KASZA

Kupiec Kasza jęczmienna pęczak 400 g (4 x 100 g)

Nazwa: Kupiec Kasza jęczmienna pęczak 400 g (4 x 100 g)

Ilość: 400 g

Cena 4,37 zł

Cena za kilogram 10,93 zł

4,37 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Kupiec Sp. z o.o.
Paprotnia,
ul. Kupiecka 17,
62-513 Krzymów
Polska
kupiec@kupiec.pl
www.kupiec.pl
Zalecenia dla alergików Jęczmień: Zawiera
Zboża zawierające gluten: Zawiera



Produkt zawiera gluten.
Składniki kasza jęczmienna pęczak 100 %
Przechowywanie Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Data minimalnej trwałości na spodzie opakowania.
Adres zwrotny Kupiec Sp. z o.o.
Paprotnia,
ul. Kupiecka 17,
62-513 Krzymów
Polska
kupiec@kupiec.pl
www.kupiec.pl
Przygotowanie i stosowanie czas gotowania ok. 15 minut
Kraj pochodzenia Polska
Nazwa produktu uregulowana prawnie Kasza Jęczmienna Pęczak.
Wartości odżywcze Wartość odżywcza w 100 g
Wartość odżywcza w 1 porcji (50 g)
*% RWS w porcji (50 g)
Wartość energetyczna: 1533 kJ / 362 kcal
768 kJ / 181 kcal
9 %
Tłuszcz: 2,0 g
1,0 g
1 %
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
0,2 g
1 %
Węglowodany: 74,9 g
37,5 g
14 %
- w tym cukry: 0,5 g
0,3 g
0 %
Błonnik: 5,4 g
2,7 g
-
Białko: 8,4 g
4,2 g
8 %
Sól: <0,01 g
<0,01 g
0 %
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).:


Jedno opakowanie 400 g zawiera 8 porcji kaszy (50 g).:
Instrukcje dotyczące przyrządzenia Gotować we wrzątku
Od temperatury otoczenia
Jedną torebkę włożyć do 1 litra wrzątku. Dodać szczyptę soli.
Gotować pod przykryciem.
Wyjąć, odsączyć i rozciąć torebkę.
Przepisy Pęczak z pieczarkami, cukinią i kukurydzą

Składniki na 3 porcje:

- 2 saszetki kaszy pęczak (po ugotowaniu 3-4 krotnie zwiększy swoją objętość)
- 20 dkg pieczarek
- 1 duża czerwona cebula
- 2 łyżki oliwy
- 3 łyżki szczypioru posiekanego
- łyżka jogurtu naturalnego
- mała puszka kukurydzy
- średnia cukinia
- sól, pieprz, gałka muszkatołowa

Przygotowanie:

Ugotować kaszę wg przepisu na opakowaniu. Kasza po ugotowaniu powinna być sypka. Pieczarki dokładnie umyć i pokroić w cienkie plasterki. Obraną cebulę pokroić w plasterki i najpierw podsmażyć z 2 łyżkami oliwy na patelni - aż stanie się przeźroczysta, potem dodać pieczarki i pokrojoną w krążki cukinię, smażyć do ich zrumienienia. Przyprawić dwoma szczyptami gałki muszkatołowej, solą i pieprzem do smaku, dodać jogurt i w miarę potrzeby wody. Dodać ugotowany pęczak i kukurydzę. Poddusić chwilkę. Podawać posypane posiekanym szczypiorkiem.

Idealna kompozycja do mięs.

Opis produktu

Kupiec Kasza jęczmienna pęczak 400 g (4 x 100 g)
Kasza Jęczmienna Pęczak to całe ziarno jęczmienia zwyczajnego pozbawione jedynie łuski. Jest cennym składnikiem ze względu na zawartość składników odżywczych. Ma zastosowanie jako dodatek do dań na bazie sosów mięsnych i warzywnych, do sałatek oraz potraw na słodko.

30 inne produkty w tej samej kategorii: