Brak produktów
Minimalna kwota: 50,00 zł
Brakuje jeszcze: -50,00 zł
DOWÓZ | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Czwartek 2024-03-28 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Piątek 2024-03-29 |
||||||
Poniedziałek 2024-04-01 |
||||||
Wtorek 2024-04-02 |
||||||
Środa 2024-04-03 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
ODBIÓR W SKLEPIE Lublin, ul. Turystyczna 1 |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Czwartek 2024-03-28 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Piątek 2024-03-29 |
||||||
Poniedziałek 2024-04-01 |
||||||
Wtorek 2024-04-02 |
||||||
Środa 2024-04-03 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
DOWÓZ dla niektórych kodów (dwa przedziały) |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Czwartek 2024-03-28 |
10:30-12:30 |
16:30-18:00 |
||||
Piątek 2024-03-29 |
||||||
Poniedziałek 2024-04-01 |
||||||
Wtorek 2024-04-02 |
||||||
Środa 2024-04-03 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
Nazwa: Melvit Soczewica czerwona 400 g
Ilość: 400 g
Ten produkt obecnie nie występuje w magazynie
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Adres producenta | MELVIT S.A. ul. Grójecka 194/91 02-390 Warszawa Zakład produkcyjny: ul. Nowowiejska 35 Kruki 07-415 Olszewo-Borki |
Zalecenia dla alergików | Zboża zawierające gluten: Może zawierać Informacja dla alergików: produkt może zawierać gluten pochodzący ze zbóż. |
Składniki | 100% soczewica czerwona |
Przechowywanie | Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. |
Adres zwrotny | MELVIT S.A. ul. Grójecka 194/91 02-390 Warszawa tel./ +48 29/ 760 98 51 fax./ +48 29/ 760 98 41 handel@melvit.com.pl www.melvit.com.pl |
Przygotowanie i stosowanie | gotować około 10-15min często mieszając |
Kraj pochodzenia | Kanada |
Nazwa produktu uregulowana prawnie | Soczewica czerwona |
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza suchego produktu w 100 g Wartość energetyczna : 1466 kJ/ 347 kcal Tłuszcz : 2,0 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 0,3 g Węglowodany : 53 g w tym cukry : 3,0 g Błonnik : 8,3 g Białko : 25 g Sól : <0,01 g |
Instrukcje dotyczące przyrządzenia | Gotować we wrzątku Od temperatury otoczenia Soczewicę czerwoną gotować około 10-15 minut często mieszając |
Przepisy | Soczewica czerwona z curry Składniki: 1,5 szklanki soczewicy czerwonej Melvit, 1 kostka rosołowa drobiowa, 1 łyżeczka czerwonej pasty curry, 1 łyżeczka curry w proszku, 1 pęczek świeżej kolendry, 2 cebule, 1 łyżeczka kuminu, 2 ząbki czosnku, 400 g pomidorów pelatti, 2 łyżki oleju. Opis przygotowania: Soczewicę przepłucz na sicie, a następnie przełóż do garnka. Zalej wodą przykrywając jej wierzch i gotuj do miękkości, uważając aby jej nie rozgotować. Po tym czasie odcedź. Cebulę oraz czosnek posiekaj drobno i przesmaż w garnku na oliwie. Następnie dodaj pastę oraz proszek curry, kumin i smaż chwilę razem. Do garnka dodaj pomidory pelatti, kostkę rosołową i doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień i gotuj kilka minut. Na koniec, do pomidorów dodaj ugotowaną soczewicę. Całość dopraw do smaku. Gorące curry udekoruj listkami kolendry. Smacznego! |
900 g
900 g
400 g
1.00 kg
400 g
400 g
900 g
400 g
400 g
900 g
400 g
400 g
400 g
400 g
400 g
400 g
400 g
400 g
400 g
400 g
400 g
400 g
250 g
400 g