FRYTKI

Proste Historie Frytki karbowane do piekarnika 450g

Obniżka! Proste Historie Frytki karbowane do piekarnika 450g Zobacz większe

Nazwa: Proste Historie Frytki karbowane do piekarnika 450g

Ilość: 450 g

NASZA CENA! 7,51 zł
do 2024-04-30

Cena za kilogram 16,69 zł

7,51 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Iglotex SA
ul. Leśna 2,
83-220 Skórcz,
Polska
tel. (+48) 58 582 42 59
fax (+48) 58 582 43 81
www.iglotex.pl
Zalecenia dla alergików Seler: Może zawierać
Zboża zawierające gluten: Nie zawiera



Produkt może zawierać seler.
Składniki ziemniaki
olej słonecznikowy
O produkcie Proste Historie to gotowanie z kilku składników połączonych w pyszne domowe danie. To wiele produktów i smacznych pomysłów na wspaniały, 3-daniowy obiad: zupę, drugie danie i deser.
Prostymi Historiami dzielimy się codziennie przy wspólnym stole. Poznaj jedną z nich.
Przechowywanie Warunki przechowywania:
- w temperaturze -6°C: 1 tydzień
- w temperaturze -12°C: 1 miesiąc
- w temperaturze poniżej -18°C: do końca daty minimalnej trwałości podanej na opakowaniu.

Chronić przed rozmrożeniem. Wyrób rozmrożony nie kwalifikuje się do powtórnego zamrożenia.
Adres zwrotny Iglotex SA
ul. Leśna 2,
83-220 Skórcz,
Polska
tel. (+48) 58 582 42 59
fax (+48) 58 582 43 81
www.iglotex.pl
Przygotowanie i stosowanie Instrukcje dotyczące przyrządzenia - Od postaci zamrożonej

W piekarniku:
Zamrożoną porcję frytek rozłożyć na blasze piekarnika podgrzanego uprzednio do temperatury 220°C (z funkcją termoobiegu 200°C). Piec 18-20 minut, do uzyskania właściwej chrupkości i koloru. W czasie pieczenia frytki kilkakrotnie przemieszać.
Gotowe w 18-20 minut

W głębokim oleju:
Zamrożoną porcję frytek wrzucić na głęboki olej podgrzany uprzednio do temperatury 175°C. Smażyć około 4 minut, do uzyskania właściwej chrupkości i koloru.
Gotowe w 4 minuty

Na patelni:
Zamrożoną porcję frytek wrzucić na patelnię z cienką warstwą mocno rozgrzanego oleju. Smażyć około 10-15 minut, do uzyskania właściwej chrupkości i koloru. Frytki w trakcie smażenia należy obracać.
Gotowe w 10-15 minut
Kraj pochodzenia Polska
Nazwa produktu uregulowana prawnie Frytki ziemniaczane karbowane podsmażone. Produkt głęboko mrożony.
Wartości odżywcze Wartość odżywcza produktu w 100 g
Wartość odżywcza produktu w porcji 150 g
% RWS* na porcję
Wartość energetyczna : 541 kJ/ 129 kcal
812 kJ/ 194 kcal
10 %
Tłuszcz : 4,2 g
6,3 g
9 %
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 0,4 g
0,6 g
3 %
Węglowodany : 19 g
29 g
11 %
w tym cukry : 0,5 g
0,8 g
1 %
Białko : 2,0 g
3,0 g
6 %
Sól : 0,06 g
0,09 g
2 %
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal). :


Opakowanie 450 g zawiera 3 sugerowane porcje produktu.:
Instrukcje dotyczące przyrządzenia Instrukcje dotyczące przyrządzenia
Od postaci zamrożonej
W piekarniku:
Zamrożoną porcję frytek rozłożyć na blasze piekarnika podgrzanego uprzednio do temperatury 220°C (z funkcją termoobiegu 200°C). Piec 18-20 minut, do uzyskania właściwej chrupkości i koloru. W czasie pieczenia frytki kilkakrotnie przemieszać.
Gotowe w 18-20 minut

W głębokim oleju:
Zamrożoną porcję frytek wrzucić na głęboki olej podgrzany uprzednio do temperatury 175°C. Smażyć około 4 minut, do uzyskania właściwej chrupkości i koloru.
Gotowe w 4 minuty

Na patelni:
Zamrożoną porcję frytek wrzucić na patelnię z cienką warstwą mocno rozgrzanego oleju. Smażyć około 10-15 minut, do uzyskania właściwej chrupkości i koloru. Frytki w trakcie smażenia należy obracać.
Gotowe w 10-15 minut
Przepisy Frytki dają wiele możliwości! Możesz przyrządzić je tak jak zwykle albo zupełnie inaczej.

Frytki z pieca z ciepłym sosem serowym
Z podgrzanego mleka, śmietany i tłustego sera przygotuj sos i maczaj w nim gorące frytki.

Frytki z sosem curry
Upiecz frytki w piekarniku i zaserwuj z kleksem sosu curry.

Kolejny pomysł?
Z podgrzanej soli i suszonych ziół typu rozmaryn czy tymianek zrób smakową sól do frytek.

Opis produktu

Proste Historie Frytki karbowane do piekarnika 450g
Produkt certyfikowany przez Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej

23 inne produkty w tej samej kategorii: