KASZA

Melvit Pęczak kujawski 400 g

Melvit Pęczak kujawski 400 g Zobacz większe

Nazwa: Melvit Pęczak kujawski 400 g

Ilość: 400 g

Cena 3,99 zł

Cena za kilogram 9,98 zł

3,99 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta MELVIT S.A.
ul. Grójecka 194/91
02-390 Warszawa

Zakład produkcyjny:
ul. Nowowiejska 35
Kruki
07-415 Olszewo-Borki
Zalecenia dla alergików Jęczmień: Zawiera
Orzechy: Może zawierać
Sezam: Może zawierać



Produkt może zawierać sezam, orzechy.
Składniki kasza pęczak jęczmienny kujawski
Przechowywanie Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Adres zwrotny MELVIT S.A.
ul. Grójecka 194/91
02-390 Warszawa
tel./+48 29 / 760 98 51
fax/+48 29/ 760 98 41
handel@melvit.com.pl
www.melvit.pl
Kraj pochodzenia Polska
Nazwa produktu uregulowana prawnie Pęczak kujawski
Wartości odżywcze suchego produktu w 100 g
Wartość energetyczna : 1431 kJ / 338 kcal
Tłuszcz : 1,3 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 0,5 g
Węglowodany : 71 g
- w tym cukry : 0,5 g
Błonnik : 5 g
Białko : 8 g
Sól : 0,03 g
Instrukcje dotyczące przyrządzenia Gotować
Od temperatury otoczenia
1. Zagotować 2 szklanki wody. Posolić do smaku. Wsypać 1 szklankę kaszy.
2. Gotować kaszę pod przykryciem na wolnym ogniu około 15-20 minut, aż kasza wchłonie wodę.
Przed gotowaniem polecamy opłukać kaszę zimną wodą.
Przepisy Zapiekanka kujawska

Składniki: 25 dag pęczaku Melvit, 20 dag boczku wędzonego, 1 cebula, oliwa z oliwek, 10 dag żółtego sera, włoszczyzna, sól i pieprz.
Opis przygotowania: Ugotować pęczak na sypko w lekko osolonej wodzie ok. 15 min. Rozdrobnione warzywa udusić w małej ilości oliwy, podlewając odrobiną wody. Boczek pokroić w kostkę i lekko podsmażyć, cebulę posiekać. Składniki wymieszać, doprawić solą i pieprzem, przełożyć do żaroodpornego naczynia wysmarowanego oliwą, posypać utartym serem. Zapiekać około pół godziny. Podawać z surówką z kiszonej kapusty. Smacznego!

Opis produktu

Melvit Pęczak kujawski 400 g

30 inne produkty w tej samej kategorii: