KASZA

Melvit Gold Edition Greece Trendy Lunch pęczak papryka oliwki bakłażan 320 g (4 x 80 g)

Nazwa: Melvit Gold Edition Greece Trendy Lunch pęczak papryka oliwki bakłażan 320 g (4 x 80 g)

Ilość: 320 g

Cena 12,59 zł

Cena za kilogram 39,34 zł

Ten produkt obecnie nie występuje w magazynie

12,59 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta MELVIT S.A.
ul. Grójecka 194/91
02-390 Warszawa

Zakład produkcyjny:
ul. Nowowiejska 35
07-415 Olszewo - Borki
Kruki
Zalecenia dla alergików Jęczmień: Zawiera
Sezam: Może zawierać
Pszenica: Zawiera



Produkt może zawierać sezam.
Składniki pęczak kujawski z jęczmienia 39,3%
bulgur z pszenicy durum 30%
pestki dyni 10%
suszona czerwona papryka 9%
suszone czarne oliwki 5%
suszony bakłażan 3%
suszony por 2%
papryka słodka mielona 1%
tymianek 0,5%
chili mielone 0,2%
O produkcie Odkryj autentyczny grecki smak Trendy Lunch przygotowany przez mistrza kuchni Teo Vafidisa. To oryginalna kompozycja, w której dominują bogate w składniki odżywcze zboża: pęczak i bulgur, połączone z bakłażanem, greckimi oliwkami, papryką i aromatycznymi ziołami. W 18 minut przygotujesz potrawę, która zachwyci każdego i przywoła na myśl wspomnienia słonecznej Grecji. Dzięki Trendy Lunch Greece zapomnisz o nudnych daniach!
Przechowywanie Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Adres zwrotny MELVIT S.A.
ul. Grójecka 194/91
02-390 Warszawa
tel. /+48 29/ 760 98 50
fax /+48 29/ 760 98 41
handel@melvit.com.pl
www.melvit.pl
Przygotowanie i stosowanie Gotować - Od temperatury otoczenia

Zagotować 250 ml wody, posolić do smaku. Wsypać zawartość saszetki.
Gotować po przykryciem na wolnym ogniu ok. 18-20 min.
Po ugotowaniu pozostawić pod przykryciem na kilka minut.
Gotować w woreczku - Od temperatury otoczenia

Zagotować 1 L wody, posolić do smaku. Włożyć saszetkę z mieszanką.
Gotować pod przykryciem na wolnym ogniu ok. 18-20 min.
Następnie saszetkę wyjąć z wody, odsączyć i wysypać gotową mieszankę na talerz.
Kraj pochodzenia Polska
Nazwa produktu uregulowana prawnie Trendy Lunch pęczak papryka oliwki bakłażan
Wartości odżywcze w 100 g
Wartość energetyczna : 1561 kJ / 371 kcal
Tłuszcz : 8,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 1,6 g
Węglowodany : 55 g
w tym cukry : 9 g
Błonnik : 11 g
Białko : 14 g
Sól : 0,25 g
Instrukcje dotyczące przyrządzenia Gotować w woreczku
Od temperatury otoczenia
Zagotować 1 L wody, posolić do smaku. Włożyć saszetkę z mieszanką.
Gotować pod przykryciem na wolnym ogniu ok. 18-20 min.
Następnie saszetkę wyjąć z wody, odsączyć i wysypać gotową mieszankę na talerz.

Gotować we wrzątku
Od temperatury otoczenia
Zagotować 250 ml wody, posolić do smaku. Wsypać zawartość saszetki.
Gotować po przykryciem na wolnym ogniu ok. 18-20 min.
Po ugotowaniu pozostawić pod przykryciem na kilka minut.

Smażyć w płytkim tłuszczu
Od temperatury otoczenia
Po ugotowaniu polecamy podsmażyć mieszankę na rozgrzanej patelni z niewielką ilością masła.

Opis produktu

Melvit Gold Edition Greece Trendy Lunch pęczak papryka oliwki bakłażan 320 g (4 x 80 g)
Odkryj autentyczny grecki smak Trendy Lunch przygotowany przez mistrza kuchni Teo Vafidisa. To oryginalna kompozycja, w której dominują bogate w składniki odżywcze zboża: pęczak i bulgur, połączone z bakłażanem, greckimi oliwkami, papryką i aromatycznymi ziołami. W 18 minut przygotujesz potrawę, która zachwyci każdego i przywoła na myśl wspomnienia słonecznej Grecji. Dzięki Trendy Lunch Greece zapomnisz o nudnych daniach!

30 inne produkty w tej samej kategorii: