KASZA

Cenos Kasza manna 400 g

Nazwa: Cenos Kasza manna 400 g

Ilość: 400 g

Cena 4,94 zł

Cena za kilogram 12,35 zł

4,94 zł

Zobacz więcej danych

Adres producenta Cenos Sp. z o.o.
ul. Gen. Sikorskiego 22
62-300 Września
Przechowywanie Przechowywać w suchym miejscu.
Adres zwrotny Cenos Sp. z o.o.
ul. Gen. Sikorskiego 22
62-300 Września
www.cenos.pl
Kraj pochodzenia Polska
Nazwa produktu uregulowana prawnie Kasza manna
Wartości odżywcze w 100 g produktu
% RWS*
wartość energetyczna : 1436 kJ
17
wartość energetyczna : 339 kcal
17
tłuszcz : 1 g
1
w tym kwasy nasycone : 0,5 g
3
węglowodany : 71 g
27
w tym cukry : <0,5 g
<1
błonnik : 2,8 g

białko : 10 g
20
sól : 0,06 g
1
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).:
Instrukcje dotyczące przyrządzenia Gotować we wrzątku
Od temperatury otoczenia
Odmierzyć pół szklanki kaszy manny (około 100 g). Wsypać do gotującej się wody lub mleka i gotować około 3 minuty od czasu do czasu mieszając. Ilość wody do kaszy powinna wynosić 4:1.
Przepisy Kluseczki z kaszy manny do zupy

Składniki: 1 szklanka kaszy manny Cenos, 2 jaja, 2 płaskie łyżki miękkiego masła, ½ szklanki kwaśnej, gęstej śmietany 18%, szczypta soli.

Przygotowanie: Masło dokładnie mieszamy z jajami na jednolitą masę. Nie przerywając mieszania, wsypujemy kaszę i dolewamy śmietanę. Całość delikatnie, ale dokładnie mieszamy. Można dodać szczyptę soli. Odstawiamy na kwadrans do spęcznienia kaszy manny. Na gotującą się, lekko osoloną wodę kładziemy kluseczki za pomocą łyżki. Kluseczki gotujemy na małym ogniu około 8 minut od wypłynięcia.
Kluski można również kłaść bezpośrednio na gotujący się wywar, ale wówczas jest mniej klarowny.

Smacznego!

Więcej przepisów znajdziesz na stronie: www.cenos.pl i na Facebook.com/Cenosinspiruje.

Opis produktu

Cenos Kasza manna 400 g
Ka­­sza ma­n­na po­­w­sta­­je pod­czas prze­­mia­­łu psze­­ni­­cy na mą­­kę. Wy­­stę­­pu­­je w po­­sta­­ci zwy­­kłej ka­­szy jak i bły­­ska­­wi­cz­nej, któ­­ra pod­czas pro­­du­k­cji pod­da­­wa­­na jest obró­b­ce te­r­mi­cz­nej. Ka­­szę mo­ż­na ja­­dać ugo­­to­­wa­­ną na mle­­ku, z dodatkiem świe­­ży­­ch lub su­­szo­­ny­ch owo­­ców, w fo­r­mie cia­­ste­­czek, pla­c­ków i deserów. Do­­sko­­na­­le nadaje się do przygotowania domowych kluseczek np. do rosołu.

30 inne produkty w tej samej kategorii: