KASZA

Janex Pęczak jęczmienny 1 kg

Janex Pęczak jęczmienny 1 kg Zobacz większe

Nazwa: Janex Pęczak jęczmienny 1 kg

Ilość: 1.00 kg

Cena 6,29 zł

Cena za kilogram 6,29 zł

6,29 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Przedsiębiorstwo Produkcyjno-Handlowe Janex Jan Ciupak Leszek Ciupak Spółka Jawna
ul. Bohaterów Porytowego Wzgórza 31
23-300 Janów Lubelski
Poland
Przechowywanie Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Adres zwrotny Przedsiębiorstwo Produkcyjno-Handlowe Janex Jan Ciupak Leszek Ciupak Spółka Jawna
ul. Bohaterów Porytowego Wzgórza 31
23-300 Janów Lubelski,
Poland
tel. +48 15 872-50-87,
fax +48 15 872-37-23
e-mail: janex@janex-jl.pl
www.janex-jl.pl
Nazwa produktu uregulowana prawnie Pęczak jęczmienny.
Wartości odżywcze Wartość odżywcza w 100 g produktu
Wartość energetyczna: 1374 kJ/325 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 63 g
w tym cukry: 2 g
Białko: 9,6 g
Sól: 0,11 g
Instrukcje dotyczące przyrządzenia Gotować we wrzątku
Od temperatury otoczenia
1. Zagotować 500 ml wody.
2. Do gotującej się wody wsypać 250 g pęczaku jęczmiennego. Dodać 1 łyżeczkę oleju.
3. Przykryć i gotować na wolnym ogniu 30 minut.
Przepisy Pęczak jęczmienny z boczkiem, pieczarkami i serem Feta

Składniki:
- 1 szklanka kaszy Pęczak
- 2 szklanki wody
- 5 plasterków wędzonego boczku
- 1/2 zielonej papryki
- 10 pieczarek
- 5 suszonych pomidorów
- 1 por
- sól, pieprz
- 50 g sera Feta
- 4 łyżki groszku konserwowego

Przygotowanie:
1. Pęczak gotować 30 minut. Na patelnię wlać olej i podsmażyć 5 minut pieczarki oraz boczek. Następnie dodać posiekanego pora, paprykę, groszek i suszone pomidory. Całość smażyć 10 minut.
2. Do całości dodać Fetę i wszystko delikatnie wymieszać.
Smacznego!

Opis produktu

Janex Pęczak jęczmienny 1 kg

30 inne produkty w tej samej kategorii: