania rozpuścić w 100 ml letniej wody i odstawić na chwilę. Piekarnik nagrzać do 200°C z termo-obiegiem. W naczyniu połączyć mięso mielone z indyka z gotową przyprawą, ugotowanym ryżem, odsączoną soczewicą i 200 ml passaty pomidorowej Podravka. Odciąć wierzchy papryk, usunąć gniazda nasion. Napełnić papryki farszem. Naczynie żaroodporne posmarować oliwą, ułożyć papryki obok siebie i wlać pozostałą passatę Podravka, przykryć szczelnie folią aluminiową. Piec 25 min oraz kolejne 15 min bez folii.

Rekomendacja Vegety: Papryki można posypać tartym serem. Paprykę można pokroić wzdłuż na połówki - powstanie więcej porcji.

Danie wege
Papryka z nadzieniem warzywnym

Dodaj: 180 g tofu, 220 g fasoli konserwowej, 100 g ryżu, 40 g konserwowej soczewicy, 5 papryk, 500 ml passaty pomidorowej.

Sposób przygotowania: Zawartość opakowania rozpuścić w 100 ml letniej wody i odstawić na chwilę. Piekarnik rozgrzać do 200°C z termo-obiegiem. W naczyniu połączyć starte tofu, fasolę, odsączoną soczewicę z gotową przyprawą, 200 ml passaty i ugotowanym ryżem. Odciąć górną część papryk, oczyścić wnętrze, wypełnić przygotowaną masą. Naczynie do zapiekania skropić oliwą, wlać pozostałą passatę Podravka, ułożyć papryki i szczelnie przykryć folią aluminiową. Piec 25 min oraz kolejne 15 min bez folii. Gotowe papryki skropić resztą oliwy.

Rekomendacja Vegety: Tofu można zastąpić pieczarkami i serem wegańskim.
Adres dystrybutora Podravka Polska Sp. z o.o.,
ul. Cypryjska 72,
02-761 Warszawa
www.vegeta.pl
Wartości odżywcze Wartości odżywcze: Średnia wartość odżywcza w 100 g / Średnia wartość odżywcza w 1 porcji /
Wartość energetyczna1267 kJ / 299 kcal / 190 kJ / 45 kcal /
Tłuszcz1,2 g / <0,5 g /
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone0,3 g / <0,1 g /
Węglowodany59 g / 8,9 g /
- w tym cukry19 g / 2,9 g /
Błonnik7,5 g / 1,1 g /
Białko9,4 g / 1,4 g /
Sól14,4 g / 2,2 g /

Opis produktu

Vegeta Natur Mieszanka warzyw ziół i przypraw do dań nadziewana papryka 45 g

30 inne produkty w tej samej kategorii: