KASZA

Cenos Kasza jęczmienna mazurska 400 g (4 x 100 g)

Obniżka! Cenos Kasza jęczmienna mazurska 400 g (4 x 100 g) Zobacz większe

Nazwa: Cenos Kasza jęczmienna mazurska 400 g (4 x 100 g)

Ilość: 400 g

NASZA CENA! 2,81 zł
do 2024-03-19

Cena za kilogram 7,03 zł

2,81 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Cenos Sp. z o.o.
ul. Gen. Sikorskiego 22
62-300 Września
Zalecenia dla alergików Zboża zawierające gluten: Zawiera



Produkt zawiera gluten.
Przechowywanie Przechowywać w suchym miejscu.
Adres zwrotny Cenos Sp. z o.o.
ul. Gen. Sikorskiego 22
62-300 Września
www.cenos.pl
Kraj pochodzenia UE
Nazwa produktu uregulowana prawnie Kasza jęczmienna mazurska
Wartości odżywcze w 100 g produktu
%RWS*
wartość energetyczna : 1379 kJ
16
wartość energetyczna : 326 kcal

tłuszcz : 0,6 g
1
w tym kwasy nasycone : 0,2 g
1
węglowodany : 65,0 g
25
w tym cukry : 1,9 g
2
błonnik : 8,8 g

białko : 10,7 g
21
sól : 0,03 g
1
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).:
Instrukcje dotyczące przyrządzenia Gotować we wrzątku
Od temperatury otoczenia
Zanurzyć saszetkę we wrzącej i osolonej wodzie.
Gotować około 15 min na wolnym ogniu pod przykryciem.
Wyjąć saszetkę, odsączyć i podać.
Przepisy Gulasz z indykiem i warzywami
Składniki dla 4 osób, czas przygotowania 40 minut.

Składniki: filet z indyka 500 g, papryka żółta i pomarańczowa, puszka czerwonej fasoli, dwie łyżki mąki, sól, pieprz, liście laurowe, ziele angielskie, olej.

Przygotowanie: Mięso kroimy w kostkę. Przyprawiamy solą i pieprzem, obtaczamy w mące i podsmażamy na patelni. Następnie dolewamy trochę wody, dodajemy 2-3 liście laurowe i ziele angielskie. Dusimy pod przykryciem 15 minut. Jeśli sos będzie zbyt rzadki, można zagęścić go mąką. Papryki myjemy, kroimy w kostkę i dodajemy do gulaszu, dusimy kolejne 10 minut. Na koniec dodajemy odsączoną fasolę z puszki i podgrzewamy. Podajemy z kaszą.
Smacznego!

Więcej przepisów znajdziesz na stronie: www.cenos.pl

Opis produktu

Cenos Kasza jęczmienna mazurska 400 g (4 x 100 g)
Kasza mazurska powstaje z jęczmienia. Ziarna w czasie produkcji są obłuszczane, krojone i zaokrąglane stąd często nazywane są perełkami. Kasza ta doskonale sprawdza się jako składnik krupniku oraz farsz do warzyw. Wyśmienicie smakuje również jako dodatek do dań mięsnych i sosów.

30 inne produkty w tej samej kategorii: