FRYTKI

Proste Historie Frytki karbowane do piekarnika 900 g

Proste Historie Frytki karbowane do piekarnika 900 g Zobacz większe

Nazwa: Proste Historie Frytki karbowane do piekarnika 900 g

Ilość: 900 g

Cena 8,56 zł

Cena za kilogram 9,51 zł

8,56 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Iglotex SA
ul. Leśna 2,
83-220 Skórcz,
Polska
tel. (+48) 58 582 42 59
fax (+48) 58 582 43 81
www.iglotex.pl
Zalecenia dla alergików Seler: Może zawierać
Zboża zawierające gluten: Nie zawiera



Produkt może zawierać seler.
Składniki ziemniaki
olej słonecznikowy
Przechowywanie Warunki przechowywania:
- w temperaturze -6°C: 1 tydzień
- w temperaturze -12°C: 1 miesiąc
- w temperaturze poniżej -18°C: do końca daty minimalnej trwałości podanej w polu kodowym.

Chronić przed rozmrożeniem. Wyrób rozmrożony nie kwalifikuje się do powtórnego zamrożenia.
Adres zwrotny Iglotex SA
ul. Leśna 2,
83-220 Skórcz,
Polska
tel. (+48) 58 582 42 59
fax (+48) 58 582 43 81
www.iglotex.pl
Kraj pochodzenia Polska
Nazwa produktu uregulowana prawnie Frytki ziemniaczane karbowane podsmażone. Produkt głęboko mrożony.
Wartości odżywcze Wartość odżywcza produktu w 100 g
Wartość odżywcza produktu w porcji 150 g
% RWS* w porcji
Wartość energetyczna: 541 kJ/ 129 kcal
812 kJ/ 194 kcal
10%
Tłuszcz: 4,2 g
6,3 g
9%
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
0,6 g
3%
Węglowodany: 19 g
29 g
11%
w tym cukry: 0,5 g
0,8 g
1%
Białko: 2,0 g
3,0 g
6%
Sól: 0,06 g
0,09 g
2%
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).:


Opakowanie 900 g zawiera 6 sugerowanych porcji produktu.:
Instrukcje dotyczące przyrządzenia Smażyć w głębokim tłuszczu
Od postaci zamrożonej
Zamrożoną porcję frytek wrzucić na głęboki olej podgrzany uprzednio do temperatury 175°C. Smażyć około 4 minut, do uzyskania właściwej chrupkości i koloru.
Gotowe w 4 minuty

Piec w piekarniku
Od postaci zamrożonej
Zamrożoną porcję frytek rozłożyć na blasze piekarnika podgrzanego uprzednio do temperatury 220°C (z funkcją termoobiegu 200°C). Piecz 18-20 minut, do uzyskania właściwej chrupkości i koloru. W czasie pieczenia frytki kilkakrotnie przemieszać.
Gotowe w 18-20 minut

Smażyć w płytkim tłuszczu
Od postaci zamrożonej
Zamrożoną porcję frytek wrzucić na patelnię z cienką warstwą mocno rozgrzanego oleju. Smażyć około 10-15 minut, do uzyskania właściwej chrupkości i koloru. Frytki w trakcie smażenia należy obracać.
Gotowe w 10-15 minut
Przepisy Frytki dają wiele możliwości! Możesz przyrządzić je tak jak zwykle albo zupełnie inaczej.

Frytki z pieca z ciepłym sosem serowym
Z podgrzanego mleka, śmietany i tłustego sera przygotuj sos i maczaj w nim gorące frytki.

Frytki z sosem curry
Upiecz frytki w piekarniku i zaserwuj z kleksem sosu curry.

Kolejny pomysł?
Z podgrzanej soli i suszonych ziół typu rozmaryn czy tymianek zrób smakową sól do frytek.

Opis produktu

Proste Historie Frytki karbowane do piekarnika 900 g
Produkt certyfikowany przez Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej

24 inne produkty w tej samej kategorii: