Brak produktów
Minimalna kwota: 50,00 zł
Brakuje jeszcze: -50,00 zł
DOWÓZ | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Piątek 2024-03-29 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Poniedziałek 2024-04-01 |
||||||
Wtorek 2024-04-02 |
||||||
Środa 2024-04-03 |
||||||
Czwartek 2024-04-04 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
ODBIÓR W SKLEPIE Lublin, ul. Turystyczna 1 |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Piątek 2024-03-29 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Poniedziałek 2024-04-01 |
||||||
Wtorek 2024-04-02 |
||||||
Środa 2024-04-03 |
||||||
Czwartek 2024-04-04 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
DOWÓZ dla niektórych kodów (dwa przedziały) |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Piątek 2024-03-29 |
10:30-12:30 |
16:30-18:00 |
||||
Poniedziałek 2024-04-01 |
||||||
Wtorek 2024-04-02 |
||||||
Środa 2024-04-03 |
||||||
Czwartek 2024-04-04 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
Nazwa: Tao Tao Suszone grzyby Mun 50 g
Ilość: 50 g
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Adres producenta | Wyłączny dystrybutor: Tan-Viet International S.A. ul. Marco Polo 9 83-031 Łęgowo Polska Importer: Tan-Viet Trade Sp. z o.o. ul. Marco Polo 9 83-031 Łęgowo Polska |
Składniki | suszone grzyby Mun (nazwa polska: Uszak gęstowłosy, nazwa łacińska: Auricularia polytricha) |
Przechowywanie | Przechowywać w suchym i nienasłonecznionym miejscu. |
Adres zwrotny | TAN-VIET International S.A. ul. Marco Polo 9, 83-031 Lęgowo, Polska tel. (+48 58) 692 90 00 fax (+48 58) 692 90 01 www.tan-viet.com.pl |
Przygotowanie i stosowanie | Doskonałe do zup grzybowych, bigosu, farszu i sosów. |
Adres dystrybutora | TAN-VIET International S.A. ul. Marco Polo 9, 83-031 Lęgowo, Polska tel. (+48 58) 692 90 00 fax (+48 58) 692 90 01 www.tan-viet.com.pl |
Kraj pochodzenia | Chiny |
Nazwa produktu uregulowana prawnie | Suszone grzyby Mun. |
Wartości odżywcze | 100 g produktu Wartość energetyczna:: 1621 kJ / 386 kcal Tłuszcz:: 0,6 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone:: 0,0 g Węglowodany:: 70,2 g w tym cukry:: 0,0 g Białko:: 4,9 g Sól:: 0,02 g |
Instrukcje dotyczące przyrządzenia | Gotować Od temperatury otoczenia Grzyby moczyć w gorącej wodzie przez około 15 min, oczyścić. Następnie gotować przez 10 min, odcedzić. |
Przepisy | Bigos z grzybami Mun Tao Tao (dla 4 osób) Składniki: 500 g kiszonej kapusty, 200 g surowej białej kapusty, 300 g kiełbasy, 300 g wędzonego boczku, 300 g wieprzowiny, 1 cebula, 1 marchewka, kilka grzybów Mun Tao Tao, 100 g suszonych śliwek, 500 ml wody, 4 łyżki sosu sojowego Tao Tao, 1 łyżeczka kminku, listki laurowe, ziele angielskie, ziarenka jałowca, sól i pieprz do smaku. Sposób przyrządzania: Boczek, kiełbasę i wieprzowinę kroimy w sporą kostkę. Rozgrzewamy duży garnek o grubym dnie. Wrzucamy boczek i pozwalamy by się wytopił. Dodajemy kiełbasę i wieprzowinę oraz pokrojoną w piórka cebulę. Podsmażamy przez chwilę a następnie dokładamy pokrojoną drobniej kiszoną kapustę, utartą marchew i poszatkowaną białką kapustę. Przykrywamy i gotujemy przez kilka minut. Dolewamy wodę i sos sojowy. Dokładnie mieszamy i doprawiamy solą, pieprzem, zielem angielskim oraz listkami laurowymi, kminkiem i jałowcem. Grzyby Mun zalewamy gorącą wodą i odkładamy na 3 minuty. Po tym czasie grzyby odsączamy, kroimy w paski i dodajemy do bigosu, a wraz z nimi suszone śliwki. Garnek przykrywamy i gotujemy bigos na wolnym ogniu przez około 2 godziny. Podajemy z chlebem lub ziemniakami. Smacznego! |
800 g
500 g
220 g
220 g
220 g
220 g
200 g
264 ml
850 g
800 g
400 g
170 g
300 g
285 g
200 g
285 g
260 g
200 g
228 g
200 g