Brak produktów
Minimalna kwota: 50,00 zł
Brakuje jeszcze: -50,00 zł
DOWÓZ | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Piątek 2024-03-29 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Poniedziałek 2024-04-01 |
||||||
Wtorek 2024-04-02 |
||||||
Środa 2024-04-03 |
||||||
Czwartek 2024-04-04 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
ODBIÓR W SKLEPIE Lublin, ul. Turystyczna 1 |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Piątek 2024-03-29 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Poniedziałek 2024-04-01 |
||||||
Wtorek 2024-04-02 |
||||||
Środa 2024-04-03 |
||||||
Czwartek 2024-04-04 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
DOWÓZ dla niektórych kodów (dwa przedziały) |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Piątek 2024-03-29 |
10:30-12:30 |
16:30-18:00 |
||||
Poniedziałek 2024-04-01 |
||||||
Wtorek 2024-04-02 |
||||||
Środa 2024-04-03 |
||||||
Czwartek 2024-04-04 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
Nazwa: Proste Historie Frytki proste do piekarnika 750 g
Ilość: 750 g
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Adres producenta | Iglotex SA ul. Leśna 2, 83-220 Skórcz, Polska tel. (+48) 58 582 42 59 fax (+48) 58 582 43 81 www.iglotex.pl |
Zalecenia dla alergików | Seler: Może zawierać Zboża zawierające gluten: Nie zawiera Produkt może zawierać seler. |
Składniki | ziemniaki olej słonecznikowy |
O produkcie | Klasyczne frytki ziemniaczane o pysznym, domowym smaku Szybkie i wygodne przygotowanie w tradycyjny sposób Złocisty kolor ulubionej przekąski lub dodatku do dań głównych Wyśmienite ze szczyptą soli, keczupem lub różnorodnymi sosami |
Przechowywanie | Warunki przechowywania: - w temperaturze -6°C: 1 tydzień - w temperaturze -12°C: 1 miesiąc - w temperaturze poniżej -18°C: do końca daty minimalnej trwałości podanej obok w polu kodowym. Chronić przed rozmrożeniem. Wyrób rozmrożony nie kwalifikuje się do powtórnego zamrożenia. |
Adres zwrotny | Iglotex SA ul. Leśna 2, 83-220 Skórcz, Polska tel. (+48) 58 582 42 59 fax (+48) 58 582 43 81 www.iglotex.pl |
Przygotowanie i stosowanie | 1. Zamrożoną porcję frytek wrzucić na głęboki olej podgrzany uprzednio do temperatury 175ºC. Smażyć 4 - 5 minut, do uzyskania właściwej chrupkości i koloru. 2. Zamrożoną porcję frytek wrzucić na patelnię z cienką warstwą mocno rozgrzanego oleju. Smażyć około 15 - 20 minut do uzyskania właściwej chrupkości i koloru. Frytki w trakcie smażenia należy obracać. |
Adres dystrybutora | Iglotex SA ul. Leśna 2 83-220 Skórcz Polska |
Kraj pochodzenia | Polska |
Nazwa produktu uregulowana prawnie | Frytki ziemniaczane proste podsmażone. Produkt głęboko mrożony. |
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza produktu w 100 g Wartość odżywcza produktu w porcji 150 g % RWS* na porcję Wartość energetyczna : 536 kJ/ 128 kcal 804 kJ/ 192 kcal 10 % Tłuszcz : 3,9 g 5,9 g 8 % w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 0,4 g 0,6 g 3 % Węglowodany : 20 g 30 g 12 % w tym cukry : 0,4 g 0,6 g 1 % Białko : 2,4 g 3,6 g 7 % Sól : 0,04 g 0,06 g 1 % * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).: Opakowanie 750 g zawiera 5 sugerowanych porcji produktu.: |
Instrukcje dotyczące przyrządzenia | Smażyć w głębokim tłuszczu Od postaci zamrożonej W głębokim oleju: Zamrożoną porcję frytek wrzucić na głęboki olej podgrzany uprzednio do temperatury 175°C. Smażyć około 4 minut, do uzyskania właściwej chrupkości i koloru. Gotowe w 4 minuty Piec w piekarniku Od postaci zamrożonej W piekarniku: Zamrożoną porcję frytek rozłożyć na blasze piekarnika podgrzanego uprzednio do temperatury 220°C (z funkcją termoobiegu 200°C). Piec 18-20 minut, do uzyskania właściwej chrupkości i koloru. W czasie pieczenia frytki kilkakrotnie przemieszać. Gotowe w 18-20 minut Smażyć w płytkim tłuszczu Od postaci zamrożonej Na patelni: Zamrożoną porcję frytek wrzucić na patelnię z cienką warstwą mocno rozgrzanego oleju. Smażyć około 10-15 minut, do uzyskania właściwej chrupkości i koloru. Frytki w trakcie smażenia należy obracać. Gotowe w 10-15 minut |
Przepisy | Frytki dają wiele możliwości! Możesz przyrządzić je tak jak zwykle albo zupełnie inaczej. Frytki orientalne Posyp frytki zmielonymi orzeszkami ziemnymi i podaj z tajskim sosem i kolendrą. Frytki z sosem z Bliskiego Wschodu Przygotuj rumiane frytki i podaj do nich mus z pieczonej papryki orzechów włoskich, czosnku i kminu rzymskiego. Kolejny pomysł? Uprażone pestki słonecznika, przypraw grubą solą morską, suszonym rozmarynem i wymieszaj z gorącymi frytkami. |
600 g
600 g
2.00 kg
900 g
600 g
1.00 kg
750 g
750 g
450 g
750 g
750 g
750 g
2.50 kg
1.00 kg
500 g
750 g
450 g
500 g
600 g
750 g