KUCHNIE ŚWIATA

Tao Tao Suszone grzyby Mun 50 g

Tao Tao Suszone grzyby Mun 50 g Zobacz większe

Nazwa: Tao Tao Suszone grzyby Mun 50 g

Ilość: 50 g

Cena 6,19 zł

Cena za kilogram 123,80 zł

6,19 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Wyłączny dystrybutor:
Tan-Viet International S.A.
ul. Marco Polo 9
83-031 Łęgowo
Polska

Importer:
Tan-Viet Trade Sp. z o.o.
ul. Marco Polo 9
83-031 Łęgowo
Polska
Składniki suszone grzyby Mun (nazwa polska: Uszak gęstowłosy, nazwa łacińska: Auricularia polytricha)
Przechowywanie Przechowywać w suchym i nienasłonecznionym miejscu.
Adres zwrotny TAN-VIET International S.A.
ul. Marco Polo 9,
83-031 Lęgowo,
Polska
tel. (+48 58) 692 90 00
fax (+48 58) 692 90 01
www.tan-viet.com.pl
Przygotowanie i stosowanie Doskonałe do zup grzybowych, bigosu, farszu i sosów.
Adres dystrybutora TAN-VIET International S.A.
ul. Marco Polo 9,
83-031 Lęgowo,
Polska
tel. (+48 58) 692 90 00
fax (+48 58) 692 90 01
www.tan-viet.com.pl
Kraj pochodzenia Chiny
Nazwa produktu uregulowana prawnie Suszone grzyby Mun.
Wartości odżywcze 100 g produktu
Wartość energetyczna:: 1621 kJ / 386 kcal
Tłuszcz:: 0,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone:: 0,0 g
Węglowodany:: 70,2 g
w tym cukry:: 0,0 g
Białko:: 4,9 g
Sól:: 0,02 g
Instrukcje dotyczące przyrządzenia Gotować
Od temperatury otoczenia
Grzyby moczyć w gorącej wodzie przez około 15 min, oczyścić. Następnie gotować przez 10 min, odcedzić.
Przepisy Bigos z grzybami Mun Tao Tao (dla 4 osób)

Składniki:
500 g kiszonej kapusty, 200 g surowej białej kapusty, 300 g kiełbasy, 300 g wędzonego boczku, 300 g wieprzowiny, 1 cebula, 1 marchewka, kilka grzybów Mun Tao Tao, 100 g suszonych śliwek, 500 ml wody, 4 łyżki sosu sojowego Tao Tao, 1 łyżeczka kminku, listki laurowe, ziele angielskie, ziarenka jałowca, sól i pieprz do smaku.

Sposób przyrządzania:
Boczek, kiełbasę i wieprzowinę kroimy w sporą kostkę. Rozgrzewamy duży garnek o grubym dnie. Wrzucamy boczek i pozwalamy by się wytopił. Dodajemy kiełbasę i wieprzowinę oraz pokrojoną w piórka cebulę. Podsmażamy przez chwilę a następnie dokładamy pokrojoną drobniej kiszoną kapustę, utartą marchew i poszatkowaną białką kapustę. Przykrywamy i gotujemy przez kilka minut. Dolewamy wodę i sos sojowy. Dokładnie mieszamy i doprawiamy solą, pieprzem, zielem angielskim oraz listkami laurowymi, kminkiem i jałowcem. Grzyby Mun zalewamy gorącą wodą i odkładamy na 3 minuty. Po tym czasie grzyby odsączamy, kroimy w paski i dodajemy do bigosu, a wraz z nimi suszone śliwki. Garnek przykrywamy i gotujemy bigos na wolnym ogniu przez około 2 godziny. Podajemy z chlebem lub ziemniakami. Smacznego!

Opis produktu

Tao Tao Suszone grzyby Mun 50 g
Grzyby Mun to odmiana nadrzewnego grzyba występującego w strefie tropikalnej. Charakteryzują się delikatnym, szlachetnym smakiem. Idealny dodatek do bigosu, farszu, sosów, zup, sajgonek i innych potraw.

30 inne produkty w tej samej kategorii: