KASZA

Janex Kasza jęczmienna wiejska 400 g (4 x 100 g)

Nazwa: Janex Kasza jęczmienna wiejska 400 g (4 x 100 g)

Ilość: 400 g

Cena 4,28 zł

Cena za kilogram 10,70 zł

Ten produkt obecnie nie występuje w magazynie

4,28 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Przedsiębiorstwo Produkcyjno-Handlowe Janex Jan Ciupak Leszek Ciupak Spółka Jawna
ul. Bohaterów Porytowego Wzgórza 31,
23-300 Janów Lubelski,
Poland
tel. +48 15 872-50-87,
fax +48 15 872-37-23
e-mail: janex@janex-jl.pl
Składniki kasza jęczmienna
Przechowywanie Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu.
Adres zwrotny Przedsiębiorstwo Produkcyjno-Handlowe Janex Jan Ciupak Leszek Ciupak Spółka Jawna
ul. Bohaterów Porytowego Wzgórza 31,
23-300 Janów Lubelski,
Poland
tel. +48 15 872-50-87,
fax +48 15 872-37-23
e-mail: janex@janex-jl.pl
Przygotowanie i stosowanie Zagotować 1l wody.Do gotującej się wody wrzucić zamkniętą torebkę kaszy jęczmiennej wiejskiej Janex. Posolić.Przykryć i gotować na wolnym ogniu 20 min.
Wyjąć torebkę ,odsączyć ,rozciąć i podać kaszę.
Nazwa produktu uregulowana prawnie Kasza jęczmienna wiejska.
Wartości odżywcze Wartość odżywcza w 100 g produktu
wartość energetyczna: 1379 kJ
wartość energetyczna: 326 kcal
tłuszcz: 0,6 g
w tym kwasy nasycone: 0,2 g
węglowodany: 65 g
w tym cukry: 1,9 g
błonnik: 8,8 g
białko: 11 g
sól: 0,03 g
Instrukcje dotyczące przyrządzenia Gotować we wrzątku
Od temperatury otoczenia
Zagotować 1 litr wody. Do gotującej się wody wrzucić zamkniętą torebkę kaszy jęczmiennej wiejskiej Janex. Posolić. Przykryć i gotować na wolnym ogniu 20 minut. Wyjąć torebkę, osączyć, rozciąć i podać kaszę.
Przepisy Włoska zupa z nasion roślin strączkowych

Składniki:
- 1 litr bulionu warzywnego
- 100 gramów kaszy jęczmiennej wiejskiej Janex
- 50 gramów grochu żółtego Janex
- 50 gramów fasoli białej Janex
- 50 gramów soczewicy
- sól
- cebula
- marchewka
- seler
- zasmażka z 30 gramów słoniny i 30 gramów miałkiej mąki
- majeranek

Przygotowanie:
Wieczorem namaczamy wszystkie nasiona i następnego dnia gotujemy je do miękkości w przygotowanym wcześniej bulionie. Do gotujących się nasion dodajemy 100 g kaszy jęczmiennej Janex. Przed końcem gotowania zupy dodajemy starte warzywa korzeniowe i cebulę. Zupę zagęszczamy zasmażką i przyprawimy majerankiem. Solimy do smaku.
Smacznego!

Opis produktu

Janex Kasza jęczmienna wiejska 400 g (4 x 100 g)

30 inne produkty w tej samej kategorii: