Brak produktów
Minimalna kwota: 50,00 zł
Brakuje jeszcze: -50,00 zł
DOWÓZ | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Piątek 2024-03-29 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Poniedziałek 2024-04-01 |
||||||
Wtorek 2024-04-02 |
||||||
Środa 2024-04-03 |
||||||
Czwartek 2024-04-04 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
ODBIÓR W SKLEPIE Lublin, ul. Turystyczna 1 |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Piątek 2024-03-29 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Poniedziałek 2024-04-01 |
||||||
Wtorek 2024-04-02 |
||||||
Środa 2024-04-03 |
||||||
Czwartek 2024-04-04 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
DOWÓZ dla niektórych kodów (dwa przedziały) |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Piątek 2024-03-29 |
10:30-12:30 |
16:30-18:00 |
||||
Poniedziałek 2024-04-01 |
||||||
Wtorek 2024-04-02 |
||||||
Środa 2024-04-03 |
||||||
Czwartek 2024-04-04 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
Nazwa: Cenos Sorgo białe 400 g (4 x 100 g)
Ilość: 400 g
Ten produkt obecnie nie występuje w magazynie
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Adres producenta | Cenos Sp. z o.o. ul. Gen. Sikorskiego 22 62-300 Września |
Zalecenia dla alergików | Zboża zawierające gluten: Może zawierać Produkt może zawierać gluten. |
Przechowywanie | Przechowywać w suchym miejscu. |
Adres zwrotny | Cenos Sp. z o.o. ul. Gen. Sikorskiego 22 62-300 Września www.cenos.pl |
Nazwa produktu uregulowana prawnie | Sorgo białe |
Wartości odżywcze | w 100 g produktu % RWS* wartość energetyczna : 1476 kJ 18 wartość energetyczna : 349 kcal 18 tłuszcz : 4,1 g 6 w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 0,7 g 4 węglowodany : 67 g 26 w tym cukry : 0,8 g 1 błonnik : 6,4 g - białko : 7,8 g 16 sól : <0,01 g <1 * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).: |
Instrukcje dotyczące przyrządzenia | Gotować we wrzątku Od temperatury otoczenia Sorgo wyciągnąć z saszetki, namoczyć w zimnej wodzie na około 12 godzin. Odsączyć i gotować w świeżo zmienionej, osolonej do smaku wodzie około 30 minut na wolnym ogniu, pod przykryciem. Zamieszać od czasu do czasu i uzupełnić wodę w razie potrzeby. Po ugotowaniu odstawić na około 10-20 minut pod przykryciem, aż do całkowitego wchłonięcia wody. |
Przepisy | Sałatka z sorgo białym, pieczonymi warzywami i sosem musztardowym Porcja dla 2 osób, czas przygotowania 30 minut (nie uwzględnia czasu namaczania i gotowania sorgo). Składniki: 1 seler, 1 pietruszka korzeń, 1 marchew, 1 czerwona cebula, 100 g sorgo białego, kilka listków szczawiu, olej. Sos musztardowy: 25 g musztardy francuskiej, 25 g miodu, 1 łyżeczka soku z cytryny, 2 łyżki oliwy z oliwek, sól, pieprz. Przygotowanie: Sorgo przygotowujemy zgodnie ze sposobem podanym na opakowaniu. Warzywa: seler, marchew, pietruszkę myjemy, obieramy i kroimy w kostkę 3 cm. Cebulę obieramy i kroimy na 4 części. Piekarnik nagrzewamy do temp. 170°C. Warzywa wkładamy do miski, polewamy odrobiną oleju, mieszamy i wykładamy na papier do pieczenia. Pieczemy 20 minut, po 10 minutach dokładamy cebulę. Sos: musztardę, miód, oliwę, sok z cytryny mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem. Upieczone warzywa i ugotowane sorgo przekładamy do miski i dodajemy sos musztardowy. Mieszamy i wykładamy na talerz. Dekorujemy szczawiem. Smacznego! Więcej przepisów znajdziesz na stronie: www.cenos.pl i Facebook.com/Cenoinspiruje |
900 g
900 g
400 g
1.00 kg
400 g
400 g
900 g
400 g
400 g
900 g
400 g
400 g
400 g
400 g
400 g
400 g
400 g
400 g
400 g
400 g
400 g
400 g
250 g
400 g