Brak produktów
Minimalna kwota: 50,00 zł
Brakuje jeszcze: -50,00 zł
DOWÓZ | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Poniedziałek 2024-04-22 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Wtorek 2024-04-23 |
||||||
Środa 2024-04-24 |
||||||
Czwartek 2024-04-25 |
||||||
Piątek 2024-04-26 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
ODBIÓR W SKLEPIE Lublin, ul. Turystyczna 1 |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Poniedziałek 2024-04-22 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Wtorek 2024-04-23 |
||||||
Środa 2024-04-24 |
||||||
Czwartek 2024-04-25 |
||||||
Piątek 2024-04-26 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
DOWÓZ dla niektórych kodów (dwa przedziały) |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Poniedziałek 2024-04-22 |
10:30-12:30 |
16:30-18:00 |
||||
Wtorek 2024-04-23 |
||||||
Środa 2024-04-24 |
||||||
Czwartek 2024-04-25 |
||||||
Piątek 2024-04-26 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
Nazwa: Cenos Kasza manna 400 g
Ilość: 400 g
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Adres producenta | Cenos Sp. z o.o. ul. Gen. Sikorskiego 22 62-300 Września |
Przechowywanie | Przechowywać w suchym miejscu. |
Adres zwrotny | Cenos Sp. z o.o. ul. Gen. Sikorskiego 22 62-300 Września www.cenos.pl |
Kraj pochodzenia | Polska |
Nazwa produktu uregulowana prawnie | Kasza manna |
Wartości odżywcze | w 100 g produktu % RWS* wartość energetyczna : 1436 kJ 17 wartość energetyczna : 339 kcal 17 tłuszcz : 1 g 1 w tym kwasy nasycone : 0,5 g 3 węglowodany : 71 g 27 w tym cukry : <0,5 g <1 błonnik : 2,8 g białko : 10 g 20 sól : 0,06 g 1 * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).: |
Instrukcje dotyczące przyrządzenia | Gotować we wrzątku Od temperatury otoczenia Odmierzyć pół szklanki kaszy manny (około 100 g). Wsypać do gotującej się wody lub mleka i gotować około 3 minuty od czasu do czasu mieszając. Ilość wody do kaszy powinna wynosić 4:1. |
Przepisy | Kluseczki z kaszy manny do zupy Składniki: 1 szklanka kaszy manny Cenos, 2 jaja, 2 płaskie łyżki miękkiego masła, ½ szklanki kwaśnej, gęstej śmietany 18%, szczypta soli. Przygotowanie: Masło dokładnie mieszamy z jajami na jednolitą masę. Nie przerywając mieszania, wsypujemy kaszę i dolewamy śmietanę. Całość delikatnie, ale dokładnie mieszamy. Można dodać szczyptę soli. Odstawiamy na kwadrans do spęcznienia kaszy manny. Na gotującą się, lekko osoloną wodę kładziemy kluseczki za pomocą łyżki. Kluseczki gotujemy na małym ogniu około 8 minut od wypłynięcia. Kluski można również kłaść bezpośrednio na gotujący się wywar, ale wówczas jest mniej klarowny. Smacznego! Więcej przepisów znajdziesz na stronie: www.cenos.pl i na Facebook.com/Cenosinspiruje. |
400 g
400 g
1.00 kg
400 g
400 g
900 g
400 g
400 g
900 g
400 g
400 g
400 g
400 g
400 g
400 g
400 g
400 g
400 g
400 g
400 g
400 g
400 g
250 g