KASZA

Melvit Kasza jęczmienna mazurska 400 g

Melvit Kasza jęczmienna mazurska 400 g Zobacz większe

Nazwa: Melvit Kasza jęczmienna mazurska 400 g

Ilość: 400 g

Cena 3,99 zł

Cena za kilogram 9,98 zł

Ten produkt obecnie nie występuje w magazynie

3,99 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta MELVIT S.A.
ul. Grójecka 194/91
02-390 Warszawa

Zakład produkcyjny:
ul. Nowowiejska 35
Kruki
07-415 Olszewo-Borki
Zalecenia dla alergików Jęczmień: Zawiera
Składniki 100% kasza jęczmienna mazurska
Przechowywanie Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Adres zwrotny MELVIT S.A.
ul. Grójecka 194/91
02-390 Warszawa
tel./+48 29/ 760 98 51
fax/+48 29/ 760 98 41
handel@melvit.com.pl
www.melvit.com.pl
Nazwa produktu uregulowana prawnie Kasza jęczmienna Mazurska
Wartości odżywcze suchego produktu w 100 g
Wartość energetyczna : 1429 kJ / 378 kcal
Tłuszcz : 2,2 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 0,4 g
Węglowodany : 69 g
- w tym cukry : 0,5 g
Błonnik : 7 g
Białko : 7 g
Sól : 0,01 g
Instrukcje dotyczące przyrządzenia Gotować
Od temperatury otoczenia
1. Zagotować 1 litr wody. Do gotującej się wody wsypać szklankę kaszy jęczmiennej mazurskiej. Dodać szczyptę soli.
2. Gotować pod przykryciem na wolnym ogniu około 13-15 minut. Po ugotowaniu odsączyć kaszę i podać.
Przepisy Kasza jęczmienna po turecku

Składniki: 25 dag kaszy jęczmiennej Melvit, 12 dag suszonych śliwek, 2 szklanki wody, 2-3 posiekane papryki, 4 łyżki oliwy z oliwek, 4 łyżki posiekanej zieleniny, 1 szklanka posiekanych migdałów, sól, pieprz.
Opis przygotowania: Kaszę wypłukać, zalać gorącą wodą, moczyć przez godzinę, odcedzić, zalać 2 szklankami wody, gotować aż kasza wchłonie wodę (ok. 15 min.) Umyte śliwki zalać gorącą wodą, moczyć przez godzinę, doprowadzić do wrzenia, gotować 10-15 min, następnie odcedzić, usunąć pestki i posiekać miąższ. Kaszę wymieszać ze śliwkami i pozostałymi składnikami. Podawać z sałatą lub surówką. Smacznego!

Opis produktu

Melvit Kasza jęczmienna mazurska 400 g

30 inne produkty w tej samej kategorii: