Brak produktów
Minimalna kwota: 50,00 zł
Brakuje jeszcze: -50,00 zł
DOWÓZ | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Środa 2024-04-24 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Czwartek 2024-04-25 |
||||||
Piątek 2024-04-26 |
||||||
Poniedziałek 2024-04-29 |
||||||
Wtorek 2024-04-30 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
ODBIÓR W SKLEPIE Lublin, ul. Turystyczna 1 |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Środa 2024-04-24 |
08:30-10:30 |
10:30-12:30 |
12:30-14:30 |
14:30-16:30 |
16:30-18:00 |
|
Czwartek 2024-04-25 |
||||||
Piątek 2024-04-26 |
||||||
Poniedziałek 2024-04-29 |
||||||
Wtorek 2024-04-30 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
DOWÓZ dla niektórych kodów (dwa przedziały) |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Środa 2024-04-24 |
10:30-12:30 |
16:30-18:00 |
||||
Czwartek 2024-04-25 |
||||||
Piątek 2024-04-26 |
||||||
Poniedziałek 2024-04-29 |
||||||
Wtorek 2024-04-30 |
||||||
Dostępne Niedostępne |
Nazwa: Cenos Kasza pęczak jęczmienny 1 kg
Ilość: 1.00 kg
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Adres producenta | Cenos Sp. z o.o. ul. Gen. Sikorskiego 22 62-300 Września |
Przechowywanie | Przechowywać w suchym miejscu. |
Adres zwrotny | Cenos Sp. z o.o. ul. Gen. Sikorskiego 22 62-300 Września www.cenos.pl |
Nazwa produktu uregulowana prawnie | Kasza pęczak jęczmienny |
Wartości odżywcze | w 100 g produktu % RWS* wartość energetyczna : 1375 kJ 16 wartość energetyczna : 325 kcal tłuszcz : 1,1 g 2 w tym kwasy nasycone : 0,3 g 1 węglowodany : 62,4 g 24 w tym cukry : 2,8 g 3 błonnik : 10,0 g białko : 11,4 g 23 sól : 0,04 g 1 *Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).: |
Instrukcje dotyczące przyrządzenia | Gotować we wrzątku Od temperatury otoczenia Kaszę wypłukać w dużej ilości wody. Następnie wsypać ją do wrzącej osolonej wody i gotować około 15 minut na małym ogniu, okresowo mieszając. Gdy kasza będzie miękka, odcedzić ją. Proporcja kaszy do wody powinna wynosić 1:4. |
Przepisy | Pęczak z kurkami Składniki dla 4 osób, czas przygotowania 30 minut. Składniki: kurki 250 g, pół słoiczka czarnych oliwek, pół pora, kawałek parmezanu, rukola, olej, sól. Przygotowanie: Kurki dokładnie myjemy i osuszamy na papierowym ręczniku. Oliwki i pora kroimy w plasterki. Na rozgrzany olej wrzucamy kurki. Pod koniec smażenia dodajemy oliwki i pora. Wszystko lekko solimy. Całość lekko mieszamy z pęczakiem. Ozdabiamy rukolą i startym parmezanem. Potrawę można podać również z sosem serowym lub beszamelowym. Smacznego! Więcej przepisów znajdziesz na stronie: www.cenos.pl |
400 g
900 g
400 g
400 g
1.00 kg
400 g
400 g
900 g
400 g
900 g
400 g
400 g
400 g
400 g
400 g
400 g
400 g
400 g
400 g
400 g
400 g
400 g
400 g
250 g