Brak produktów
Minimalna kwota: 50,00 zł
Brakuje jeszcze: -50,00 zł
DOWÓZ | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Czwartek 2024-04-25 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Piątek 2024-04-26 |
||||||
Poniedziałek 2024-04-29 |
||||||
Wtorek 2024-04-30 |
||||||
Środa 2024-05-01 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
ODBIÓR W SKLEPIE Lublin, ul. Turystyczna 1 |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Czwartek 2024-04-25 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Piątek 2024-04-26 |
||||||
Poniedziałek 2024-04-29 |
||||||
Wtorek 2024-04-30 |
||||||
Środa 2024-05-01 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
DOWÓZ dla niektórych kodów (dwa przedziały) |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Czwartek 2024-04-25 |
10:30-12:30 |
16:30-18:00 |
||||
Piątek 2024-04-26 |
||||||
Poniedziałek 2024-04-29 |
||||||
Wtorek 2024-04-30 |
||||||
Środa 2024-05-01 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
Nazwa: Cenos Kasza orkiszowa pełnoziarnista 300 g (3 torebki)
Ilość: 300 g
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Adres producenta | Cenos Sp. z o.o. ul. Gen. Sikorskiego 22 62-300 Września |
Przechowywanie | Przechowywać w suchym miejscu. |
Adres zwrotny | Ceno Sp. z o.o. ul. Gen. Sikorskiego 22 62-300 Września www.cenos.pl |
Nazwa produktu uregulowana prawnie | Kasza orkiszowa pełnoziarnista |
Wartości odżywcze | w 100 g produktu % RWS* wartość energetyczna : 1457 kJ 17 wartość energetyczna : 345 kcal tłuszcz : 1,7 g 2 w tym kwasy nasycone : 0,7 g 4 węglowodany : 60 g 23 w tym cukry : 1,8 g 2 błonnik : 10 g białko : 17 g 34 sól : <0,01 g <1 * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).: |
Instrukcje dotyczące przyrządzenia | Gotować we wrzątku Od temperatury otoczenia Zanurzyć saszetkę we wrzącej i osolonej wodzie. Gotować około 15 min na wolnym ogniu pod przykryciem. Wyjąć saszetkę, odsączyć i podać. |
Przepisy | Gołąbki z farszem z kaszy i grzybów Porcja dla 4 osób, czas przygotowania ok. 60 minut. Składniki: kilka liści kapusty włoskiej, 200 g kaszy orkiszowej, solidna garść suszonych grzybów leśnych (w sezonie można również wykorzystać świeże grzyby), 1 cebula, 1-2 ząbki czosnku, 2 łyżki oliwy z oliwek, tymianek, sól, pieprz. Przygotowanie: Grzyby namaczamy w ciepłej wodzie. Na oliwie szklimy czosnek i cebulę, a następnie dodajemy posiekane grzyby. Do garnka dodajemy kaszę oraz tymianek i lekko podprażamy. Następnie podlewamy wodą od grzybów oraz czystą wodą i gotujemy do uzyskania konsystencji podobnej do risotto. Tak przygotowany farsz doprawiamy solą i pieprzem. Liście kapusty zalewamy wrzątkiem i hartujemy w zimnej wodzie. W liście ciasno zawijamy farsz i tak przygotowane gołąbki podsmażamy, a następnie dusimy podlane niedużą ilością wody na małym ogniu około 15 minut. Przepis na sos znajdziesz na www.cenos.pl Smacznego! Więcej przepisów znajdziesz na stronie: www.cenos.pl i Facebook.com/Cenosinspiruje |
900 g
400 g
400 g
1.00 kg
400 g
400 g
900 g
400 g
900 g
400 g
400 g
400 g
400 g
400 g
400 g
400 g
400 g
400 g
400 g
400 g
250 g
400 g
350 g