FRYTKI

Proste Historie Cząstki ziemniaczane ze skórką 600 g

Proste Historie Cząstki ziemniaczane ze skórką 600 g Zobacz większe

Nazwa: Proste Historie Cząstki ziemniaczane ze skórką 600 g

Ilość: 600 g

Cena 8,47 zł

Cena za kilogram 14,12 zł

8,47 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Iglotex SA
ul. Leśna 2,
83-220 Skórcz,
Polska
tel. (+48) 58 582 42 59
fax (+48) 58 582 43 81
www.iglotex.pl
Dodatki konserwanty: Nie zawiera
Zalecenia dla alergików Seler: Może zawierać
Zboża zawierające gluten: Nie zawiera



Produkt może zawierać seler.
Składniki ziemniaki
olej słonecznikowy
Przechowywanie Warunki przechowywania:
- w temperaturze -6°C: 1 tydzień
- w temperaturze -12°C: 1 miesiąc
- w temperaturze poniżej -18°C: do końca daty minimalnej trwałości podanej obok w polu kodowym.

Chronić przed rozmrożeniem. Wyrób rozmrożony nie kwalifikuje się do powtórnego zamrożenia.
Adres zwrotny Iglotex SA
ul. Leśna 2
83-220 Skórcz
Polska
tel. (+48) 58 582 42 59
fax (+48) 58 582 43 81
www.iglotex.pl
Kraj pochodzenia Polska
Nazwa produktu uregulowana prawnie Cząstki ziemniaczane ze skórką, ziemniaki krojone, blanszowane, podsmażone. Produkt głęboko mrożony.
Wartości odżywcze Wartość odżywcza produktu w 100 g (porcja)
% RWS* na porcję
Wartość energetyczna : 479 kJ/ 114 kcal
6 %
Tłuszcz : 2,9 g
4 %
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 0,3 g
2 %
Węglowodany : 19 g
7 %
w tym cukry : 0,1 g
<1 %
Białko : 2,7 g
5 %
Sól : 0,05 g
1 %
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).:

Opakowanie 600 g zawiera 6 sugerowanych porcji produktu.:
Instrukcje dotyczące przyrządzenia Instrukcje dotyczące przyrządzenia
Ogólnie
W piekarniku:
Porcję zamrożonych cząstek ziemniaczanych rozłożyć na blasze piekarnika podgrzanego uprzednio do temperatury 220°C (z funkcją termoobiegu 200°C). Piec około 20 minut, do uzyskania właściwej chrupkości i koloru. W czasie pieczenia cząstki ziemniaczane kilkakrotnie przemieszać.
W głębokim oleju:
Porcję zamrożonych cząstek ziemniaczanych wrzucić na głęboki olej podgrzany uprzednio do temperatury 175°C. Smażyć około 4 minut, do uzyskania właściwej chrupkości i koloru.
Na patelni:
Porcję zamrożonych cząstek ziemniaczanych rozłożyć płasko na patelni z cienką warstwą mocno rozgrzanego oleju. Smażyć około 10-14 minut, do uzyskania właściwej chrupkości i koloru. Obracać w trakcie smażenia.
Przepisy Cząstki ziemniaczane dają wiele możliwości! Możesz przyrządzić je tak jak zwykle albo zupełnie inaczej.

Ziemniaki śródziemnomorskie
Na upieczone cząstki ziemniaków nałóż farsz z suszonych pomidorów, oliwek, fety i szpinaku.

Niemiecka sałatka ziemniaczana
Zalej upieczone cząstki ziemniaczane sosem winegret i wymieszaj z ogórkiem małosolnym, rzodkiewką oraz szczypiorkiem.

Kolejny pomysł?
Skrop cząstki oliwą, miodem, czosnkiem i ziołami prowansalskimi i upiecz w piekarniku.

Opis produktu

Proste Historie Cząstki ziemniaczane ze skórką 600 g
Krucha, chrupiąca skórka i miękkie, delikatne wnętrze – takiemu połączeniu nie można się oprzeć… Możesz skomponować je z mięsem i sałatą, możesz maczać je w dipie ziołowo-czosnkowym. Z tym produktem kulinarna kreatywność nie ma granic! Produkt certyfikowany przez Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej

23 inne produkty w tej samej kategorii: