KASZA

Knorr Kaszotto grzybowe 150 g

Knorr Kaszotto grzybowe 150 g Zobacz większe

Nazwa: Knorr Kaszotto grzybowe 150 g

Ilość: 150 g

Cena 10,66 zł

Cena za kilogram 71,07 zł

Ten produkt obecnie nie występuje w magazynie

10,66 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Unilever Polska Sp. z o.o.
Al. Jerozolimskie 134
02-305 Warszawa
Zalecenia dla alergików Jęczmień: Zawiera
Seler: Zawiera
Gorczyca: Może zawierać
Orzeszki ziemne: Może zawierać
Sezam: Może zawierać
Soja: Może zawierać



Może zawierać orzeszki ziemne, soję, sezam i gorczycę.
Składniki wstępne ugotowana kasza JĘCZMIENNA pęczak (40,8%)
ryż paraboliczny (36,5%)
smażona cebula (3,5%) (cebula, olej słonecznikowy)
oliwa z oliwek najwyższej jakości z pierwszego tłoczenia
sól
pieczarki (2,5%)
marchew (2,5%)
czosnek (2%)
mąka ryżowa
grzyby (1%)
SELER (0,8%)
kmin
majeranek
ostra papryka
lubczyk
cukier
kurkuma
Przechowywanie Przechowywać w suchym, chłodnym i zaciemnionym miejscu.
Adres zwrotny Unilever Polska Sp. z o.o.
Al. Jerozolimskie 134
02-305 Warszawa

Infolinia: 801 109 387
całkowity koszt połączenia:
1 impuls wg taryfy operatora

Unilever Polska Sp. z o.o.
skr. poczt. 315
00-987 Warszawa 4
„Knorr"
Odwiedź: www.przepisy.pl
Przygotowanie i stosowanie Przygotuj:
1 saszetka Kaszotto grzybowe Knorr
28 g oleju
1 cebula
200 g świeżych pieczarek
150 g jogurtu naturalnego

Sposób przygotowania:
1. Pieczarki i cebulę pokrój w półplasterki.
2. W garnku podgrzej olej, przesmaż cebulę i pieczarki. Gdy się lekko zabrązowią dodaj zawartość saszetki.
3. Dodaj jogurt, 300 ml wrzącej wody i gotuj przez ok. 15 min.

Rada:
Dla pełnego smaku zamień jogurt na śmietanę; posyp parmezanem i natką pietruszki; lub w wersji ekspresowej ugotuj Kaszotto w 400 ml wody przez 8 min.
Nazwa produktu uregulowana prawnie Kompozycja kaszy jęczmiennej, ryżu parabolicznego z pieczarkami i cebulą.
Wartości odżywcze 100 g produktu
100 g przygotowanego dania
1 porcja dania**
%* w porcji**
Energia: 1529 kJ
547 kJ
1368 kJ
16%
Energia: 362 kcal
130 kcal
325 kcal
16%
Tłuszcz : 5,5 g
5,6 g
14 g
20%
w tym kwasy nasycone : 0,9 g
1,0 g
2,5 g
13%
Węglowodany : 67 g
15,2 g
38 g
15%
w tym cukry : 4,7 g
2,6 g
6,6 g
7%
Błonnik : 5,5 g
1,8 g
4,4 g

Białko : 8 g
3,5 g
8,7 g
17%
Sól : 2,7 g
0,56 g
1 g
23%
*% referencyjnej wartości spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).:



**1 porcja = 250 g. Opakowanie pozwala na przygotowanie 3 porcji dania.:
Przepisy Przygotuj:
1 saszetka Kaszotto grzybowe Knorr
28 g oleju
1 cebula
200 g świeżych pieczarek
150 g jogurtu naturalnego

Sposób przygotowania:
1. Pieczarki i cebulę pokrój w półplasterki.
2. W garnku podgrzej olej, przesmaż cebulę i pieczarki. Gdy się lekko zabrązowią dodaj zawartość saszetki.
3. Dodaj jogurt, 300 ml wrzącej wody i gotuj przez ok. 15 min.

Rada:
Dla pełnego smaku zamień jogurt na śmietanę; posyp parmezanem i natką pietruszki; lub w wersji ekspresowej ugotuj Kaszotto w 400 ml wody przez 8 min.

Opis produktu

Knorr Kaszotto grzybowe 150 g
Odpowiedni dla wegetarian.

30 inne produkty w tej samej kategorii: