KASZA

Cenos Kasza jęczmienna wiejska 900 g

Nazwa: Cenos Kasza jęczmienna wiejska 900 g

Ilość: 900 g

Cena 6,94 zł

Cena za kilogram 7,71 zł

6,94 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta CENOS Sp. z o.o.
ul. Gen. Sikorskiego 22
62-300 Września
Przechowywanie Przechowywać w suchym miejscu.
Adres zwrotny CENOS Sp. z o.o.
ul. Gen. Sikorskiego 22
62-300 Września
www.cenos.pl
Nazwa produktu uregulowana prawnie Kasza jęczmienna wiejska
Wartości odżywcze w 100 g produktu
% RWS*
wartość energetyczna : 1379 kJ
16
wartość energetyczna : 326 kcal

tłuszcz : 0,6 g
1
w tym kwasy nasycone : 0,2 g
1
węglowodany : 65,0 g
25
w tym cukry : 1,9 g
2
błonnik : 8,8 g

białko : 10,7 g
21
sól : 0,03 g
1
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).:
Instrukcje dotyczące przyrządzenia Gotować we wrzątku
Od temperatury otoczenia
Kaszę wypłukać w dużej ilości wody. Następnie wsypać ją do wrzącej osolonej wody i gotować około 15 minut na małym ogniu, okresowo mieszając. Gdy kasza będzie miękka, odcedzić ją. Proporcja kaszy do wody powinna wynosić 1:4.
Przepisy Pulpeciki z warzywami
Składniki dla 4 osób, czas przygotowania 60 minut.

Składniki: mięso mielone wieprzowe z szynki 500 g, jajo, 2 łyżki bułki tartej (opcjonalnie), sól, pieprz, gałka muszkatołowa, papryka zielona i żółta, pól pora, pól cukinii, pęczek koperku, łyżka mąki, 3 łyżki śmietany 18%.

Przygotowanie: Mięso mieszamy z jajem, solą i pieprzem. Jeśli masa jest zbyt luźna, dodajemy bułkę tartą. Formujemy niewielkie pulpeciki i wrzucamy do wrzącej wody. Gotujemy 10 minut. Wyjmujemy pulpety na talerz, zostawiając kilka chochelek wywaru. Łyżkę mąki mieszamy z pięcioma łyżkami wody, wlewamy do wywaru, w którym gotowały się pulpety i ciągle mieszając doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy śmietanę, koper i startą gałkę muszkatołową (do smaku). Warzywa myjemy, kroimy, lekko solimy i podsmażamy na patelni. Podajemy z kaszą.

Smacznego!

Więcej przepisów znajdziesz na stronie: www.cenos.pl

Opis produktu

Cenos Kasza jęczmienna wiejska 900 g
Kasza jęczmienna wiejska powstaje z obłuszczonego, pokrojonego ziarna jęczmienia. Zawiera dużo błonnika i jest źródłem białka. Wyśmienicie smakuje jako danie główne z dodatkiem mięs i warzyw. Doskonale komponuje się także z grzybami.

30 inne produkty w tej samej kategorii: