KAKAO

Dr. Oetker Ze świata natury Intense Czarne kakao 85 g

Nazwa: Dr. Oetker Ze świata natury Intense Czarne kakao 85 g

Ilość: 85 g

Cena 7,55 zł

Cena za kilogram 88,82 zł

Ten produkt obecnie nie występuje w magazynie

7,55 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Zalecenia dla alergików Zboża zawierające gluten: Może zawierać
Mleko: Może zawierać



Możliwa obecność GLUTENU i MLEKA.
Składniki kakao o obniżonej zawartości tłuszczu
regulatory kwasowości (węglany potasu, wodorotlenek sodu)
O produkcie Czarne Kakao Intense ma unikalny, naturalnie intensywny czarny kolor i charakterystyczną nutę smakową. Nadaje potrawom wyjątkowo ciemną barwę. Nie zawiera barwików.

Rekomendacja użycia: wymieszaj Czarne kakao Intense ze standardowym Ciemnym kakao, aby uzyskać wyjątkowo ciemną barwę i oryginalny smak.
Doskonałe do ciast, kremów, polew, deserów, dekoracji i picia.
Przechowywanie Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Adres zwrotny Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk

Serwis Konsumenta
tel.: 585 111 001
opłata zgodna z cennikiem operatora
serwis@oetker.pl
www.oetker.pl
Przygotowanie i stosowanie Rekomendacja użycia: wymieszaj Czarne Kakao Intense ze standardowym Ciemnym Kakao, aby uzyskać oryginalny smak.
Doskonałe do ciast, kremów, polew, deserów, dekoracji i picia.

Czarna polewa do ciast: rozpuść w garnku 50 g masła z 60 g cukru pudru. Gdy cukier się rozpuści dodaj 3 łyżki mleka, 1 łyżkę czarnego i 1 łyżeczkę ciemnego kakao, ciągle mieszając gotuj przez ok. 2 min do lekkiego zgęstnienia. Gotową polewę rozprowadź na schłodzonym cieście.

Kakao do picia: po 1 łyżeczce kakao czarnego i ciemnego oraz 1-2 łyżeczki cukru wsyp do kubka. Dodaj niewielką ilość zimnego mleka lub wody i dokładnie wymieszaj. Dolej gorące mleko
(250 ml) i rozmieszaj.
Nazwa produktu uregulowana prawnie Kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu (zawartość tł. kakaowego 10-12 %).
Wartości odżywcze Wartość odżywcza 100 g produktu
Energia: 1244 kJ
Energia: 300 kcal
Tłuszcz: 11 g
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone: 6,6 g
Węglowodany: 10 g
w tym Cukry: 0,5 g
Błonnik: 33 g
Białko: 22 g
Sól: 6,3 g
Przepisy Przepis na Black Velvet

Dodaj:
Biszkopt: 70 g mąki pszennej, 1 łyżeczkę Proszku do pieczenia Dr. Oetkera, 4 łyżki Czarnego Kakao i 1 łyżkę Ciemnego Kakao Dr. Oetkera, 5 jajek, szczyptę soli, 170 g cukru.
Krem: 250 g serka mascarpone, 250 g serka śmietankowego, 500 ml schłodzonej śmietanki 30 % tł., 60 g cukru pudru.
Do dekoracji: 250 g świeżych borówek.

Sposób przygotowania: Biszkopt: Spód tortownicy o ø 24 cm wyłóż papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzej do 170°C. Przesiej mąkę, proszek do pieczenia, czarne i ciemne kakao, a następnie dobrze wymieszaj. Białka oddziel od żółtek, ubij z solą i cukrem. Stopniowo dodawaj żółtka. Delikatnie wmieszaj składniki suche i przełóż ciasto do tortownicy. Piecz przez ok. 35 min, do suchego patyczka. Biszkopt ostudź, a następnie przekrój na 3 lub 2 części. Krem: Do wysokiej miski włóż serek mascarpone, serek śmietankowy, schłodzoną śmietankę i cukier puder. Miksuj na wysokich obrotach do uzyskania puszystej i stabilnej konsystencji. Kremem przełóż blaty wystudzonego biszkoptu. Na górze ułóż świeże borówki.

Opis produktu

Dr. Oetker Ze świata natury Intense Czarne kakao 85 g
Czarne Kakao Intense ma unikalny, naturalnie intensywny czarny kolor i charakterystyczną nutę smakową. Nadaje wypiekom wyjątkowo ciemną barwę. Nie zawiera barwników. Swój głęboki czarny kolor zawdzięcza starannemu procesowi doboru ziaren, prażenia i alkalizacji.

9 inne produkty w tej samej kategorii: