Brak produktów
Minimalna kwota: 50,00 zł
Brakuje jeszcze: -50,00 zł
DOWÓZ | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Czwartek 2024-03-28 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Piątek 2024-03-29 |
||||||
Poniedziałek 2024-04-01 |
||||||
Wtorek 2024-04-02 |
||||||
Środa 2024-04-03 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
ODBIÓR W SKLEPIE Lublin, ul. Turystyczna 1 |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Czwartek 2024-03-28 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Piątek 2024-03-29 |
||||||
Poniedziałek 2024-04-01 |
||||||
Wtorek 2024-04-02 |
||||||
Środa 2024-04-03 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
DOWÓZ dla niektórych kodów (dwa przedziały) |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Czwartek 2024-03-28 |
10:30-12:30 |
16:30-18:00 |
||||
Piątek 2024-03-29 |
||||||
Poniedziałek 2024-04-01 |
||||||
Wtorek 2024-04-02 |
||||||
Środa 2024-04-03 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
Nazwa: Dr. Oetker Ze świata natury Ciemne kakao 85 g
Ilość: 85 g
Ten produkt obecnie nie występuje w magazynie
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Adres producenta | Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk |
Zalecenia dla alergików | Zboża zawierające gluten: Może zawierać Mleko: Może zawierać Możliwa obecność GLUTENU i MLEKA. |
Składniki | kakao o obniżonej zawartości tłuszczu regulatory kwasowości (wodorotlenek potasu, węglany potasu) |
Przechowywanie | Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. |
Adres zwrotny | Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk Serwis Konsumenta tel.: 585 111 001 opłata zgodna z cennikiem operatora serwis@oetker.pl www.oetker.pl |
Przygotowanie i stosowanie | Doskonałe do ciast, kremów, polew, deserów, dekoracji i picia. Polewa do ciast: rozpuść w garnku 50 g masła z 60 g cukru pudru. Gdy cukier się rozpuści dodaj 3 łyżki mleka oraz czubatą łyżkę kakao, a następnie ciągle mieszając gotuj przez ok. 2 min do lekkiego zgęstnienia. Otrzymaną polewą udekoruj schłodzone ciasto. Kakao do picia: 1-2 łyżeczki kakao i 1 łyżeczkę cukru wsyp do kubka. Dodaj niewielką ilość zimnej wody lub mleka i dokładnie wymieszaj. Dolej gorące mleko (250 ml) i rozmieszaj. |
Nazwa produktu uregulowana prawnie | Kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu (zawartość tł. kakaowego 10-12 %). |
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza 100 g produktu Energia: 1239 kJ Energia: 298 kcal Tłuszcz: 11 g w tym Kwasy Tuszczowe Nasycone: 6,4 g Węglowodany: 10 g w tym Cukry: 0,7 g Błonnik: 31 g Białko: 23 g Sól: 0,08 g |
Przepisy | Przepis na brownie bananowe Dodaj: 150 g mąki pszennej, 50 g Ciemnego Kakao Dr. Oetkera, szczyptę soli, 200 g gorzkiej czekolady, 150 g masła, 200 g cukru trzcinowego, 100 g orzechów włoskich, 2 banany, 3 jajka. Sposób przygotowania: 1. Piekarnik nagrzej do temp. 190°C . Formę (ok. 24 x 28 cm) wyłóż papierem do pieczenia. 2. Wymieszaj mąkę, ciemne kakao i sól. Czekoladę, masło i cukier przełóż do miski nad garnkiem z gotującą się wodą. Mieszaj, aż do rozpuszczenia i połączenia się składników. 3. Orzechy włoskie posiekaj, a banany rozgnieć widelcem. Jajka i rozgniecione banany dodaj do rozpuszczonej czekolady (nie musi być przestudzona). 4. Składniki suche połącz łyżką z mokrymi i dodaj posiekane orzechy włoskie. 5. Ciasto przełóż do formy i piecz przez ok. 25 min. Po upieczeniu ostudź. |
300 g
600 g
150 g
400 g
200 g
150 g
700 g
180 g