Brak produktów
Minimalna kwota: 50,00 zł
Brakuje jeszcze: -50,00 zł
DOWÓZ | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Czwartek 2024-04-25 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Piątek 2024-04-26 |
||||||
Poniedziałek 2024-04-29 |
||||||
Wtorek 2024-04-30 |
||||||
Środa 2024-05-01 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
ODBIÓR W SKLEPIE Lublin, ul. Turystyczna 1 |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Czwartek 2024-04-25 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Piątek 2024-04-26 |
||||||
Poniedziałek 2024-04-29 |
||||||
Wtorek 2024-04-30 |
||||||
Środa 2024-05-01 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
DOWÓZ dla niektórych kodów (dwa przedziały) |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Czwartek 2024-04-25 |
10:30-12:30 |
16:30-18:00 |
||||
Piątek 2024-04-26 |
||||||
Poniedziałek 2024-04-29 |
||||||
Wtorek 2024-04-30 |
||||||
Środa 2024-05-01 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
Nazwa: Cenos Kasza jęczmienna perłowa 400 g (4 torebki)
Ilość: 400 g
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Adres producenta | Cenos Sp. z o.o. ul. Gen. Sikorskiego 22 62-300 Września |
Przechowywanie | Przechowywać w suchym miejscu. |
Adres zwrotny | Cenos Sp. z o.o. ul. Gen. Sikorskiego 22 62-300 Września www.cenos.pl |
Nazwa produktu uregulowana prawnie | Kasza perłowa jęczmienna |
Wartości odżywcze | w 100 g produktu %RWS* wartość energetyczna : 1379 kJ 18 wartość energetyczna : 326 kcal tłuszcz : 0,6 g 1 w tym kwasy nasycone : 0,2 g 1 węglowodany : 65 g 25 w tym cukry : 1,9 g 2 błonnik : 8,8 g białko : 10,7 g 21 sól : 0,03 g 1 * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).: |
Instrukcje dotyczące przyrządzenia | Gotować we wrzątku Od temperatury otoczenia Zanurzyć saszetkę we wrzącej i osolonej wodzie. Gotować około 15 min na wolnym ogniu pod przykryciem. Wyjąć saszetkę, odsączyć i podać. |
Przepisy | Pieczeń wołowa Składniki dla 4 osób, czas przygotowania 80 minut. Składniki: 1 kg wołowiny (polędwica lub inne mięso np. ligawa), 1 brokuł, pół słoiczka korniszonów, kilka świeżych lub mrożonych grzybów, 1 cebula, 1/2 szklanki bulionu, 1 łyżka oliwy, 1 łyżka mąki, sól, pieprz. Przygotowanie: Mięso nacieramy oliwą, oprószamy solą, pieprzem i wkładamy do żaroodpornego naczynia. Dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę, bulion, grzyby i wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180°C na około godzinę. W czasie pieczenia polewamy pieczeń powstającym sosem. Gdy mięso będzie miękkie wyjmujemy je z piekarnika, a sos zagęszczamy mąką. Brokuł myjemy, dzielimy na różyczki i gotujemy około 5 minut w osolonej wodzie. Kaszę gotujemy według przepisu podanego na opakowaniu. Warzywa i pokrojone w plastry mięso wykładamy na kaszę i polewamy sosem. Jeśli chcemy aby mięso było bardzo miękkie najlepiej natrzeć je oliwą i przyprawami i wstawić na kilka godzin do lodówki zanim zaczniemy je piec. Smacznego! Więcej przepisów znajdziesz na stronie: www.cenos.pl |
900 g
400 g
400 g
1.00 kg
400 g
400 g
900 g
400 g
900 g
400 g
400 g
400 g
400 g
400 g
400 g
400 g
400 g
400 g
400 g
400 g
250 g
400 g
350 g