KASZA

Janex Kasza gryczana prażona 400 g (4 x 100 g)

Obniżka! Janex Kasza gryczana prażona 400 g (4 x 100 g) Zobacz większe

Nazwa: Janex Kasza gryczana prażona 400 g (4 x 100 g)

Ilość: 400 g

NASZA CENA! 3,41 zł
do 2024-03-19

Cena za kilogram 8,53 zł

3,41 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Przedsiębiorstwo Produkcyjno-Handlowe Janex Jan Ciupak Leszek Ciupak Spółka Jawna
ul. Bohaterów Porytowego Wzgórza 31,
23-300 Janów Lubelski,
Poland
tel. +48 15 872-50-87,
fax +48 15 872-37-23
e-mail: janex@janex-jl.pl
Składniki 100% kasza gryczana
Przechowywanie Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu.
Adres zwrotny Przedsiębiorstwo Produkcyjno-Handlowe Janex Jan Ciupak Leszek Ciupak Spółka Jawna
ul. Bohaterów Porytowego Wzgórza 31,
23-300 Janów Lubelski,
Poland
tel. +48 15 872-50-87,
fax +48 15 872-37-23
e-mail: janex@janex-jl.pl
Przygotowanie i stosowanie Zagotować 1l wody.Do gotującej się wody wrzucić zamkniętą torebkę kaszy gryczanej Janex. Posolić.Przykryć i gotować na wolnym ogniu 15min.
Wyjąć torebkę ,odsączyć ,rozciąć i podać kaszę.
Nazwa produktu uregulowana prawnie Kasza gryczana prażona.
Wartości odżywcze Wartość odżywcza w 100 g produktu
wartość energetyczna: 1481 kJ
wartość energetyczna: 350 kcal
tłuszcz: 2,6 g
w tym tłuszcze nasycone: 0,6 g
węglowodany: 65 g
w tym cukry: 1,7 g
błonnik: 5,4 g
białko: 13 g
sól: 0,03 g
Instrukcje dotyczące przyrządzenia Gotować w woreczku
Od temperatury otoczenia
Zagotować 1 litr wody. Do gotującej się wody wrzucić zamkniętą torebkę kaszy gryczanej Janex. Posolić. Przykryć i gotować na wolnym ogniu 15 minut. Wyjąć torebkę, odsączyć, rozciąć i podać kaszę.
Przepisy Pierogi kresowe z kaszą gryczaną

Ciasto:
- 500 g mąki pszennej
- jedno jajko
- 0.5 szklanki gorącej wody
- 0.5 szklanki mleka
- łyżeczka soli

Nadzienie:
- jedna cebula
- łyżka masła
- jedno jajko
- 150 gramów kaszy gryczanej Janex
- 300 gramów białego sera
- szczypta pieprzu
- szczypta soli

Sposób przygotowania:
Ugotuj kaszę gryczaną Janex według sposobu przygotowania. Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż na maśle. Do cebuli dodaj ser, kaszę, pieprz oraz sól i wymieszaj na jednolitą masę. Z mąki, mleka, wody i jajka zagnieć ciasto. Następnie je rozwałkuj, powycinaj kółka. Na każdym kółku kładź farsz i zalepiaj pierogi. Wrzuć na wrzątek i gotuj przez 10 minut. Podawaj z kwaśną śmietaną.

Smacznego!

Opis produktu

Janex Kasza gryczana prażona 400 g (4 x 100 g)

30 inne produkty w tej samej kategorii: