FRYTKI

Proste Historie Talarki ziemniaczane 600 g

Proste Historie Talarki ziemniaczane 600 g Zobacz większe

Nazwa: Proste Historie Talarki ziemniaczane 600 g

Ilość: 600 g

Cena 7,51 zł

Cena za kilogram 12,52 zł

7,51 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Iglotex SA
ul. Leśna 2
83-220 Skórcz
Polska
tel. (+48) 58 582 42 59
fax (+48) 58 582 43 81
www.iglotex.pl
Zalecenia dla alergików Seler: Może zawierać
Zboża zawierające gluten: Nie zawiera
Gluten: Nie zawiera



Produkt może zawierać seler.
Składniki ziemniaki
olej słonecznikowy
Przechowywanie Warunki przechowywania:
- w temperaturze -6°C: 1 tydzień
- w temperaturze -12°C: 1 miesiąc
- w temperaturze poniżej -18°C: do końca daty minimalnej trwałości podanej na opakowaniu.

Chronić przed rozmrożeniem. Wyrób rozmrożony nie kwalifikuje się do powtórnego zamrożenia.
Adres zwrotny Iglotex SA
ul. Leśna 2
83-220 Skórcz
Polska
tel. (+48) 58 582 42 59
fax (+48) 58 582 43 81
www.iglotex.pl
Kraj pochodzenia Polska
Nazwa produktu uregulowana prawnie Talarki ziemniaczane. Ziemniaki krojone, blanszowane, podsmażone. Produkt głęboko mrożony.
Wartości odżywcze Wartość odżywcza produktu w 100 g (porcja)
% RWS* na porcję
Wartość energetyczna : 468 kJ / 111 kcal
6 %
Tłuszcz : 3,0 g
4 %
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 0,6 g
3 %
Węglowodany : 17,0 g
7 %
w tym cukry : 0,5 g
1 %
Białko : 2,4 g
5 %
Sól : 0,05 g
1 %
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).:

Opakowanie 600 g zawiera 6 sugerowanych porcji produktu.:
Instrukcje dotyczące przyrządzenia Smażyć w głębokim tłuszczu
Od postaci zamrożonej
W głębokim oleju:
Porcję zamrożonych talarków ziemniaczanych wrzucić na głęboki olej podgrzany uprzednio do temperatury 175°C. Smażyć około 4 minut, do uzyskania właściwej chrupkości i koloru.

Gotowe w 4 minuty

Piec w piekarniku
Od postaci zamrożonej
W piekarniku:
Porcję zamrożonych talarków ziemniaczanych rozłożyć na blasze piekarnika podgrzanego uprzednio do temperatury 220°C (z funkcją termoobiegu 200°C). Piec około 15-20 minut, do uzyskania właściwej chrupkości i koloru. W czasie pieczenia talarki ziemniaczane kilkakrotnie przemieszać.

Gotowe w 15-20 minut

Smażyć w płytkim tłuszczu
Od postaci zamrożonej
Na patelni:
Porcję zamrożonych talarków ziemniaczanych rozłożyć płasko na patelni z cienką warstwą mocno rozgrzanego oleju. Smażyć około 8-12 minut, do uzyskania właściwej chrupkości i koloru. Obracać w trakcie smażenia.

Gotowe w 8-12 minut
Przepisy Talarki ziemniaczane dają wiele możliwości! Możesz przyrządzić je tak jak zwykle albo zupełnie inaczej.

Francuska zapiekanka z białym winem i serem pleśniowym
Zapiecz ziemniaki z boczkiem, białym winem, śmietaną i serem typu brie lub camembert.

Ziemniaki z domowym sosem czosnkowym
Wymieszaj śmietanę z majonezem, czosnkiem, curry i szczypiorkiem. Podaj z miską pieczonych ziemniaczanych talarków.

Kolejny pomysł?
Zapiecz talarki z podduszanym mięsem mielonym, pomidorami tartym serem.

Te i wiele innych przepisów znajdziesz na:
prostehistorie.com.pl
facebook.com/prostehistorie
infolinia 801 801 188
Opłata zgodna z taryfą Twojego operatora.

Opis produktu

Proste Historie Talarki ziemniaczane 600 g
Produkt certyfikowany przez polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej

23 inne produkty w tej samej kategorii: