GARMAŻERKA PAKOWANA

Go Asia Smak Japonii Pierożki gyoza z kurczakiem 230 g

Go Asia Smak Japonii Pierożki gyoza z kurczakiem 230 g Zobacz większe

Nazwa: Go Asia Smak Japonii Pierożki gyoza z kurczakiem 230 g

Ilość: 230 g

Cena 10,49 zł

Cena za kilogram 45,61 zł

Ten produkt obecnie nie występuje w magazynie

10,49 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Konspol Holding Sp. z o.o.
Oddział Nowy Sącz,
ul. Grottgera 40
33-300 Nowy Sącz
Zalecenia dla alergików Jaja: Może zawierać
Mleko: Zawiera
Sezam: Może zawierać
Soja: Zawiera
Pszenica: Zawiera



Produkt może zawierać: jaja, sezam.
Składniki warzywa 36 % (kapusta biała, por, cebula)
mąka pszenna
mięso z kurczaka 16 %
woda
skórki z kurczaka
skrobia ziemniaczana
sos sojowy (woda, sól, ziarna soi, pszenica)
sól
aromaty
cukier
przyprawy
błonnik grochowy
błonnik pszenny bezglutenowy
błonnik z łuski babki jajowatej
laktoza (z mleka)
Przechowywanie Przechowywać w temperaturze od 0°C do +6°C. Po otwarciu opakowania przygotować i spożyć w ciągu 24 godzin.

Uwaga! Produkt rozmrożony. Nie zamrażać ponownie.
Adres zwrotny Konspol Holding Sp. z o.o.
Oddział Nowy Sącz,
ul. Grottgera 40
33-300 Nowy Sącz
Przygotowanie i stosowanie Sposób przygotowania ok. 6 minut patelnia

Produkt gotowy do spożycia po obróbce termicznej.
Nazwa produktu uregulowana prawnie Pierożki gyoza z kurczakiem. Produkt garmażeryjny z nadzieniem warzywno-mięsnym, parzony, rozmrożony.
Ostrzeżenie dotyczące bezpieczeństwa Uwaga! Produkt rozmrożony. Nie zamrażać ponownie.
Wartości odżywcze Wartość w 100 g produktu
Wartość energetyczna: 623 kJ/148 kcal
Tłuszcz: 2,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
Węglowodany: 25 g
w tym cukry: 1,5 g
Białko: 5,7 g
Sól: 1,13 g
Przepisy Przygotuj idealne Gyoza według tradycyjnej techniki tj. smażenie i duszenie.
Krok 1: Rozgrzać niewielkich rozmiarów patelnię teflonową.
Krok 2: Wlać 1 łyżeczkę oleju i rozprowadzić równomiernie na patelni.
Krok 3: Ułożyć w wianuszek pierożki płaską częścią na patelni.
Krok 4: Smażyć ok. 2 minut, aż pierożki się zarumienią.
Krok 5: Wlać ok. ½ szklanki wody.
Krok 6: Przykryć i dusić ok. 4 minut (do odparowania wody).
Krok 7: Wyłożyć na talerz, można podawać z sosem sojowym lub maczając w mieszance sosu sojowego i octu winnego.

Ciesz się smakiem Japonii kiedy masz ochotę - na przystawkę, obiad lub lekką kolację!

Opis produktu

Go Asia Smak Japonii Pierożki gyoza z kurczakiem 230 g
Japońskie smaki Historia pierożków Gyoza w japonii sięga odległego XVI wieku. Te niewielkie pierożki tradycyjnie podaje się na przystawkę, obowiązkowo z małą miseczką sosu sojowego i je "na raz". Zainspirowani niezwykłym smakiem pierożków Gyoza postanowiliśmy przygotować recepturę i zaprosić japońskie smaki do polskich kuchni. W czym tkwi sekret pierożków Gyoza Po pierwsze... Delikatne i soczyste mięso z kurczaka idealnie skomponowane z pełnymi aromatu warzywami. Po drugie... Przyprawy. Starannie dobrane nadają azjatyckiego charakteru. Po trzecie... Ciasto! Odpowiednia kompozycja składników i sposób przygotowania tworzą niezwykle delikatne i elastyczne ciasto, które rozpływa się w ustach. Po czwarte... Receptura! Z pomocą japońskiego szefa kuchni opracowaliśmy recepturę warzywno-mięsnego farszu, kompozycji przypraw i odpowiedniej konsystencji ciasta, osiągając idealny smak pierożków Gyoza. Farsz do pierożków jest przygotowany z kapusty białej, pora, cebuli, mięsa z kurczaka z dodatkiem aromatycznych przypraw. Powstaje z tego bardzo subtelne w smaku nadzienie. Gotowe pierożki najlepiej smakują z dodatkiem sosu sojowego albo mieszanką sosu sojowego i octu winnego w proporcji 1:1.

30 inne produkty w tej samej kategorii: