FRYTKI

Proste Historie Frytki proste do piekarnika 750 g

Proste Historie Frytki proste do piekarnika 750 g Zobacz większe

Nazwa: Proste Historie Frytki proste do piekarnika 750 g

Ilość: 750 g

Cena 8,99 zł

Cena za kilogram 11,99 zł

8,99 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Iglotex SA
ul. Leśna 2,
83-220 Skórcz,
Polska
tel. (+48) 58 582 42 59
fax (+48) 58 582 43 81
www.iglotex.pl
Zalecenia dla alergików Seler: Może zawierać
Zboża zawierające gluten: Nie zawiera



Produkt może zawierać seler.
Składniki ziemniaki
olej słonecznikowy
O produkcie Klasyczne frytki ziemniaczane o pysznym, domowym smaku
Szybkie i wygodne przygotowanie w tradycyjny sposób
Złocisty kolor ulubionej przekąski lub dodatku do dań głównych
Wyśmienite ze szczyptą soli, keczupem lub różnorodnymi sosami
Przechowywanie Warunki przechowywania:
- w temperaturze -6°C: 1 tydzień
- w temperaturze -12°C: 1 miesiąc
- w temperaturze poniżej -18°C: do końca daty minimalnej trwałości podanej obok w polu kodowym.

Chronić przed rozmrożeniem. Wyrób rozmrożony nie kwalifikuje się do powtórnego zamrożenia.
Adres zwrotny Iglotex SA
ul. Leśna 2,
83-220 Skórcz,
Polska
tel. (+48) 58 582 42 59
fax (+48) 58 582 43 81
www.iglotex.pl
Przygotowanie i stosowanie 1. Zamrożoną porcję frytek wrzucić na głęboki olej podgrzany uprzednio do temperatury 175ºC. Smażyć 4 - 5 minut, do uzyskania właściwej chrupkości i koloru.
2. Zamrożoną porcję frytek wrzucić na patelnię z cienką warstwą mocno rozgrzanego oleju. Smażyć około 15 - 20 minut do uzyskania właściwej chrupkości i koloru. Frytki w trakcie smażenia należy obracać.
Adres dystrybutora Iglotex SA
ul. Leśna 2
83-220 Skórcz
Polska
Kraj pochodzenia Polska
Nazwa produktu uregulowana prawnie Frytki ziemniaczane proste podsmażone. Produkt głęboko mrożony.
Wartości odżywcze Wartość odżywcza produktu w 100 g
Wartość odżywcza produktu w porcji 150 g
% RWS* na porcję
Wartość energetyczna : 536 kJ/ 128 kcal
804 kJ/ 192 kcal
10 %
Tłuszcz : 3,9 g
5,9 g
8 %
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 0,4 g
0,6 g
3 %
Węglowodany : 20 g
30 g
12 %
w tym cukry : 0,4 g
0,6 g
1 %
Białko : 2,4 g
3,6 g
7 %
Sól : 0,04 g
0,06 g
1 %
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).:


Opakowanie 750 g zawiera 5 sugerowanych porcji produktu.:
Instrukcje dotyczące przyrządzenia Smażyć w głębokim tłuszczu
Od postaci zamrożonej
W głębokim oleju:
Zamrożoną porcję frytek wrzucić na głęboki olej podgrzany uprzednio do temperatury 175°C. Smażyć około 4 minut, do uzyskania właściwej chrupkości i koloru.
Gotowe w 4 minuty

Piec w piekarniku
Od postaci zamrożonej
W piekarniku:
Zamrożoną porcję frytek rozłożyć na blasze piekarnika podgrzanego uprzednio do temperatury 220°C (z funkcją termoobiegu 200°C). Piec 18-20 minut, do uzyskania właściwej chrupkości i koloru. W czasie pieczenia frytki kilkakrotnie przemieszać.
Gotowe w 18-20 minut

Smażyć w płytkim tłuszczu
Od postaci zamrożonej
Na patelni:
Zamrożoną porcję frytek wrzucić na patelnię z cienką warstwą mocno rozgrzanego oleju. Smażyć około 10-15 minut, do uzyskania właściwej chrupkości i koloru. Frytki w trakcie smażenia należy obracać.
Gotowe w 10-15 minut
Przepisy Frytki dają wiele możliwości! Możesz przyrządzić je tak jak zwykle albo zupełnie inaczej.

Frytki orientalne
Posyp frytki zmielonymi orzeszkami ziemnymi i podaj z tajskim sosem i kolendrą.

Frytki z sosem z Bliskiego Wschodu
Przygotuj rumiane frytki i podaj do nich mus z pieczonej papryki orzechów włoskich, czosnku i kminu rzymskiego.

Kolejny pomysł?
Uprażone pestki słonecznika, przypraw grubą solą morską, suszonym rozmarynem i wymieszaj z gorącymi frytkami.

Opis produktu

Proste Historie Frytki proste do piekarnika 750 g
Frytki proste do piekarnika przygotowane z polskich ziemniaków, to dobry sposób na małą odmianę w menu. Gdy znudzi się ryż albo tradycyjne ziemniaki, warto sięgnąć po frytki prosto z piekarnika. Z chrupiącą, złocistą skórką i wyjątkowym aromatem, w moment znikną z talerzy! Produkt certyfikowany przez Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej

22 inne produkty w tej samej kategorii: